Μπορεί το iPad μου να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση δεδομένων του iPhone μου;

Έχετε ποτέ κολλήσει χωρίς τη διαθεσιμότητα του Διαδικτύου για το iPad σας; Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουν Wi-Fi στο σπίτι και το Wi-Fi στα ξενοδοχεία και τα καφενεία έχουν γίνει συνηθισμένο, υπάρχουν ακόμα και στιγμές που μπορείτε να παγιδευτείτε χωρίς σήμα Wi-Fi για το iPad σας. Όσο όμως έχετε το iPhone σας, μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε τη σύνδεση δεδομένων του iPhone με το iPad σας μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται " tethering ". Και να το πιστέψετε ή όχι, μια δεμένη σύνδεση μπορεί να είναι σχεδόν τόσο γρήγορη όσο η πραγματική σύνδεση.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το hotspot του iPhone σας, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, επιλέγοντας το "Personal Hotspot" στο αριστερό μενού και περιστρέφοντας το διακόπτη Personal Hotspot στο On πατώντας το. Όταν η λειτουργία hotspot είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στο hotspot.

Στο iPad, θα πρέπει να εμφανιστεί το σημείο πρόσβασης iPhone στις ρυθμίσεις Wi-Fi. Εάν όχι, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το Wi-Fi για να βεβαιωθείτε ότι η λίστα είναι ανανεωμένη. Μόλις εμφανιστεί, απλώς πατήστε και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που δώσατε τη σύνδεση.

Μήπως κοστίζει το χρήμα;

Ναι, όχι και ναι. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σας μπορεί να σας χρεώσει μια μηνιαία αμοιβή για την πρόσδεση της συσκευής σας, αλλά οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν δωρεάν σύνδεση σε πιο περιορισμένα σχέδια. Ένα περιορισμένο σχέδιο είναι ένα σχέδιο που σας περιορίζει σε έναν κουβά δεδομένων, όπως ένα σχέδιο 2 GB ή ένα σχέδιο 5 GB. Αυτά περιλαμβάνουν τόσο οικογενειακά σχέδια όσο και μεμονωμένα σχέδια. Δεδομένου ότι σχεδιάζετε από έναν κάδο, οι πάροχοι υπηρεσιών δεν τείνουν να ενδιαφέρονται για το πώς χρησιμοποιείτε τα δεδομένα.

Σε απεριόριστα προγράμματα, ορισμένοι πάροχοι όπως η AT & T χρεώνουν ένα επιπλέον τέλος, ενώ άλλοι παροχείς, όπως η T-Mobile, απλά θα επιβραδύνουν την ταχύτητα του Internet αν η πρόσδεση υπερβαίνει τα υψηλά όρια.

Είναι καλύτερο να ελέγξετε με το συγκεκριμένο σχέδιο σας για να δείτε εάν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για τη σύνδεση. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσδεση θα χρησιμοποιήσει κάποιο από το εύρος ζώνης που σας έχει παραχωρηθεί, οπότε ναι, θα κοστίσει χρήματα με την έννοια ότι μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον εύρος ζώνης εάν υπερβείτε το μέγιστο. Και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χρεώνουν συνήθως ένα ασφάλιστρο γι 'αυτό, γι' αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την προσκόλληση;

Η εναλλακτική λύση είναι να βρείτε ένα δωρεάν σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Τα περισσότερα καφέ και τα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi. Εάν ταξιδεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό πρόσδεσης και δωρεάν hotspots. Απλά θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε από το iPhone σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν hotspot Wi-Fi, είναι καλό για λόγους ασφαλείας να «ξεχάσετε» το δίκτυο όταν τελειώσετε τη χρήση του. Αυτό εμποδίζει το iPad να προσπαθεί αυτόματα να συνδεθεί στο μέλλον, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους ασφάλειας με το iPad σας .