Ορισμός τιμών για διαφήμιση στο διαδίκτυο στο ιστολόγιό σας;

Μάθετε πώς να υπολογίσετε τα ποσοστά διαφήμισης μέσω διαδικτύου για να βγάζετε χρήματα από το blogging

Δεν υπάρχει κανένας υπολογισμός που θα σας πει ακριβώς την ακριβή τιμή για να χρεώσετε διαφημιζόμενους που θέλουν να τοποθετήσουν διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και βασικοί υπολογισμοί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε. Η πραγματική επιστήμη για τον υπολογισμό των σωστών επιπέδων διαδικτυακής διαφήμισης έρχεται μέσω πειραματισμού.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το ποσό που πρέπει να χρεώνετε για την online διαφήμιση στο ιστολόγιό σας. Ο τύπος της διαφήμισης (εικόνα, βίντεο, κείμενο κλπ.) Μπορεί να επηρεάσει την τιμή, καθώς και την τοποθέτηση και τη δομή πληρωμής (για παράδειγμα, πληρωμή ανά κλικ έναντι πληρωμής ανά εμφάνιση έναντι σταθερού επιτοκίου). Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις που τοποθετούνται πάνω από την πτυχή θα πρέπει να κοστίζουν περισσότερο από τις διαφημίσεις κάτω από την πτυχή, αλλά η πρόκληση είναι να βρεθεί η σωστή τιμή για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη. Με άλλα λόγια, ποια είναι η σωστή τιμή χρέωσης για κάθε τύπο διαφήμισης που θα δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας και σε κάθε πιθανή τοποθεσία όπου μπορούν να εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις στους επισκέπτες;

Υπολογισμός ποσοστών διαφημίσεων Blog

Το γλυκό σημείο για την τιμολόγηση των διαφημίσεών σας είναι η τιμή που διατηρεί το χώρο διαφήμισης γεμάτο χωρίς υποτίμηση αυτού του χώρου. Μια δημοφιλής μέθοδος για τον υπολογισμό των ποσοστών διαφημίσεων ιστολογίου είναι να διαιρέσετε τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών στο ιστολόγιό σας που θα μπορούσαν να δουν τη διαφήμιση κατά δέκα. Ο υπολογισμός σας θα φαινόταν έτσι:

Αριθμός ημερήσιων επισκεπτών που θα μπορούσαν να δουν τη διαφήμιση ÷ 10 = Τιμή διαφήμισης 30 ημερών για αυτόν τον διαφημιστικό χώρο

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η αξία του κοινού σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την τιμολόγηση των διαφημίσεων. Για παράδειγμα, ένα blog με ένα ιδιαίτερα στοχοθετημένο και επιθυμητό κοινό που θέλουν να κάνουν οι διαφημιζόμενοι θα μπορούσε να απαιτήσει ένα διαφημιστικό επιτόκιο από τους εν λόγω διαφημιζόμενους. Επιπλέον, η τάση του ακροατηρίου σας να κάνει κλικ σε διαφημίσεις μπορεί επίσης να επηρεάσει τις τιμές διαφήμισης. Για παράδειγμα, εάν το κοινό σας τείνει να μην κάνει κλικ σε διαφημίσεις, θα πρέπει να το αναφέρετε στο πρότυπο τιμολόγησης.

Μην υποβιβάζετε ή υπερεκτιμάτε το ιστολόγιό σας

Είναι σημαντικό να κοστίσει το διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο προαναφερθέν γλυκό σημείο. Ωστόσο, μέχρι να εντοπίσετε τι είναι αυτό το γλυκό σημείο, μπορεί να είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα της υποτιμήσεως ή υπερεκτίμηση του ιστολογίου σας.

Η υποβιβασία του διαφημιστικού σας χώρου στο blog σας μπορεί να κρατήσει αυτόν τον χώρο γεμάτο και να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσετε να κερδίζετε χρήματα από αυτό το διάστημα, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν θα κάνετε όσα θα μπορούσατε να κερδίσετε ρεαλιστικά από αυτό το διάστημα. Επιπλέον, η υποτίμηση του χώρου διαφημίσεών σας δημιουργεί μια αντίληψη στο μυαλό των διαφημιζόμενων ότι το ιστολόγιό σας αξίζει λιγότερο από ό, τι πραγματικά είναι. Θέλετε οι διαφημιστές να αντιλαμβάνονται το ιστολόγιό σας ότι προσφέρουν μια καλή αξία για τα χρήματα χωρίς φαινομενικά φτηνό.

Η υπερεκτίμηση του διαφημιστικού χώρου του ιστολογίου σας θα μπορούσε να σας εμποδίσει να πουλάτε όλο το διαφημιστικό σας χώρο κάθε μήνα. Επιπλέον, ενδέχεται να δημιουργηθούν αντιλήψεις στο μυαλό των διαφημιζόμενων ότι οι διαφημίσεις τους θα εμφανίζονται συχνά και το κοινό σας είναι πολύ δεκτικό στις διαφημίσεις. Αν τα αποτελέσματα των διαφημιστικών καμπανιών που πληρώνουν στο ιστολόγιό σας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, δεν θα διαφημίσουν ξανά στο ιστολόγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι χάσατε μελλοντικά έσοδα για εσάς.

Ρύθμιση των τιμών διαφήμισης με βάση τις ανταγωνιστικές τιμές του ιστολογίου

Ένα άλλο σημαντικό βήμα στον υπολογισμό των ποσοστών διαφήμισης για το ιστολόγιό σας είναι να αναλύσετε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Βρείτε άλλα ιστολόγια με παρόμοια είδη κοινού και επίπεδα επισκεψιμότητας όπως τα δικά σας και δείτε τα δελτία ποσοστών διαφημίσεων . Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο παροχής διαδικτυακής διαφήμισης, όπως το BuySellAds.com, όπου μπορείτε να διερευνήσετε γρήγορα τα ποσοστά διαφημίσεων σε διάφορα blogs. Χρησιμοποιήστε όλες αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσετε τις καλύτερες τιμές που χρεώνεστε για την ηλεκτρονική διαφήμιση στο ιστολόγιό σας και να είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε αυτές τις τιμές καθώς δοκιμάζετε διαφορετικές μορφές διαφήμισης, τοποθετήσεις και ούτω καθεξής. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το ποσοστό που μπορείτε να χρεώσετε για διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας, μην ανησυχείτε. Αντ 'αυτού, ξοδέψτε λίγο χρόνο να εφαρμόσετε κόλπα για να αυξήσετε το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να κάνετε στο ιστολόγιό σας.