Γιατί είναι πολύ σημαντικό το Minecraft;

Γιατί το Minecraft του Mojang είναι τόσο σημαντικό στη σημερινή κοινωνία;

Η ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών έχει καθοριστεί από έναν πολύ επιλεγμένο αριθμό τίτλων. Αυτοί οι τίτλοι έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο έχουν παιχτεί τα βιντεοπαιχνίδια, ανεξάρτητα από το αν επηρεάζουν το είδος ή την έννοια ως σύνολο. Το Minecraft έχει δώσει τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους προγραμματιστές πολλές ιδέες για να συνεργαστούν για να φέρουν σε επαφή τις ιδέες τους. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που αναπτύσσουν τη διδασκαλία για το πώς να δημιουργήσουν τα δικά τους βιντεοπαιχνίδια, η Minecraft έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα βιντεοπαιχνίδια γίνονται αντιληπτά στα σχολεία. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα πολλά στοιχεία για το γιατί το Minecraft είναι τόσο σημαντικό.

Μια σημαντική στιγμή για τους προγραμματιστές της Ινδίας

Ενώ πολλές indie εταιρείες έχουν κάνει μεγάλη, δεν indie προγραμματιστές έχουν κάνει ποτέ τόσο μεγάλη όσο Mojang. Το γεγονός ότι ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής όπως ο Mojang θα μπορούσε να φτάσει στη φήμη τόσο γρήγορα εξαιτίας ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού όπως το Minecraft θα εμπνεύσει σίγουρα νέους δημιουργούς και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το Minecraft έχει δώσει ευκαιρίες σε όσους έχουν ιδέες. Αν είχατε κοιτάξει πίσω πριν από πέντε χρόνια και είδε Minecraft για αυτό που ήταν τότε, δεν θα είχε υποθέσει ποτέ ότι θα μετατραπεί σε πολιτιστικά φαινόμενα είναι σήμερα.

Σε μια εποχή όπου νέες ιδέες ρίχνονται σε απευθείας σύνδεση κάθε μέρα, δεν είναι πολύ συγκλονιστικό το πώς η Minecraft έχει φτάσει στη δημοτικότητά της. Οι οπαδοί συναντήθηκαν και έδωσαν στη Minecraft την αγάπη που αξίζει πολύ.

Το τελευταίο εργαλείο διδασκαλίας

Minecraft στην εκπαίδευση

Πολλά σχολεία έχουν προσαρμοσθεί στη χρήση του Minecraft στις τάξεις τους για να διδάξουν διάφορα μαθήματα. Ενώ κάποια μαθήματα περιστρέφονται γύρω από τα κυκλώματα και το Redstone , άλλα μαθήματα περιστρέφονται γύρω από θέματα όπως η ιστορία, τα μαθηματικά, ακόμα και η γλώσσα. Χρησιμοποιώντας μια τρισδιάστατη, πλήρως προσαρμόσιμη ρύθμιση όπως η Minecraft δίνει στους δασκάλους την ευκαιρία να διδάξουν τα παλιά μαθήματα σε ένα νέο, πιο προσεγμένο τρόπο.

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών που έδωσε πολλές ευκαιρίες για εμπλουτισμό του ανθρώπινου νου μέσα από εμπειρίες σε προκαθορισμένα μαθήματα από εκπαιδευτές. Παρόλο που στο παρελθόν υπήρχαν βιντεοπαιχνίδια που έχουν επικεντρωθεί ειδικά στα μαθήματα διδασκαλίας όπως κωδικοποιούνται από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, κανένα βιντεοπαιχνίδι δεν είναι τόσο προσαρμόσιμο όσο το Minecraft . Οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να μεταφέρουν τους μαθητές τους πίσω στο χρόνο με μια οπτική αναπαράσταση των πραγματικών τόπων και γεγονότων χωρίς να εγκαταλείπουν την τάξη.

Ποπ κουλτούρα

Lady Gaga - GUY - Μια ταινία ARTPOP (https://www.youtube.com/watch?v=PNu_-deVemE)

Το Minecraft έχει συμπεριληφθεί στην ποπ κουλτούρα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το διάσημο βιντεοπαιχνίδι που αποτελείται από μπλοκ έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, έχει αναφερθεί σε διαφημίσεις, μουσικά βίντεο και πολλά άλλα.

Αν ψάχνετε για online περιεχόμενο βασισμένο στο Minecraft , το καλύτερο μέρος σας για να δούμε θα είναι πιθανότατα το YouTube. Με εκατομμύρια βίντεο που έχουν αναρτηθεί ειδικά για το Minecraft , δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Το Minecraft έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ιστοσελίδας ανταλλαγής βίντεο με την πάροδο των ετών. Εκατοντάδες κανάλια του YouTube είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε περιεχόμενο Minecraft και κάνουν εξαιρετικά καλά σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή κανάλια τυχερών παιχνιδιών με ποικίλα βίντεο που βασίζονται σε άλλα παιχνίδια.

Εάν δεν αναφέρθηκε επαρκώς στην ποπ κουλτούρα, η Minecraft έχει καταστεί ακόμα πιο αισθητή όσον αφορά τα παιχνίδια. Εάν πάτε σε οποιοδήποτε τμήμα παιχνιδιού στο Walmart, Toys "R" Us, ή σε οποιοδήποτε άλλο σημαντικό λιανοπωλητή, θα παρατηρήσετε πολλά εμπορεύματα στα ράφια. Legos, αριθμοί δράσης, και αφρώδη σπαθιά εν αφθονία θα γεμίσει τα ράφια καθώς ωθείτε το καλάθι σας κάτω από το διάδρομο. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι οι αφοσιωμένοι οπαδοί του βιντεοπαιχνιδιού πιθανότατα έχουν ήδη ένα αξιοπρεπές ποσό των εμπορευμάτων.

Πολλές διασημότητες όπως οι Jack Black, Deadmau5 και Lady Gaga έχουν σημειωθεί ότι απολαμβάνουν το Minecraft από καιρό σε καιρό. Τόσο ο Jack Black όσο και ο Deadmau5 εμφανίζονται σε βίντεο στο YouTube, παίζοντας το βιντεοπαιχνίδι. Η ταινία ARTYP της Lady Gaga "GUY" (κορίτσι κάτω από εσένα) δεν περιείχε μόνο μια αναφορά στο Minecraft , αλλά παρουσίασε και το πολύ δημοφιλές Minecraft YouTuber " SkyDoesMinecraft ". Η Lady Gaga έχει δημοσιεύσει tweeted σχετικά με το Minecraft πριν, αναφέροντας το μουσικό βίντεο της InTheLittleWood με τη μορφή "Μορφή αυτού του τρόπου (Minecraft Parody of Lady Gaga's Born This Way"). Η συνεργασία του Deadmau5 με τη Minecraft δεν έχει μόνο τη μορφή βίντεο YouTube, ωστόσο. Η απόκτηση δερματοστιξιών Creeper και ο μοναδικός παίκτης της Minecraft με ένα ειδικά σχεδιασμένο δέρμα στο οποίο ο χαρακτήρας του έχει αυτιά, όπως στο εικονικό κράνος του, στερεώνει τη θέση του ως hardcore Minecrafter. Το 2011, ο Joel Zimmerman εμφανίστηκε για ένα πολύ ενθουσιασμένο πλήθος στο Minecon , aswell.

Καθώς η Minecraft κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα, έχει νόημα μόνο να αναφέρεται σε διάφορες τέχνες και μέσα. Η παρουσίαση σε πολλά περιοδικά, διαφημίσεις, webcomics, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλες μορφές ψυχαγωγίας μπορεί να διασφαλίσει ότι η δημοτικότητα του Minecraft θα αυξηθεί.

Modding Culture

Η τροποποίηση των βιντεοπαιχνιδιών δεν είναι κάτι καινούργιο στην κουλτούρα των παιχνιδιών βίντεο Ωστόσο, πριν από την Minecraft, αν θέλετε να τροποποιήσετε, θα χρειαστείτε αρκετά εκτεταμένη γνώση. Η εξαιρετικά μεγάλη κοινότητα του Minecraft έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για εμπνευσμένους δημιουργούς. Πολλοί δημιουργοί που έχουν εμπειρία στον τομέα της modine Minecraft έχουν κάνει tutorials για να διδάξουν όσους θέλουν να κάνουν τα δικά τους mods πώς. Αυτά τα μαθήματα κυμαίνονται από τη διδασκαλία των βασικών γνώσεων στη διδασκαλία πώς να κάνουν πλήρη, ολοκληρωμένη και λειτουργική mods.

Η κοινότητα Minecraft έχει εμπνεύσει πολλές τροποποιήσεις στο παιχνίδι όλων των τύπων δημιουργιών. Μερικά mods δημιουργούν μια πιο εύκολη εμπειρία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορες πτυχές του παιχνιδιού, ενώ άλλα mods μπορούν να δημιουργήσουν εντελώς νέα περιβάλλοντα που αλλάζουν τον τρόπο αναπαραγωγής του παιχνιδιού εξ ολοκλήρου. Αυτές οι τροποποιήσεις δίνουν στους παίκτες νέες επιλογές όσον αφορά την εύρεση του τέλειου τρόπου για να παίξουν το Minecraft . Εάν ενδιαφέρεστε να παίζετε το Minecraft με ιπτάμενα νησιά και νέους συναρπαστικούς όχλους, το Aether II mod μπορεί να είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Εάν το Minecraft τείνει να υστερεί, το Optifine μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Πολλά mods είναι συμβατά μεταξύ τους, επιτρέποντας μια πολύ προσαρμόσιμη εμπειρία.

Συγκριτικές Διαφορές

Jagex

Η δημοτικότητα του Minecraft έχει δημιουργήσει πολλά παιχνίδια βίντεο εμπνευσμένα από την αρχική απελευθέρωση του παιχνιδιού. Αφού οι προγραμματιστές συνειδητοποίησαν ότι ο ασυνήθιστος σχεδιασμός της Minecraft συγκέντρωσε την προσοχή εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο, πολλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το είδος στυλ τέχνης για να κερδίσουν περισσότερη προσοχή για το παιχνίδι τους.

Ορισμένα βιντεοπαιχνίδια που περιέχουν διάφορα γνωρίσματα από το στυλ της τέχνης του Minecraft είναι οι Ace of Spades , Crossy Road , CubeWorld και πολλοί άλλοι. Είτε αυτά τα βιντεοπαιχνίδια εμπνεύστηκαν άμεσα από το Minecraft , ήταν πιθανότατα εμπνευσμένα από άλλες πηγές γύρω από την κατεύθυνση της τέχνης σε άλλα παιχνίδια ή μέσα.

Εκτός από τα βίντεο παιχνίδια που εμπνέονται σαφώς και εμπνέονται από το Minecraft , πολλά βιντεοπαιχνίδια μπορούν να θεωρηθούν πλήρεις ripoffs. Ορισμένα βιντεοπαιχνίδια έχουν πολύ σαφώς εμπνευσμένους μηχανικούς, ενώ πολλά από τα βιντεοπαιχνίδια είναι αποκλειστικά κλώνοι. Πολλά από τα παιχνίδια ακολουθούν τους μηχανικούς εξόρυξης και χειροτεχνίας, ενώ πολλοί άλλοι αποχωρούν από αυτούς. Για παράδειγμα, Ο Ace of Spades της Jagex περιέχει πολλές απόψεις και ιδέες από το Minecraft και το Team Fortress 2 της Valve. Παρόλο που το Ace of Spades δεν παίζει τίποτα σαν το Minecraft , υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός παικτών που θα συνδέσουν τα δύο παιχνίδια με βάση μόνο τη σχεδίαση. Αυτά τα βιντεοπαιχνίδια που δημιουργούνται με σχεδιασμό voxel-esque συνήθως εξετάζονται σε αρνητικό φως, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι πραγματικά το βιντεοπαιχνίδι. Με πολλά βιντεοπαιχνίδια ακολουθώντας τη μορφή μπλοκ, υπάρχει γενικά ένα στίγμα που συνδέεται με το σχέδιο που κραυγάζει "copycat".

Ο δρόμος προς τον κώδικα

Mojang

Η εισαγωγή για να πάρει στο δρόμο για τον κώδικα δεν ήταν ποτέ περισσότερο από μια ευθεία βολή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο " Minecraft με την ώρα της εκστρατείας κώδικα ", η Minecraft συνεργάστηκε με την εκστρατεία της ώρας του κώδικα για να εμπνεύσει τα παιδιά να ξεκινήσουν την κωδικοποίηση και τη δημιουργία.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει γρήγορα τα τελευταία χρόνια, οι σημερινοί ηγέτες μας στην ανάπτυξη νέων και συναρπαστικών συσκευών, ιστοτόπων, παιχνιδιών, υπηρεσιών και άλλων παρόμοιων εννοιών έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επόμενη γενιά πρέπει να γνωρίζει τα βασικά της κωδικοποίησης. Αντί να ρίχνουν τα παιδιά σε περιβάλλον με πληκτρολόγιο και οθόνη, ενώ τους λένε να κάνουν κάτι, η καμπάνια Minecraft και η ώρα του κώδικα έχουν βεβαιωθεί ότι δίνουν τα κατάλληλα εργαλεία και εκπαίδευση για να ξεκινήσουν τον ενθουσιασμό τους για να μάθουν να κωδικοποιούν. Τόσο η καμπάνια της ώρας του κώδικα όσο και η Minecraft έχουν κάνει την κωδικοποίηση να φαίνεται εξαιρετικά διασκεδαστική και διασκεδαστική με μια πολύ οικεία αίσθηση μπλοκαρίσματος, αντί να δίνει ένα κενό καμβά.

Η προβολή από την κορυφή προς τα κάτω του Minecraft που παρέχεται στο tutorial για την κωδικοποίηση δίνει στους παίκτες την αίσθηση ότι κάνουν κάτι. Εάν ένας παίκτης έχει παρατηρήσει ότι έχουν κάνει λάθος, μπορούν να το διορθώσουν πηγαίνοντας πίσω και κοιτάζοντας τι έκαναν λάθος. Αντί να μην απογοητεύει τον παίκτη σε σημείο που δεν θέλει ποτέ να προσπαθήσει ξανά να κωδικοποιήσει, το Minecraft και η εκμάθηση της καμπάνιας της Ώρας του Κώδικα εμπνέουν τον παίκτη να συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να λειτουργήσει.

Πιέζοντας τα όρια

https://www.youtube.com/playlist?list=PLw7YNF2B2y-q61P8ye3lcROJP11641tHY. i_makes_stuff

Ο αντίκτυπος της Minecraft στον κόσμο αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, το Minecraft συμπεριλαμβάνεται σε πολλά. Οι παίκτες στην κοινότητα Minecraft έχουν κάνει πολλές δημιουργίες εμπνευσμένες από αυτό. Αυτές οι δημιουργίες προωθούν τα όρια μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού μας κόσμου.

Τον Δεκέμβριο του 2014, το i_makes_stuff στο YouTube δημιούργησε ένα " Χριστουγεννιάτικο δέντρο ελεγχόμενο από το Minecraft ". Αυτή η δημιουργία έδειξε τι ήταν ικανή η Minecraft να κάνει με πραγματικά αντικείμενα στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του για την κωδικοποίηση και προγραμματισμό, ο Ryan έδωσε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πραγματικής ζωής πολύ μοναδική αφή. Όταν πιέζετε διάφορους μοχλούς στο Minecraft , το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πραγματικής ζωής του Ryan θα ανάβει ανάλογα με το ποιο διακόπτη έχει επιλέξει ο παίκτης για να πιέσει.

Συμπερασματικά

Flickr

Ενώ σε αυτό το άρθρο έχουμε αναφέρει πολλούς λόγους για τους οποίους το Minecraft είναι σημαντικό, υπάρχουν πολλά άλλα. Το Minecraft δημιούργησε πολλές οδούς στις οποίες οι παίκτες προσπαθούν να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες, την εκπαίδευσή τους και πολλά άλλα. Σε μια εποχή όπου τα βιντεοπαιχνίδια κυκλοφορούν όλο και πιο συχνά κάθε χρόνο, είναι δύσκολο να βρεθεί ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που θα έχει μόνιμη εντύπωση.