Συμβουλές για τον τρόπο εγκατάστασης του Apache στο Linux

Η διαδικασία δεν είναι τόσο σκληρή όσο νομίζετε

Έτσι, έχετε έναν ιστότοπο, αλλά τώρα χρειάζεστε μια πλατφόρμα για να την φιλοξενήσετε. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους πολλούς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω, ή μπορείτε να προσπαθήσετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας στον εαυτό σας με τον δικό σας διακομιστή ιστού.

Δεδομένου ότι το Apache είναι δωρεάν, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς διακομιστές ιστού που θα εγκατασταθούν. Έχει επίσης πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν χρήσιμο για πολλούς διαφορετικούς τύπους ιστοτόπων. Τι είναι Apache; Με λίγα λόγια, είναι ένας διακομιστής που χρησιμοποιείται για τα πάντα, από προσωπικές ιστοσελίδες σε ιστότοπους εταιρικού επιπέδου.

Είναι τόσο ευέλικτο όσο είναι δημοφιλές.

Θα μπορείτε να λάβετε τα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του Apache σε ένα σύστημα Linux με την επισκόπηση αυτού του άρθρου. Πριν ξεκινήσετε, ωστόσο, θα πρέπει να είστε τουλάχιστον άνετα να εργάζεστε στο Linux - συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αλλαγής καταλόγων, χρησιμοποιώντας tar και gunzip και σύνταξη με make (Θα συζητήσω πού να πάρετε τα δυαδικά αρχεία αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε να συντάξετε τα δικά). Θα πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό root στη μηχανή διακομιστή. Και πάλι, αν αυτό σας μπερδεύει, μπορείτε πάντα να στραφείτε σε έναν παροχέα φιλοξενίας βασικών προϊόντων αντί να το κάνετε μόνοι σας.

Κατεβάστε Apache

Σας συνιστώ να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του Apache καθώς ξεκινάτε. Το καλύτερο μέρος για να πάρετε το Apache είναι από την τοποθεσία λήψης του Apache HTTP Server. Κάντε λήψη των αρχείων προέλευσης που είναι κατάλληλα για το σύστημά σας. Οι δυαδικές εκδόσεις για ορισμένα λειτουργικά συστήματα διατίθενται επίσης από αυτόν τον ιστότοπο.

Εξαγάγετε τα αρχεία Apache

Αφού κατεβάσετε τα αρχεία θα πρέπει να τα αποσυμπιέσετε:

gunzip -d httpd-2_0_NN.tar.gz
tar xvf httpd-2_0_NN.tar

Αυτό δημιουργεί έναν νέο κατάλογο με τον τρέχοντα κατάλογο με τα αρχεία προέλευσης.

Ρύθμιση του διακομιστή σας για Apache

Μόλις έχετε διαθέσιμα τα αρχεία, θα πρέπει να δώσετε εντολή στο μηχάνημά σας να εντοπίσει τα πάντα, διαμορφώνοντας τα αρχεία προέλευσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αποδεχτείτε όλες τις προεπιλογές και απλά πληκτρολογήστε:

./Διαμορφώστε

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχθούν μόνο τις προεπιλεγμένες επιλογές που τους παρουσιάζονται. Η πιο σημαντική επιλογή είναι το πρόθεμα = PREFIX . Αυτό καθορίζει τον κατάλογο στον οποίο θα εγκατασταθούν τα αρχεία Apache. Μπορείτε επίσης να ορίσετε συγκεκριμένες μεταβλητές περιβάλλοντος και ενότητες. Ορισμένες από τις ενότητες που μου αρέσει να έχουν εγκατασταθεί περιλαμβάνουν:

Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι όλες οι ενότητες που θα μπορούσα να εγκαταστήσω σε ένα δεδομένο σύστημα - το συγκεκριμένο έργο θα εξαρτηθεί από το τι θα εγκαταστήσω, αλλά ο παραπάνω κατάλογος είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ενότητες για να καθορίσετε ποιες από αυτές χρειάζεστε.

Δημιουργία Apache

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε εγκατάσταση προέλευσης, θα χρειαστεί να χτίσετε την εγκατάσταση:

φτιαχνω, κανω
κάντε την εγκατάσταση

Προσαρμόστε Apache

Υποθέτοντας ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με την εγκατάσταση και την κατασκευή, είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε τη διαμόρφωση του Apache.

Αυτό πραγματικά ισοδυναμεί με την επεξεργασία του αρχείου httpd.conf. Αυτό το αρχείο βρίσκεται στον κατάλογο PREFIX / conf. Γενικά το επεξεργάζομαι με πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

vi PREFIX /conf/httpd.conf

Σημείωση: θα χρειαστεί να είστε root για να επεξεργαστείτε αυτό το αρχείο.

Ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτό το αρχείο για να επεξεργαστείτε τη διαμόρφωσή σας με τον τρόπο που θέλετε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Apache. Μπορείτε πάντα να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο για πρόσθετες πληροφορίες και πόρους.

Δοκιμάστε τον διακομιστή σας Apache

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο ίδιο μηχάνημα και πληκτρολογήστε http: // localhost / στο πλαίσιο διεύθυνσης. Θα πρέπει να βλέπετε μια σελίδα παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στην παραπάνω μερική οθόνη (η εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο).

Θα πει με μεγάλα γράμματα: "Βλέποντας αυτό αντί για την ιστοσελίδα που περίμενα;" Αυτό είναι καλά νέα, καθώς σημαίνει ότι ο διακομιστής σας έχει εγκατασταθεί σωστά.

Ξεκινήστε την επεξεργασία / φόρτωση σελίδων στο νεοεγκατεστημένο διακομιστή ιστού Apache

Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του διακομιστή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημοσιεύετε σελίδες. Διασκεδάστε να χτίσετε την ιστοσελίδα σας!