Τι χρειάζεστε για να δείτε υψηλής ευκρίνειας σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας

Οι πηγές HD είναι άφθονες

Οι καταναλωτές που αγοράζουν την πρώτη τους HDTV μερικές φορές υποθέτουν ότι τα πάντα που παρακολουθούν σε αυτό είναι σε υψηλή ευκρίνεια και είναι απογοητευμένοι όταν ανακαλύπτουν ότι οι εγγεγραμμένες αναλογικές εκπομπές τους φαίνονται χειρότερες στη νέα τους τηλεόραση HDTV από ό, τι στην παλιά αναλογική τους σειρά. Αφού επενδύσετε πολλά χρήματα σε μια νέα τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, πώς αποκτάτε την εικόνα υψηλής ευκρίνειας που ο καθένας μιλάει;

Χρειάζεστε πηγές υψηλής ευκρίνειας

Εάν διαθέτετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, ο τρόπος προβολής του πραγματικού HD είναι να έχετε πραγματικές πηγές HD, όπως υπηρεσία δορυφορικής HD και καλωδιακής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, μέσα ροής HD ή τοπικό προγραμματισμό HD. Το 2009, όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές μετατράπηκαν από αναλογικές σε ψηφιακές εκπομπές, πολλές από τις οποίες είναι υψηλής ευκρίνειας. Άλλες πηγές υψηλής ευκρίνειας είναι οι δίσκοι Blu-ray, οι συσκευές αναπαραγωγής HD-DVD και οι καλωδιακοί ή δορυφορικοί HD-DVR.

Οι συσκευές εγγραφής DVD με δέκτες ATSC ή QAM μπορούν να λαμβάνουν σήματα υψηλής ευκρίνειας (HDTV), αλλά έχουν υποβαθμιστεί σε κανονική ευκρίνεια για εγγραφή σε DVD και ο DVD recorder δεν μεταδίδει το σήμα HDTV κατευθείαν από τον δέκτη του στην τηλεόραση.

Πηγές HD

Αν ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την τηλεόρασή σας HDTV, πρέπει να έχετε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες πηγές υψηλής ευκρίνειας συνδεδεμένες στην τηλεόρασή σας:

Πηγές που δεν παρέχουν σήμα HD

Υψηλή ευκρίνεια και περιεχόμενο που ρέει από το Internet

Τα ροή προγραμμάτων TV, ταινιών και βίντεο είναι μια όλο και πιο δημοφιλής πηγή τηλεοπτικού περιεχομένου. Ως αποτέλεσμα, πολλές νέες τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc και αποκωδικοποιητές ενσωματώνουν τώρα την δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο με βάση το διαδίκτυο, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ανάλυση υψηλής ευκρίνειας. Ωστόσο, η ποιότητα του σήματος συνεχούς ροής εξαρτάται τελικά από το πόσο γρήγορα είναι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Για την καλύτερη ποιότητα εικόνας συνιστάται ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες συνεχούς ροής ενδέχεται να παρέχουν σήμα υψηλής ευκρίνειας 1080p για την τηλεόρασή σας HDTV, αλλά εάν η ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι πολύ αργή, θα λάβετε στάσεις εικόνας και διακοπές. Ως αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε μια επιλογή χαμηλότερης ανάλυσης για να δείτε το περιεχόμενο.

Ορισμένες υπηρεσίες ανιχνεύουν αυτόματα την ταχύτητα του διαδικτύου σας και ταιριάζουν με την ποιότητα εικόνας των μέσων ροής με την ταχύτητα του Internet σας, γεγονός που καθιστά την προβολή κατάλληλη, αλλά μπορεί να μην βλέπετε ένα αποτέλεσμα υψηλής ευκρίνειας.

Επιβεβαίωση Η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας λαμβάνει σήμα HD

Ο καλύτερος τρόπος για να επαληθεύσετε εάν η τηλεόρασή σας λαμβάνει πράγματι σήμα βίντεο υψηλής ευκρίνειας είναι να εντοπίσετε το κουμπί INFO στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ή να αναζητήσετε μια λειτουργία μενού στην οθόνη, η οποία έχει πρόσβαση στις πληροφορίες ή την κατάσταση του σήματος εισόδου.

Όταν αποκτάτε πρόσβαση σε μία από αυτές τις λειτουργίες, θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη της τηλεόρασης που θα σας ενημερώνει για την ανάλυση του εισερχόμενου σήματος, είτε σε όρους pixel (740x480i / p, 1280x720p, 1920x1080i / p) είτε 720p ή 1080p .

4K Ultra HD

Εάν διαθέτετε τηλεόραση 4K Ultra HD , δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι αυτό που βλέπετε στην οθόνη ανά πάσα στιγμή είναι αληθές 4K. Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί, πρόσθετοι, παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σε σχέση με αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Όπως και με το HD, θα χρειαστεί να έχετε προγράμματα υψηλής ποιότητας υψηλής ευκρίνειας για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της τηλεόρασής σας.