Συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την Υπηρεσία μηνυμάτων της ομάδας Slack

Πραγματοποιήστε πράγματα και διασκεδάστε στην πορεία

Εάν εργάζεστε ως μέρος μιας μεγάλης ομάδας, πιθανότατα έχετε ακούσει για την υπηρεσία μηνυμάτων Slack . Αυτό το λογισμικό που βασίζεται σε web ή επιτραπέζιο υπολογιστή είναι σχεδιασμένο για ομαδική συνεργασία και έχει ως στόχο να απομακρύνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μακροχρόνιους χρόνους απάντησης, φιλοξενώντας όλες τις συζητήσεις που σχετίζονται με την εργασία σε μια ποικιλία προσαρμόσιμων "καναλιών" (ή chat δωμάτια). Δεν είναι η μοναδική υπηρεσία αυτού του είδους - υπάρχει επίσης ο Hipchat, για παράδειγμα - αλλά χάρη στα πολλά χαρακτηριστικά του, το Slack είναι ίσως το πιο δημοφιλές.

Είτε χρησιμοποιείτε ήδη αυτήν την πλατφόρμα για να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους σας είτε προσπαθείτε να αξιολογήσετε αν οι ανάγκες της ομάδας σας έχουν νόημα ή όχι, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε όλα τα στοιχεία του Slack. Ίσως να εκπλαγείτε πόσο μπορείτε να κάνετε - και πόσο διασκεδαστικό μπορείτε να έχετε, ακόμη και - με αυτή τη δυναμική πλατφόρμα.

Μεμονωμένα χαρακτηριστικά

Οι παρακάτω συμβουλές αφορούν στην εξορθολογισμό της ροής εργασίας σας και στην πλήρη αξιοποίηση της διεπαφής του Slack για να γίνουν τα πράγματα ως άτομο, ενώ η επόμενη ενότητα θα αντιμετωπίσει τα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας της ομάδας.

Χαρακτηριστικά ομάδας

Διασκέδαση Extras

Ακόμα κι αν εργάζεστε εξ αποστάσεως, το Slack σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συντροφιά με την ομάδα σας μέσα από μια ποικιλία προσαρμοσμένων διασκέδασης. Δεν είναι πάντα ευνοϊκές για να γίνει εργασία, αλλά, hey, πρέπει να έχετε κάποια διασκέδαση πάρα πολύ, έτσι;