Ένας ορισμός του Rel ή του Noreferrer

Ζητήστε από τους περιηγητές να μην περάσουν τις πληροφορίες παραπομπής

Το HTML5 πρόσθεσε πολλά νέα χαρακτηριστικά και μία από αυτές είναι η νέα λέξη noreferrer για το χαρακτηριστικό. Αυτή η λέξη-κλειδί λέει στο πρόγραμμα περιήγησης ότι δεν πρέπει να συλλέγει ή να αποθηκεύει πληροφορίες αναφοράς HTTP όταν ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος. Σημειώστε ότι το χαρακτηριστικό είναι γραμμένο norefe rr er, με δύο rs σε αντίθεση με την κεφαλίδα HTTP, η οποία έχει μόνο ένα r. ( Πώς να γράψετε το Referrer ).

Αυτή είναι μια χρήσιμη λέξη-κλειδί για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε ποιες συνδέσεις περνάτε από τις πληροφορίες αναφοράς του ιστότοπού σας.

Με άλλα λόγια, οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν κλικ στους συνδέσμους, αλλά ο ιστότοπος προορισμού δεν θα δει ότι προήλθαν από τον ιστότοπό σας.

Χρησιμοποιώντας τη λέξη Noreferrer

Για να χρησιμοποιήσετε τη λέξη-κλειδί noreferrer, την τοποθετείτε στο χαρακτηριστικό rel σε οποιοδήποτε στοιχείο A ή AREA.

Από το 2013, η λέξη-κλειδί rel = noreferrer δεν υποστηρίζεται σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Εάν ο ιστότοπός σας έχει μια κρίσιμη ανάγκη να αποκλείσετε αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να εξετάσετε διακομιστές μεσολάβησης και άλλες λύσεις για να αποκλείσετε πληροφορίες παραπομπής στον ιστότοπό σας.

Δοκιμάστε τους συνδέσμους σας Noreferrer

Εάν επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα, θα πρέπει να επιστρέψετε έναν παραπομπή αυτής της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τη λέξη noreferrer στη σύνδεση και να δοκιμάσετε τα προγράμματα περιήγησής σας για να δείτε αν τα υποστηρίζουν ή όχι.

Εδώ είναι το HTML για να βάλετε στην ιστοσελίδα σας για να δοκιμάσετε συνδέσμους παραπομπής και noreferrer:

Αυτός ο σύνδεσμος πρέπει να έχει έναν αναλυτή
Αυτός ο σύνδεσμος δεν πρέπει να έχει παραπομπή

Όταν κάνετε κλικ στον πρώτο σύνδεσμο, θα πρέπει να λάβετε μια απάντηση, όπως:

http://webdesign.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=webdesign&cdn=compute&tm=7&f=22&su=p284.13.342.ip_p504.6.342.ip_&tt=65&bt=3&bts=91&zu=http% 3A // jenn.kyrnin.com / about / showreferer.html

Και όταν κάνετε κλικ στον δεύτερο σύνδεσμο θα πρέπει να πάρετε μια απάντηση όπως:

Εσείς ήρθατε εδώ απευθείας, ή δεν στάλθηκε κανένας αποστολέας.

Στις δοκιμές μου, το Chrome και το Safari υποστήριζαν σωστά το χαρακτηριστικό rel = noreferrer, ενώ το Firefox και η Opera δεν το έκαναν. Δεν έχω δοκιμάσει τον Internet Explorer.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αναλυτή HTML: