Πόσο πρέπει να κοστίσει το σχέδιο στο Web;

Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας γνωρίζοντας τι χρειάζεστε, τι στον προϋπολογισμό και τι μπορείτε να πληρώσετε.

Ο ιστός έχει διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τις νέες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν. Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται πλέον να δημιουργούν μια φυσική τοποθεσία για την επιχείρησή τους. Σήμερα, πολλές εταιρείες λειτουργούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο και ο ιστότοπός τους είναι ο «τόπος επιχειρηματικής τους δραστηριότητας».

Εάν δεν έχετε συμμετάσχει ποτέ σε ένα νέο έργο ιστοτόπου, μία από τις πρώτες ερωτήσεις που πιθανόν να ρωτήσετε είναι "Πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος;" Δυστυχώς, αυτή η ερώτηση είναι αδύνατο να απαντηθεί, εκτός και αν έχετε πολύ πιο συγκεκριμένο.

Η τιμολόγηση της ιστοσελίδας βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών που θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτόν τον ιστότοπο. Είναι σαν να ρωτάς τις ερωτήσεις, "Πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο;" Αυτό εξαρτάται από το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας και του μοντέλου, την ηλικία του αυτοκινήτου, όλες τις ανέσεις που περιλαμβάνει και πολλά άλλα. Εκτός αν σαρώνετε τις λεπτομέρειες αυτού του αυτοκινήτου, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα "πόσο κοστίζει", όπως και κανείς δεν μπορεί να σας δώσει ένα οριστικό κόστος για το δικτυακό τόπο, εκτός αν καταλάβει το εύρος της εργασίας και το εύρος των χαρακτηριστικών που θα περιλαμβάνει.

Έτσι, καθώς ξεκινάτε με έναν ιστότοπο, είναι χρήσιμο να εκτιμήσετε διαφορετικές επιλογές, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε και να υπολογίζετε αποτελεσματικά τον προϋπολογισμό για τον ιστότοπο που πραγματικά χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Εδώ είναι ένα συνηθισμένο σενάριο για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων όλες οι τιμές σε αυτό το άρθρο είναι εκτιμήσεις - κάθε εταιρεία χρεώνει διαφορετικά για τις υπηρεσίες της, οπότε χρησιμοποιήστε την ως οδηγό μόνο):

  1. Έχω μια μεγάλη ιδέα για μια ιστοσελίδα, και το τέλειο όνομα χώρου για αυτό είναι διαθέσιμο! ( $ 10- $ 30 για την εγγραφή τομέα )
  2. Θα πάρω ένα αξιοπρεπή πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων, με μια καλή τιμή. ( $ 150 - $ 300 για δύο χρόνια φιλοξενίας, προπληρωμένες)
  3. Πάω να χρησιμοποιήσω το WordPress, και αυτό το θέμα είναι τέλειο. ( $ 40 )

Με την πρώτη ματιά αυτό φαίνεται υπέροχο, με μόλις $ 200 για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, και δεν χρειάζεστε καν έναν σχεδιαστή!

Για ορισμένες επιχειρήσεις, αυτό μπορεί να είναι καλό για να ξεκινήσετε, αλλά πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτός ο αρχικός ιστότοπος; Μόλις περάσετε από τα αρχικά στάδια της επιχείρησης, ωστόσο, θα παρατηρήσετε πιθανώς ότι το "θέμα" που επιλέξατε δεν κάνει ό, τι θέλετε να κάνετε ή απλά χρειάζεστε περισσότερα από τον ιστότοπό σας. Ναι, σηκώσατε και λειτουργούσατε γρήγορα και φτηνά, αλλά θα ήταν καλύτερα να εξυπηρετήσετε να συνεργαστείτε με μια επαγγελματική ομάδα για να ξεκινήσετε με ένα site που θα έχει κάποια μακροζωία σε αυτό! Είτε κατεβείτε από την αρχή (που συνιστάται) είτε αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας, το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία με μια επαγγελματική ομάδα για να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο και να προσθέσετε τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

Τι να πληρώσω για

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε όταν προσπαθείτε να δαπανήσετε το κόστος σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι αυτό που θα χρειαστείτε. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να σας κοστίζουν τα χρήματα:

Παρακάτω θα αναφερθώ λεπτομερώς σε όλα αυτά τα πράγματα και θα σας βοηθήσω να πάρετε μια γενική ιδέα για το πόσο θα πρέπει να πληρώσετε για αυτούς. Οι τιμές που απαριθμούνται βασίζονται στην εμπειρία μου. οι τιμές ενδέχεται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες στην περιοχή σας. Φροντίστε να ψωνίσετε και να ζητήσετε προτάσεις από οποιονδήποτε σχεδιαστή ή επιχείρηση που σκέφτεστε να προσλάβετε.

Οι νέες τοποθεσίες συχνά κοστίζουν περισσότερο από τον επανασχεδιασμό

Όταν ξεκινάτε από το μηδέν, ο σχεδιαστής ιστού. Δεν έχουν παλαιότερα δημιουργημένα περιουσιακά στοιχεία για να εργαστούν από, ή να αναθεωρήσουν μαζί σας για να αποκτήσουν μια ιδέα για αυτό που αγαπάς ή μισείς.

Το πλεονέκτημα να ξεκινάτε από το μηδέν είναι ότι μπορείτε να συνεργαστείτε πιο στενά με τον σχεδιαστή για να αποκτήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε μέσα στον προϋπολογισμό σας. Οι εργασίες σχεδίασης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το άτομο με το οποίο εργάζεστε, αλλά ένας νέος σχεδιασμός είναι πιθανό να σας εκτελέσει οπουδήποτε από $ 500 έως χιλιάδες δολάρια ανάλογα με τον αριθμό των επιλογών που παρουσιάζονται αρχικά, τον αριθμό γύρων αναθεώρησης και το ωριαίο κόστος την ομάδα σχεδιασμού με την οποία ασχολείστε.

Blogs και εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου

Αν τρέχετε ήδη μια ιστοσελίδα WordPress τότε έχετε το πλεονέκτημα ότι ήδη έχετε μια μορφή συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS για συντομία) στον ιστότοπό σας. Εργαλεία όπως το WordPress, το ExpressionEngine, το Joomla! και το Drupal έχουν τις δικές τους προκλήσεις και η ενσωμάτωση ενός ιστότοπου που τους χρησιμοποιεί απαιτεί περισσότερο χρόνο από την οικοδόμηση ενός ιστότοπου από το μηδέν με μόνο HTML και CSS . Αποφασίστε αν χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία διαβάζοντας αυτό το άρθρο: Dreamweaver vs. Drupal vs. WordPress - Ποιο είναι το καλύτερο που θα χρησιμοποιήσετε .

Επίσης, μην υποθέσετε ότι εάν έχετε ήδη ένα WordPress θέμα που η εργασία μακριά από αυτό θα πρέπει να είναι φθηνότερα. Πολλά θέματα πωλούνται όπως είναι, και οι σχεδιαστές δεν έχουν άδεια να τις αλλάξουν. Συχνά, το κόστος αγοράς ενός θέματος που μπορεί να τροποποιηθεί είναι εξίσου ακριβό με την οικοδόμηση ενός νέου θέματος από το μηδέν.

Ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να περιλαμβάνει άλλα $ 200 αν θέλετε ένα blog ή CMS. Συμπεριλάβετε αυτό στον προϋπολογισμό σας ακόμα κι αν έχετε ήδη τρέξει το σύστημα. Εάν δεν το έχετε τρέξει, θα πρέπει να προγραμματίσετε να συμπεριλάβετε άλλα $ 200 για να το εγκαταστήσετε και να τρέξετε.

Γραφικά

Τα γραφικά είναι δύσκολα επειδή είναι δύσκολο να δημιουργηθούν και η αγορά εικόνων για το site μπορεί να είναι δαπανηρή.

Ωστόσο, δεν θέλετε να σκουπίζετε σε αυτήν την περιοχή του ιστότοπού σας. ο κακός προγραμματισμός γραφικών μπορεί να σας προκαλέσει θλίψη κάτω από το δρόμο εάν δεν είστε προσεκτικοί.

Εάν παρέχετε όλες τις εικόνες, θα χρειαστεί να διαθέσετε ορισμένους πόρους για να ενσωματώσετε αυτές τις εικόνες στο νέο σχέδιο (προϋπολογισμός τουλάχιστον $ 250 ). Μην υποθέσετε ότι αν έχετε ήδη ένα πρότυπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, δεν θα χρειαστεί να κάνετε ξανά κάποιες εικόνες. Η προσαρμογή των προτύπων μπορεί να χρειαστεί χρόνο και θέλετε να είστε βέβαιοι ότι ο σχεδιαστής έχει τα δικαιώματα να προσαρμόσει τις εικόνες στο πρότυπο. Αν αυτή είναι η διαδρομή που πηγαίνετε, θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό $ 500 .

Αν ψάχνετε για την εταιρεία σχεδιασμού για να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο σχέδιο με εικόνες για εσάς, είτε σε ένα πρότυπο είτε όχι, θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό τουλάχιστον $ 1200 .

Αλλά αυτό δεν είναι όλα όσα υπάρχουν σχετικά με τις εικόνες. Πιθανότατα θα χρειαστείτε επίσης εικονίδια και κουμπιά που δημιουργήθηκαν για να ακολουθήσετε το σχέδιό σας Προϋπολογισμός 350 δολάρια για αυτούς. Και οποιεσδήποτε άλλες προσαρμοσμένες εικόνες που χρειάζεστε, θα πρέπει να πληρώσετε και άλλα 450 δολάρια . Όσες περισσότερες εικόνες χρειάζεστε, τόσο περισσότερα χρήματα θα πρέπει να πληρώσετε.

Θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιαστής σας χρησιμοποιεί φωτογραφίες με άδεια χρήσης (μάθετε περισσότερα σχετικά με το πού θα βρείτε φωτογραφίες αποθέματος ) ή δημιουργεί ολοκαίνουργια γραφικά για τον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει γραπτώς τις πληροφορίες άδειας χρήσης για τις εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να εξετάζετε έναν λογαριασμό πολλών χιλιάδων δολαρίων από μια εταιρία μετοχών κάτω από το δρόμο. Εταιρείες όπως η Getty Images είναι πολύ σοβαρές για τις άδειές τους και δεν θα διστάσουν να χρεώσουν τον ιστότοπό σας ακόμα και αν έχετε χρησιμοποιήσει μόνο μία από τις εικόνες τους χωρίς άδεια.

Εάν ο σχεδιαστής σας πρόκειται να προσθέσει φωτογραφίες, προϋπολογισμού τουλάχιστον $ 20- $ 100 ανά φωτογραφία και θυμηθείτε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ετήσια αμοιβή.

Κινητά σχέδια

Οι επισκέπτες κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να λειτουργεί καλά σε όλες τις συσκευές!

Τα καλύτερα σχέδια ανταποκρίνονται στη συσκευή προβολής της σελίδας, αλλά η δημιουργία αυτού του τύπου σχεδιασμού θα κοστίσει περισσότερο από έναν απλό ιστό για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για υπολογιστές. Αυτό είναι πιθανό μέρος του κόστους του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του δικτυακού τόπου ήδη, αλλά αν προσπαθείτε να «κολλήσετε» τη φιλικότητα προς κινητό σε έναν ιστότοπο, θα μπορούσε να σας κοστίσει $ 3000 ή και περισσότερο, ανάλογα με τον ίδιο τον ιστότοπο.

Πολυμέσα

Το βίντεο είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε έναν ιστότοπο με τη χρήση πόρων όπως το YouTube ή το Vimeo. Αν μεταφορτώσετε αυτά τα βίντεο σε αυτές τις πλατφόρμες, μπορείτε να ενσωματώσετε τα βίντεο στον ιστότοπό σας. Φυσικά, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τα βίντεο για να δημιουργήσετε τα βίντεο. Ανάλογα με την ομάδα σας και το επίπεδο επαγγελματισμού στο βίντεο, αυτό θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε από $ 250 έως $ 2000 ή περισσότερα ανά βίντεο.

Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το YouTube για το βίντεό σας, θα χρειαστεί επίσης να έχετε μια προσαρμοσμένη λύση για την προβολή αυτού του περιεχομένου, το οποίο θα μπορούσε να είναι χιλιάδες επιπλέον κόστος ανάπτυξης.

Δημιουργία και προσθήκη περιεχομένου

Ο φθηνότερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να δημιουργήσετε όλο το περιεχόμενο και να το προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Οι περισσότεροι σχεδιαστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδίδουν ένα πρότυπο σχεδίασης που συμπληρώνετε χωρίς επιπλέον κόστος. Αλλά εάν θέλετε η εταιρία σχεδιασμού να προσθέσει το περιεχόμενο που έχετε ήδη εισέλθει στον ιστότοπο, θα πρέπει να πληρώσετε περίπου $ 150 ανά σελίδα τυπωμένου περιεχομένου (περισσότερα εάν πρέπει να το πληκτρολογήσετε) και $ 300 ανά σελίδα αν θέλετε να δημιουργήσει το περιεχόμενο για εσάς επίσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά πάντα κοστίζουν επιπλέον

Με τα παραπάνω στοιχεία, θα έχετε έναν ιστότοπο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν είναι επαρκής, αλλά υπάρχουν πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά που πολλοί σχεδιαστές μπορούν να προσφέρουν ότι θα αυξήσουν την τιμή, αλλά μπορούν επίσης να βελτιώσουν την επιχείρησή σας:

Και μην ξεχνάτε τη συντήρηση

Η συντήρηση είναι κάτι που οι περισσότερες επιχειρήσεις ξεχνούν τον προϋπολογισμό ή αν το απορρίψουν ως κάτι που θα κάνουν οι ίδιοι. Ωστόσο, η πρώτη φορά που διαγράφετε κατά λάθος ολόκληρη την αρχική σας σελίδα και χάσατε οκτώ ώρες πωλήσεων προσπαθώντας να την επαναφέρετε, θα θέλατε να έχετε ξοδέψει τα επιπλέον χρήματα σε μια σύμβαση συντήρησης για να συνεργαστείτε με τους ειδικούς!

Οι συμβάσεις συντήρησης διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το τι περιμένετε από την επιχείρηση. Θα πρέπει να υπολογίζετε τουλάχιστον 200 δολάρια το μήνα για να έχετε έναν σχεδιαστή στην κλήση αν έχετε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορείτε να διορθώσετε (και αυτό είναι ένα πολύ φθηνό συμβόλαιο πράγματι - πολλές συμβάσεις θα είναι πολύ περισσότερο από αυτό ανάλογα με τις ανάγκες σας). Εάν περιμένετε να κάνουν πρόσθετες εργασίες, όπως η δημιουργία νέων εικόνων, η προσθήκη νέου περιεχομένου, η διατήρηση κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή ενημερωτικών δελτίων και άλλα καθήκοντα σε διαρκή βάση, αναμένεται να αυξηθεί η τιμή.

Πολλοί σχεδιαστές δεν συμπαθούν τη συντήρηση του ιστότοπου , οπότε μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρείτε μια επιχείρηση που θα το κάνει για εσάς.

Έτσι, Πόσο κοστίζει όλα;

Χαρακτηριστικά Βασική τοποθεσία Μερικά επιπλέον Πλήρης τοποθεσία
Βάση κόστους ιστοτόπου $ 500 $ 500 $ 750
Διαχείριση Περιεχομένου ή Blog 200 δολάρια 200 δολάρια $ 750
Βασικά γραφικά $ 250 $ 500 $ 1200
Πρόσθετα γραφικά 300 δολάρια 300 δολάρια $ 500
Σύνολο: $ 1250 $ 1500 $ 3200

Η προσθήκη πρόσθετων χαρακτηριστικών αυξάνει την τιμή.

Χαρακτηριστικά Βασική τοποθεσία Μερικά επιπλέον Πλήρης τοποθεσία
Κινητό $ 750 $ 900 (ένα επιπλέον μέγεθος) $ 1050 (δύο επιπλέον μεγέθη)
Πολυμέσα $ 750 $ 750 $ 1500
Περιεχόμενο $ 300 (2 επιπλέον σελίδες) $ 750 (5 επιπλέον σελίδες) $ 1500 (δημιουργώντας 5 σελίδες συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου)
Πρόσθετα $ 250 (γκαλερί φωτογραφιών) $ 500 (συλλογή φωτογραφιών και διαφημίσεις) $ 5000 (ή περισσότερα)
Συντήρηση $ 100 ανά μήνα 250 δολάρια το μήνα $ 500 ανά μήνα
Σύνολο: $ 2050 + $ 100 ανά μήνα $ 2900 + $ 250 ανά μήνα $ 9500 + $ 500 ανά μήνα

Έτσι, για έναν απλό ιστότοπο μπορείτε να ξοδέψετε μόλις $ 1250 ή ακόμα και $ 20.000 ή περισσότερα για μια πλούσια σε χαρακτηριστικά πλούσια σε χαρακτηριστικά ιστοτόπου.

Ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό που χρειάζεται η επιχείρησή σας. Θυμηθείτε ότι όλες αυτές οι τιμές είναι εκτιμήσεις, ειδικά στο χαμηλό τέλος. Οι τιμές σχεδιασμού ιστοσελίδων κυμαίνονται συνεχώς. Μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος και το εύρος της επιχείρησης σχεδιασμού που προσλαμβάνετε ή αν αποφασίσετε να αναζητήσετε υπεράκτια έργα ανάπτυξης και σχεδίασης.

Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτούς τους αριθμούς ως σημείο εκκίνησης στις διαπραγματεύσεις σας με τον σχεδιαστή Ιστού σας.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 6/6/17