Οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία υπερσύνδεσης στο Dreamweaver

Ένας υπερσύνδεσμος είναι μία λέξη ή μερικές λέξεις κειμένου που συνδέονται με ένα άλλο ηλεκτρονικό έγγραφο ή ιστοσελίδα, γραφικό, ταινία, αρχείο PDF ή ήχου όταν κάνετε κλικ σε αυτό. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση με το Adobe Dreamweaver, το οποίο είναι διαθέσιμο ως μέρος του Adobe Creative Cloud.

Δημιουργία υπερσύνδεσης στο Dreamweaver

Καταχωρίστε μια υπερ-σύνδεση σε άλλο αρχείο ή ιστοσελίδα ως εξής:

  1. Χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να επιλέξετε το σημείο εισαγωγής για το κείμενο του συνδέσμου στο αρχείο σας.
  2. Προσθέστε το κείμενο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως σύνδεσμο.
  3. Επιλέξτε το κείμενο.
  4. Ανοίξτε το παράθυρο Ιδιότητες , αν δεν είναι ήδη ανοικτό, και κάντε κλικ στο πλαίσιο Σύνδεση .
  5. Για να συνδέσετε ένα αρχείο στον ιστό, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL σε αυτό το αρχείο.
  6. Για να συνδεθείτε με ένα αρχείο στον υπολογιστή σας, επιλέξτε το αρχείο από τη λίστα αρχείων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Αρχείο .

Αν θέλετε να κάνετε μια εικόνα με δυνατότητα κλικ, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για μια εικόνα αντί για κείμενο. Απλά επιλέξτε την εικόνα και χρησιμοποιήστε το παράθυρο Ιδιότητες για να προσθέσετε τη διεύθυνση URL όπως θα κάνατε για έναν σύνδεσμο κειμένου.

Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο φακέλου στα δεξιά του πλαισίου Σύνδεση για να αναζητήσετε ένα αρχείο. Όταν το επιλέξετε, η διαδρομή εμφανίζεται στο πλαίσιο διεύθυνσης URL. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή αρχείου , χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο μενού Σχετικό προς προσδιορισμό του συνδέσμου ως σχετικού εγγράφου ή σχετικά με το σχετικό με το ριζικό στοιχείο. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τη σύνδεση.

Δημιουργία συνδέσμου σε έγγραφο Word ή Excel

Μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε έγγραφο Microsoft Word ή Excel σε ένα υπάρχον αρχείο.

  1. Ανοίξτε τη σελίδα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται ο σύνδεσμος στην προβολή σχεδίασης .
  2. Σύρετε το αρχείο Word ή Excel στη σελίδα του Dreamweaver και τοποθετήστε τη σύνδεση όπου θέλετε. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή εγγράφου .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία συνδέσμου και επιλέξτε ΟΚ . Εάν το έγγραφο βρίσκεται εκτός του ριζικού φάκελου του ιστότοπού σας, θα σας ζητηθεί να το αντιγράψετε εκεί.
  4. Μεταφορτώστε τη σελίδα στο διακομιστή ιστού σας φροντίζοντας να ανεβάσετε το αρχείο Word ή Excel επίσης.

Δημιουργία συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δημιουργήστε μια σύνδεση αλληλογραφίας πληκτρολογώντας:

mailto: διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αντικαταστήστε τη "διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Όταν ο θεατής κάνει κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, ανοίγει ένα νέο παράθυρο κενών μηνυμάτων. Το πλαίσιο "Το" συμπληρώνεται με τη διεύθυνση που αναφέρεται στη σύνδεση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.