Παρακολουθήστε τον επισκέπτη σας σε ένα Podcast συνέντευξης

Μάθετε πώς να κάνετε Book Podcast Guests και να έχετε μια εκπληκτική συναρπαστική συνέντευξη

Έχοντας τους επισκέπτες στο podcast σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε το περιεχόμενό σας, να συνδεθείτε με άλλους podcasters και επιχειρηματίες και να συνεργαστείτε για να αξιοποιήσετε το κοινό του άλλου. Η δικτύωση, η δημιουργία φίλων και η μάθηση νέων είναι όλα τα πλεονεκτήματα των συνεντεύξεων των επισκεπτών. Έχοντας ένα στρατηγικό σχέδιο για την κράτηση του φιλοξενούμενου σας, την προετοιμασία για την επίδειξη, την προετοιμασία του επισκέπτη σας για την επίδειξη και την προώθηση από εσάς και τον επισκέπτη, θα σας χαρίσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα από τις προσπάθειες podcast σας.

Αυτό το άρθρο αφορά την εύρεση των φιλοξενούμενων σε συνέντευξη και τη διατήρησή τους σε τροχιά. Ο προγραμματισμός της συνέντευξης και η βοήθεια του φιλοξενούμενου σχεδίου σας για τη συνέντευξη είναι εξίσου σημαντικές ή ίσως πιο σημαντικές από την εξεύρεση του κατάλληλου προσκεκλημένου. Μόλις ολοκληρωθεί ο αρχικός προγραμματισμός, εναπόκειται σε εσάς να κρατήσετε την συνέντευξη ομαλά και λογικά. Πολλά από αυτά είναι για σας εστιάζοντας και βοηθώντας τον φιλοξενούμενο σας να κρατήσει την εστίασή του. Για να παραφράσω τον Steve Jobs, η εστίαση σημαίνει να λέτε όχι στις εκατοντάδες άλλες καλές ιδέες που είναι εκεί έξω. Υπάρχουν πολλά παράκαμματα που ο επισκέπτης σας θα μπορούσε να πάρει, είναι δική σας δουλειά να καθοδηγήσετε προσεκτικά τον επισκέπτη για να μείνετε στο σημείο.

Πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός Guest Podcast

Οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι προπονητές και οι συντάκτες λαμβάνουν τόσα πολλά οφέλη από το να είναι επισκέπτες σε podcasts. Εκτός από την τυπική πολλαπλή προβολή, τη δικτύωση και τη δημιουργία νέων φίλων, έχουν επίσης τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης σε podcast χωρίς να χρειάζεται να περάσουν όλο τον χρόνο και την προσπάθεια παραγωγής ενός podcast. Ένας πραγματικά προετοιμασμένος φιλοξενούμενος μπορεί να περάσει μερικές ώρες προετοιμασία για την παράσταση και έπειτα μια ώρα περίπου να κάνει την παράσταση. Ο podcaster πιθανόν να περάσει μερικές ώρες σε ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία podcast.

Όντας επισκέπτης podcast, μπορείτε να πάρετε το μήνυμά σας σε ένα στοχοθετημένο κοινό με αειθαλές τρόπο χωρίς να ξοδεύετε χρήματα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μόλις ένας καταλαβαίνων υποψήφιος κατανοήσει τη δύναμη του podcasting, δεν υπάρχει τρόπος να αποβάλουν έναν τόσο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να πάρουν το σημείο τους σε όλη. Έχει επίσης σημειωθεί ότι τα ποσοστά μετατροπής podcast είναι συνήθως υψηλότερα από τα κανονικά ποσοστά μετατροπής blog. Συνήθως ένα άτομο που περιηγεί σε ένα ιστολόγιο μπορεί να εγγραφεί για μια λίστα με ένα ή δύο ποσοστά μετατροπών. Μια στοχευμένη προσφορά μέσω ενός podcast μπορεί να πάρει ποσοστά μετατροπής έως και 25 τοις εκατό.

Εύρεση υποψηφίων podcast

Μόλις ο φιλοξενούμενος κατανοήσει τα οφέλη που θα λάβει από την εμφάνισή του στο podcast σας, είναι εύκολο να κάνετε κράτηση. Μπορεί να μην είναι εύκολη η προσγείωση των μεγάλων επισκεπτών ή να διασφαλίσετε ότι όλοι οι καλεσμένοι σας δίνουν εκπληκτικές συνεντεύξεις, αλλά αυτά τα πράγματα είναι εκτός σας. Τι είναι υπό τον έλεγχό σας είναι ο τρόπος που προσεγγίζετε πιθανούς επισκέπτες και ποιον πλησιάζετε.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να εμφανιστείτε στην εμφάνισή σας ελκυστική. Δημιουργήστε ένα σετ μέσων για πιθανούς επισκέπτες. Αφήστε τους να γνωρίζουν τι κάνει την εμφάνισή σας μεγάλη και θέτει την παράσταση εκτός από όλους τους άλλους. Πείτε τους λίγο για τον εαυτό σας και τον τόνο και το σκοπό της εκπομπής σας. Δώστε τους στατιστικά στοιχεία και εάν έχετε επιτύχει κάτι εκπληκτικό χλευασμό λίγο. Με έναν ταπεινό τρόπο φυσικά. Εάν είχατε κάποιους μεγάλους επισκέπτες, το όνομα πέφτει λίγο χωρίς να είναι επιεικής.

Εάν βρίσκεστε στα αρχικά στάδια της εκπομπής σας, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να εμπλακείτε με ανθρώπους στο υπάρχον δίκτυό σας και να επεκταθείτε από εκεί. Ρωτήστε τους καλεσμένους σας για ιδέες και παρουσιάσεις στους μελλοντικούς επισκέπτες. Εάν πηγαίνετε σε οποιεσδήποτε συναντήσεις ή εκδηλώσεις δικτύωσης, η συνάντηση ανθρώπων πρόσωπο με πρόσωπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε εισαγωγές και να μετρήσετε τη ροή της συζήτησης και πόσο καλά η συνέντευξή σας μπορεί να πάει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα κανονικά κοινωνικά κανάλια, να συμμετάσχετε σε ορισμένες ομάδες του facebook, forums ή masterminds για να συναντήσετε πιθανούς επισκέπτες και παραπομπές. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε τα blog και να δοκιμάσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω είναι μερικές υπηρεσίες και άλλοι τρόποι για να βρείτε πιθανούς επισκέπτες.

Προετοιμασία Guest Podcast

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμφάνισή σας, είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποια προετοιμασία. Ακούστε τουλάχιστον ένα επεισόδιο της επίδειξης που πρόκειται να παρακολουθήσετε. Προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να ξεχωρίσετε από τους άλλους επισκέπτες. Πάρτε τις ερωτήσεις εκ των προτέρων και γράψτε τις απαντήσεις σας ή τουλάχιστον δημιουργήστε ένα περίγραμμα ή κουκκίδες που θέλετε να αγγίξετε.

Αν σχεδιάζετε να κάνετε μια προσφορά παραγωγής μολύβδου, βεβαιωθείτε και ξεκαθαρίστε την με τον κεντρικό υπολογιστή και, στη συνέχεια, προετοιμάστε εκ των προτέρων τη σελίδα προορισμού ή άλλη μέθοδο σύλληψης μολύβδου. Έχοντας μια σύντομη διεύθυνση URL ή άλλως εύκολο να θυμηθούμε τρόπο για τους ακροατές να πάρει την προσφορά σας είναι καλύτερο. Επίσης, δώστε τη διεύθυνση URL στον κεντρικό υπολογιστή έτσι ώστε να μπορούν να το βάλουν στις σημειώσεις εμφάνισής τους. Μόλις ξέρετε τι πρόκειται να πείτε και πώς θα διατηρήσετε επαφή με τους ακροατές, το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχήσετε είναι να δώσετε τη συνέντευξη.

Να είστε έτοιμοι εκ των προτέρων. Μην αφήνετε τον οικοδεσπότη να περιμένει. Να είστε προετοιμασμένοι φυσικά. Χρησιμοποιήστε την τουαλέτα, σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο είναι ήσυχο, πάρετε ένα ποτήρι νερό ή ό, τι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εκ των προτέρων. Εάν χρησιμοποιείτε το Skype για τη συνέντευξη, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι και ότι το μικρόφωνό σας είναι συνδεδεμένο. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις εισόδου και εξόδου του υπολογιστή και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστές. Όταν έρθει η ώρα για τη συνέντευξη, καλέστε τον οικοδεσπότη και δώστε τον καλύτερο εαυτό σας. Κάντε το ευγενικό και αφήστε τις ιστορίες ή δώστε παραδείγματα. Δοκιμάστε το καλύτερο για να το κάνετε ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Προετοιμασία υποδοχής podcast

Ως οικοδεσπότης, είναι δική σας δουλειά να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο καλεσμένος σας είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Εάν δεν έγινε κατά τη διάρκεια του γηπέδου φιλοξενουμένων, στείλτε στον φιλοξενούμενο σας ένα σετ μέσων που εξηγεί ποιος είστε, ποια είναι η επίδειξη, και δίνει ευκαιρίες και προτάσεις για διασταυρούμενη προβολή. Στείλτε στον επισκέπτη τις ερωτήσεις συνέντευξης εκ των προτέρων και βεβαιωθείτε ότι έχουν τις τεχνικές δυνατότητες για να δημιουργήσουν μια αξιοπρεπή ηχογράφηση. Έχετε μια ιδέα για το τι θέλετε να πείτε εκ των προτέρων και έχετε τον κατάλογο των ερωτήσεων συνέντευξης στο χέρι. Μαθαίνοντας λίγο για τον καλεσμένο σας θα κάνει τη σόου πιο διασκεδαστική και συναρπαστική.

Έξυπνες τεχνικές συνέντευξης

Όταν γράφετε τις ερωτήσεις σας για τον επισκέπτη, προσπαθήστε να αναπτύξετε μια φυσική ροή. Αποφύγετε ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή όχι. Σχεδιάστε περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε και διατηρήστε επιπλέον ερωτήματα που δεν είναι τόσο απαραίτητα σε ξεχωριστό τμήμα του χαρτιού, ώστε να μπορείτε να τα εισαγάγετε εάν η συνέντευξη είναι ταχύτερη από ό, τι σχεδιάσατε. Αποφύγετε να εστιάζετε τόσο πολύ στις ερωτήσεις σας ότι δεν μπορείτε να ζητήσετε μια καλή ερώτηση παρακολούθησης.

Εάν ο επισκέπτης μιλάει σε ένα θέμα εμπειρογνωμοσύνης, να θυμάστε ότι είναι ο ειδικός και πρέπει να εστιάσετε σε αυτά και τις γνώσεις τους. Αν έχετε περισσότερους από έναν φιλοξενούμενους σε ένα επεισόδιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε περιστασιακά συγκεκριμένα δηλώνοντας το όνομα του συγκεκριμένου επισκέπτη, στο οποίο απευθύνετε μια ερώτηση, ώστε το κοινό σας να γνωρίζει ποιος μιλάει.

Εάν ο φιλοξενούμενος σας απομακρύνεται από την αρχική σας ερώτηση, επιτρέψτε σε τους να ολοκληρώσουν τη σκέψη τους και όχι να συνεχίσουν το θέμα. Όταν τελειώσουν με αυτή τη σκέψη, πηγαίνετε στην επόμενη ερώτησή σας. Πρέπει να οδηγήσετε τον επισκέπτη σας μέσα από τις περιοχές που θέλετε να συζητήσουν, αντί να τους αφήσετε να ξεφύγουν. Ρωτήστε τους μπροστά από το χρόνο για να σας στείλουμε το βιογραφικό τους και όλους τους συνδέσμους που θέλουν να συμπεριληφθούν στις σημειώσεις εκπομπής. Μάθετε εκ των προτέρων ποιο βιβλίο ή προϊόν μπορεί να θέλετε να προωθήσετε στο podcast. Δεν θέλετε εκπλήξεις. Μπορεί να θέλετε να δώσετε στους επισκέπτες σας μερικές συμβουλές τεχνικής συνέντευξης, όπως να μιλάτε αργά, να σταματάτε όταν χρειάζεται και να χαμογελάτε ενώ μιλάτε για να μεταδώσετε τη ζεστασιά. Πάνω απ 'όλα, θα πρέπει να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε μια εκπληκτική παράσταση.