Ετικέτες HTML Singleton χωρίς καμία ετικέτα κλεισίματος

Για τα περισσότερα στοιχεία HTML, όταν γράφετε τον κώδικα HTML για να τα εμφανίσετε σε μια σελίδα, ξεκινάτε με μια ετικέτα ανοίγματος και τερματίζετε με μια ετικέτα κλεισίματος. Μεταξύ αυτών των δύο ετικετών θα είναι το περιεχόμενο του στοιχείου. Για παράδειγμα:

Αυτό είναι το περιεχόμενο κειμένου

Αυτό το απλό στοιχείο παραγράφου δείχνει πώς θα χρησιμοποιηθεί ένα άνοιγμα και μια ετικέτα κλεισίματος. Τα περισσότερα στοιχεία HTML ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, αλλά υπάρχουν αρκετές ετικέτες HTML που δεν έχουν τόσο ετικέτα ανοίγματος όσο και ετικέτα κλεισίματος.

Τι είναι ένα κενό στοιχείο;

Τα κενά στοιχεία ή οι ετικέτες singleton σε HTML είναι εκείνες οι ετικέτες που δεν απαιτούν να είναι έγκυρη μια ετικέτα κλεισίματος. Αυτά τα στοιχεία είναι συνήθως αυτά που είτε αυτοί στη σελίδα είτε στο τέλος του περιεχομένου τους είναι προφανές από το πλαίσιο της ίδιας της σελίδας.

Η λίστα των στοιχείων κενού HTML

Υπάρχουν πολλές ετικέτες HTML 5 που είναι άκυρα στοιχεία. Όταν γράφετε έγκυρο κώδικα HTML, θα πρέπει να αφήσετε την πίσω κάθετο για αυτές τις ετικέτες - αυτό φαίνεται παρακάτω. Αν γράφετε XHTML, θα χρειαστείτε την παρακείμενη κάθετο.

Για άλλη μια φορά, αυτές οι ετικέτες singleton αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, σε αντίθεση με τον κανόνα, δεδομένου ότι η πλειονότητα των στοιχείων HTML, πράγματι, χρειάζονται μια ετικέτα ανοίγματος και κλεισίματος. Από αυτά τα στοιχεία του singleton, μερικά πιθανόν να χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά (όπως img, meta ή input), ενώ άλλα είναι αυτά που ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας στο σχεδιασμό ιστοσελίδων (keygen, wbr και εντολή είναι τρία στοιχεία που είναι σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο σε ιστοσελίδες). Ακόμα, κοινές ή σπάνιες σε σελίδες HTML, είναι χρήσιμο να είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις ετικέτες και να ξέρετε ποια είναι η ιδέα πίσω από τις ετικέτες HTML singleton. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λίστα ως αναφορά για την ανάπτυξη ιστού.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 5/5/17.