Ένας οδηγός για Blackberry Internet Service

Το BIS παρέχει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα BlackBerry Smartphones

Η υπηρεσία BlackBerry Internet Service (BIS) είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συγχρονισμού που παρέχεται από τη RIM για χρήστες BlackBerry. Δημιουργήθηκε για χρήστες BlackBerry χωρίς έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχείρησης σε ένα BlackBerry Enterprise Server (BES) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 90 χώρες.

Το BIS σάς επιτρέπει να ανακτήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πολλά POP3, IMAP και Outlook Web App (OWA) στο BlackBerry, καθώς και να συγχρονίζετε τις επαφές, το ημερολόγιό σας και τα στοιχεία που έχετε διαγράψει από ορισμένους παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, το BIS είναι κάτι περισσότερο από απλώς ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Outlook και Yahoo! Οι χρήστες αλληλογραφίας μπορούν να συγχρονίσουν επαφές και οι χρήστες του Gmail μπορούν να συγχρονίσουν τα διαγραμμένα στοιχεία, τις επαφές και το ημερολόγιο .

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν φιλοξενούμενο λογαριασμό BES ή εάν η εταιρεία σας δεν φιλοξενεί ένα BES, η υπηρεσία BlackBerry Internet Service είναι ένα πολύ ικανό υποκατάστατο. Δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που θα βρείτε σε ένα BES, αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να συγχρονίζετε τις επαφές και το ημερολόγιό σας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού BIS

Κατά την αγορά μιας συσκευής BlackBerry με οποιονδήποτε ασύρματο φορέα, παρέχονται οδηγίες για τη δημιουργία ενός λογαριασμού BIS και μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry. Αυτές οι οδηγίες διαφέρουν από το μεταφορέα σε μεταφορέα, επομένως πρέπει να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωσή σας εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία ενός λογαριασμού.

Για παράδειγμα, η Verizon δείχνει τον τρόπο ρύθμισης ενός λογαριασμού BlackBerry χρησιμοποιώντας το BIS και ο τρόπος που το κάνετε είναι μέσω μιας σελίδας συγκεκριμένης έκδοσης Verizon στη διεύθυνση vzw.blackberry.com. Η χρήση άλλων μοναδικών διευθύνσεων URL από τον μεταφορέα, όπως το bell.blackberry.com για Bell Mobility ή το sprint.blackberry.com για την Sprint.

Δημιουργία διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας BIS, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και να έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry.

Μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry είναι συγκεκριμένη για το BlackBerry. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry σας πηγαίνει κατευθείαν στη συσκευή σας, επομένως θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το πού το χρησιμοποιείτε και με ποιον τον δίνετε.

Αν είστε συνδρομητής AT & T, το email BlackBerry θα είναι username @ att.blackberry.net.

Προσθήκη πρόσθετων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 10 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο λογαριασμό σας BIS (εκτός από τον λογαριασμό email BlackBerry) και το BIS θα στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς τους λογαριασμούς στο BlackBerry. Για ορισμένους παρόχους όπως το Gmail, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται με την τεχνολογία ώθησης της RIM και θα παραδοθούν πολύ γρήγορα.

Αφού προσθέσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακομιστή ενεργοποίησης από το BIS, το οποίο σας ενημερώνει ότι θα αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο BlackBerry σας σε 20 λεπτά. Ενδέχεται επίσης να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με μια ενεργοποίηση ασφαλείας . Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο BIS.

Σημείωση: Η RIM διαθέτει άλλες εφαρμογές BlackBerry που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία ώθησης, όπως το Yahoo Messenger και το Google Talk.

Μετακίνηση Λογαριασμών Από το BlackBerry στο BlackBerry

Σε περίπτωση που χάσετε ή βλάψετε το BlackBerry, η RIM έχει κάνει εξαιρετικά εύκολη τη μεταφορά των ρυθμίσεών σας.

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο BIS του φορέα σας (ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που συνοδεύει το BlackBerry) και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή συσκευής κάτω από τις Ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την ανίχνευση νέας συσκευής . Το BIS θα μεταφέρει όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη νέα σας συσκευή και μέσα σε λίγα λεπτά το email σας θα τεθεί σε λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για το BIS

Η υπηρεσία BlackBerry Internet Service είναι σαν ISP (Internet Service Provider) που χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Ενώ όλη η επισκεψιμότητα δρομολογείται μέσω του ISP σας από τις οικιακές σας συσκευές, αν έχει ρυθμιστεί το BIS, όλη η κίνηση του τηλεφώνου σας αποστέλλεται μέσω του BIS.

Ωστόσο, μία διαφορά μεταξύ του BES και του BIS είναι ότι με την τελευταία, η διαδικτυακή σας κίνηση δεν είναι κρυπτογραφημένη. Δεδομένου ότι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, οι επισκέψεις ιστοσελίδων κ.λπ. αποστέλλονται μέσω κρυπτογραφημένου καναλιού (BIS), οι κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να δουν τα δεδομένα.