Ένας οδηγός αρχαρίων για την προσθήκη εσωτερικών συνδέσεων σε HTML

Χρησιμοποιώντας την ετικέτα χαρακτηριστικών ταυτότητας για τη δημιουργία σελιδοδεικτών σελίδας

Όταν εργάζεστε σε ένα έγγραφο HTML και θέλετε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν κλικ σε ένα θέμα και να μεταφερθούν άμεσα σε μια θέση σελιδοδεικτών μέσα στο έγγραφο, οι ετικέτες χαρακτηριστικών ταυτότητας έρχονται χρήσιμες. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ορίζετε μια σειρά θεμάτων στην κορυφή του άρθρου και στη συνέχεια συνδέετε κάθε θέμα σε μια σχετική ενότητα που βρίσκεται πιο κάτω στην ιστοσελίδα.

Τα έγγραφα HTML περιλαμβάνουν συχνά εξωτερικούς συνδέσμους με άλλα έγγραφα, αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν συνδέσμους μέσα σε ένα ενιαίο έγγραφο. Κάνοντας κλικ σε μια ετικέτα μεταφέρει τον αναγνώστη σε μια συγκεκριμένη ενότητα σελιδοδεικτών στην ιστοσελίδα. Τελικά, μπορεί να είναι δυνατή η σύνδεση με ακριβείς θέσεις pixel σε έγγραφα, αλλά προς το παρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα ID για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο και μια θέση στο έγγραφο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε href για να πάτε εκεί. Μια ετικέτα προσδιορίζει τον προορισμό και η δεύτερη ετικέτα προσδιορίζει τη σύνδεση με τον προορισμό.

Σημείωση: Το HTML 4 και παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποίησαν το χαρακτηριστικό όνομα για να σχηματίσουν εσωτερικούς συνδέσμους. Το HTML 5 δεν υποστηρίζει το χαρακτηριστικό όνομα, επομένως χρησιμοποιείται το χαρακτηριστικό ID .

Στο έγγραφο, αποφασίστε πού θέλετε να προχωρήσουν οι εσωτερικοί σύνδεσμοι. Τα χαρακτηρίζετε χρησιμοποιώντας την ετικέτα αγκύρωσης με τα χαρακτηριστικά ταυτότητας . Για παράδειγμα:

Άγκυρα κείμενο

Στη συνέχεια, δημιουργείτε τη σύνδεση με την ενότητα του εγγράφου χρησιμοποιώντας την ετικέτα αγκύρωσης και το χαρακτηριστικό href. Δείχνετε την ονομαστική περιοχή με #.

Σύνδεση αγκύρωσης

Το τέχνασμα είναι να βεβαιωθείτε ότι βάζετε το γύρω από κείμενο ή εικόνα.

Εδώ

Πολλές φορές βλέπετε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτούς τους συνδέσμους χωρίς να περιβάλλουν τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο μια άγκυρα που περιβάλλει μια λέξη ή μια εικόνα. Πολλά προγράμματα περιήγησης προτιμούν να έχουν κάποιο στοιχείο στη θέση τους στο επάνω μέρος της οθόνης. όταν δεν κλείνετε τίποτα, διατρέχετε τον κίνδυνο να συγχέεται το πρόγραμμα περιήγησης.

Ένας σύνδεσμος για να επιστρέψετε στην κορυφή μιας ιστοσελίδας

Όταν θέλετε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο μακριά από μια ιστοσελίδα για να επιστρέψετε τον θεατή στο επάνω μέρος της σελίδας, ο εσωτερικός σύνδεσμος είναι απλός στη ρύθμιση. Στην HTML, η ετικέτα ορίζει έναν σύνδεσμο. href = ακολουθείται από τη διεύθυνση URL του συνδέσμου προορισμού σε τιμές (ή μια συντομευμένη διεύθυνση URL, εάν ο σύνδεσμος βρίσκεται μέσα στο ίδιο έγγραφο) και στη συνέχεια το κείμενο του συνδέσμου που είναι ορατό στην ιστοσελίδα. Κάνοντας κλικ στο κείμενο του συνδέσμου, θα σας μεταβιβαστεί στην καθορισμένη διεύθυνση. Χρησιμοποιώντας αυτή τη σύνταξη:

κείμενο συνδέσμου