Μάθετε τι σημαίνει IDE στην ανάπτυξη ιστού

Οι προγραμματιστές δημιουργούν εφαρμογές ιστού με ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης

Ένα IDE ή ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει προγραμματιστές και προγραμματιστές να δημιουργήσουν λογισμικό. Οι περισσότερες συσκευές IDE περιλαμβάνουν:

Αν το μόνο που δημιουργείτε είναι οι στατικοί ιστότοποι (HTML, CSS και ίσως κάποιο JavaScript) ίσως να σκέφτεστε "Δεν χρειάζομαι τίποτα!" Και θα είχατε δίκιο. Ένα IDE είναι overkill για web developers που χτίζουν μόνο στατικούς δικτυακούς τόπους.

Αλλά αν κάνετε ή θέλετε να δημιουργήσετε εφαρμογές ιστού ή να μετατρέψετε τις εφαρμογές σας σε εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε ξανά πριν απορρίψετε την ιδέα ενός IDE από το χέρι.

Πώς να βρείτε ένα καλό IDE

Δεδομένου ότι χτίζετε ιστοσελίδες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε είναι αν το IDE που σκέφτεστε υποστηρίζει HTML, CSS και JavaScript. Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή web, θα χρειαστείτε κάποιες HTML και CSS. Μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε από χωρίς JavaScript, αλλά αυτό είναι απίθανο. Στη συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε τη γλώσσα που χρειάζεστε για το IDE, αυτό μπορεί να είναι:

Και υπάρχουν πολλοί άλλοι. Το IDE θα πρέπει να είναι σε θέση να μεταγλωττίσει ή να ερμηνεύσει τη γλώσσα που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε καθώς και να το εντοπίσετε.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών Ιστού χρειάζονται έναν IDE;

Τελικά, όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή Ιστού στο πρότυπο λογισμικό σχεδιασμού ιστοσελίδων ή ακόμα και σε έναν απλό επεξεργαστή κειμένου χωρίς κανένα πρόβλημα. Και για τους περισσότερους σχεδιαστές, ένα IDE θα προσθέσει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα χωρίς να προσθέσει πολύ αξία. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες και ακόμη και οι περισσότερες εφαρμογές ιστού κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού που δεν χρειάζεται να καταρτιστούν.

Έτσι, ένας μεταγλωττιστής δεν είναι απαραίτητος. Και εκτός αν ο IDE μπορεί να εντοπίσει λάθος JavaScript, το πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πολύ. Δημιουργήστε εργαλεία αυτοματοποίησης βασίζονται στο εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων και στον μεταγλωττιστή, ώστε να μην προσθέτουν μεγάλη αξία. Το μόνο πράγμα που οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα χρησιμοποιούσαν σε ένα IDE είναι ο επεξεργαστής πηγαίου κώδικα-για τη γραφή HTML. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν κείμενο επεξεργαστές HTML που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες και είναι πιο χρήσιμες.