Πώς να ανακατευθύνετε μια ολόκληρη τοποθεσία χρησιμοποιώντας το HTAccess

Αν έχετε έναν ιστότοπο που θέλετε να μετακινήσετε σε ένα νέο τομέα, ένας από τους ευκολότερους και καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι με μια ανακατεύθυνση 301 σε ένα αρχείο .htaccess στη ρίζα του διακομιστή ιστού σας.

Οι ανακατευθύνσεις 301 είναι σημαντικές

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση 301 αντί μιας ανανέωσης meta ή άλλου τύπου ανακατεύθυνσης. Αυτό λέει στις μηχανές αναζήτησης ότι οι σελίδες έχουν μετακινηθεί μόνιμα σε μια νέα θέση. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα ενημερώσουν τα ευρετήρια τους για να χρησιμοποιήσουν τον νέο τομέα χωρίς να αλλάξουν τις τιμές ευρετηρίασης.

Έτσι, εάν ο παλιός ιστότοπός σας κατάταξε αρκετά καλά στο Google, θα συνεχίσει να κατατάσσεται καλά μετά την αναπροσαρμογή της ανακατεύθυνσης. Έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά 301 ανακατευθύνσεις για πολλές από τις σελίδες αυτού του ιστότοπου χωρίς αλλαγή στην κατάταξή τους.

Εδώ είναι πώς

  1. Τοποθετήστε όλο το περιεχόμενό σας στον νέο τομέα χρησιμοποιώντας την ίδια δομή καταλόγου και ονόματα αρχείων με τον παλιό τομέα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Για να λειτουργήσει αυτή η ανακατεύθυνση 301 , οι τομείς πρέπει να είναι ίδιοι στη δομή αρχείων.

    Ίσως επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εισαγάγετε ένα αρχείο noindex, nofollow robots.txt σε αυτόν τον νέο τομέα, μέχρι να ρυθμίσετε την ανακατεύθυνση. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης δεν θα δείξουν τον δεύτερο τομέα και θα σας τιμωρήσουν για το διπλό περιεχόμενο. Αλλά αν δεν έχετε πολύ περιεχόμενο ή μπορείτε να αντιγράψετε όλο το περιεχόμενο σε μια ημέρα περίπου, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό.

  2. Στην παλιά ιστοσελίδα σας, ανοίξτε το αρχείο .htaccess στον ριζικό κατάλογό σας με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου - αν δεν έχετε αρχείο που ονομάζεται .htaccess (σημειώστε την τελεία στο μπροστινό μέρος), δημιουργήστε ένα. Αυτό το αρχείο μπορεί να είναι κρυμμένο στη λίστα καταλόγων σας.

  1. Προσθέστε τη γραμμή:

    ανακατεύθυνση 301 / http://www.newdomain.com/

    στο . htaccess στο επάνω μέρος.

  2. Αλλάξτε τη διεύθυνση http://www.newdom.com/ URL στο νέο όνομα τομέα στο οποίο μεταφέρετε.

  3. Αποθηκεύστε το αρχείο στη ρίζα του παλιού ιστότοπού σας.

  4. Δοκιμάστε ότι οι παλιές σελίδες τομέα δείχνουν τώρα στον νέο τομέα.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard