Τι είναι το S-Video;

Το S-video με τυπική ευκρίνεια μειώνεται στη δημοτικότητα

Το S-video είναι ένα αναλογικό (μη διαιρεμένο) σήμα βίντεο. Αυτό το βίντεο τυπικής ευκρίνειας είναι τυπικά 480i ή 576i. Σε αντίθεση με το σύνθετο βίντεο, το οποίο μεταφέρει όλα τα δεδομένα βίντεο σε ένα σήμα, το S-video μεταφέρει τις πληροφορίες φωτεινότητας και χρώματος ως δύο ξεχωριστά σήματα. Λόγω αυτού του διαχωρισμού, το βίντεο που μεταφέρεται από το S-video είναι υψηλότερης ποιότητας από εκείνο που μεταφέρεται από σύνθετο βίντεο. Το S-video διαθέτει μια ποικιλία από συνήθεις εφαρμογές, όπως συνδέοντας υπολογιστές, συσκευές αναπαραγωγής DVD , κονσόλες βίντεο, βιντεοκάμερες και βίντεο σε τηλεοράσεις .

Σχετικά με το S-Video

Η απόδοση S-video σε προοπτική, ενώ είναι μια καλύτερη επιλογή από τα σύνθετα καλώδια-τα οικεία κόκκινα, λευκά και κίτρινα καλώδια-δεν είναι τόσο καλή όσο η απόδοση των καλωδίων συνιστωσών, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε κωδικοποιημένο καλώδια. Ένα καλώδιο S-video μεταφέρει μόνο ένα σήμα βίντεο. Ο ήχος πρέπει να μεταφέρεται από ένα ξεχωριστό καλώδιο ήχου.

Πώς λειτουργεί το S-Video

Πως λειτουργεί, λοιπόν? Το καλώδιο S-video μεταδίδει βίντεο μέσω δύο συγχρονισμένων ζευγών σήματος και γείωσης, με το όνομα Y και C.

Για να χρησιμοποιήσετε το S-video για να συνδέσετε οπτικοακουστικό εξοπλισμό, και οι δύο συσκευές πρέπει να υποστηρίζουν S-video και να διαθέτουν θύρες S-video ή υποδοχές S-video. Ένα καλώδιο S-video συνδέει τις δύο συσκευές.

Το S-video έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές από την εμφάνιση του HDMI .

Σημείωση: Το S-video είναι επίσης γνωστό ως βίντεο "ξεχωριστό βίντεο" και "Y / C".