Τι είναι η γεωγραφική σήμανση;

Επεξήγηση της τάσης του κοινωνικού δικτύου γεωγραφικών περιοχών

Σχεδόν όλοι έχουν ένα smartphone στις μέρες μας, και με την άνοδο της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων έρχεται η ευκαιρία να "geotag" το συγκεκριμένο περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Μια εισαγωγή στην γεωγραφική σήμανση

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η γεωγραφική σήμανση περιλαμβάνει την "επισήμανση" μιας γεωγραφικής θέσης σε κάτι σαν ενημέρωση κατάστασης, τιτίβισμα, φωτογραφία ή κάτι άλλο που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τώρα περιεχόμενο με τα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα μέσω των smartphones ή των υπολογιστών tablet τους ενώ είναι εν κινήσει, επομένως δεν είναι πάντοτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία όλη την ώρα, όπως κάναμε πίσω την ημέρα που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον ιστό από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Συνιστάται: Top 10 καλύτερες εφαρμογές κοινής χρήσης τοποθεσίας

Γιατί Geotag κάτι στα κοινωνικά μέσα;

Η γεωγραφική ταξινόμηση μιας θέσης στις αναρτήσεις σας δίνει στους φίλους και τους οπαδούς σας μια βαθύτερη ματιά στο πού βρίσκεστε και τι κάνετε. Για παράδειγμα, εάν κάνετε tweeting σχετικά με μια εμπειρία εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, θα μπορούσατε να επισημάνετε την τοποθεσία του εστιατορίου στην ανάρτησή σας, για να ενημερώσετε όλοι όσους γνωρίζετε ακριβώς, έτσι ώστε να γνωρίζουν για να ελέγξουν την τοποθεσία (ή ακόμα και να την αποφύγουν ανάλογα με το τι είστε μοιράζομαι γι 'αυτό). Ή αν δημοσιεύετε φωτογραφίες ενώ βρίσκεστε σε διακοπές , θα μπορούσατε να επισημάνετε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το θέρετρο ή άλλους χώρους για να δώσετε στους ανθρώπους μια ιδέα για τα μέρη που επισκέπτεστε.

Δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που υποστηρίζουν την γεωγραφική ταξινόμηση

Τα περισσότερα από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα διαθέτουν χαρακτηριστικά γεωγραφικής σήμανσης ενσωματωμένα σε αυτές τις μέρες - τόσο στις εκδόσεις ιστού όσο και στις εφαρμογές τους για κινητά. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για τον τρόπο χρήσης τους.

Geotag Οι αναρτήσεις σας στο Facebook

Όταν δημοσιεύετε μια ενημέρωση κατάστασης ή άλλη ανάρτηση μέσων στο Facebook, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ένα μικρό εικονίδιο με καρφίτσα τοποθεσίας στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να κάνετε "check in" σε ένα μέρος. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε ένα κοντινό μέρος ή να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο. Η τοποθεσία σας θα αναρτηθεί δίπλα στην ανάρτησή σας στο Facebook.

Geotag Tweets του Twitter

Παρόμοια με το Facebook, το Twitter διαθέτει επίσης ένα εικονίδιο pin location στο tweet composer, το οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ ή να αγγίξετε για να βρείτε μια κοντινή τοποθεσία. Η τοποθεσία σας θα εμφανιστεί κάτω από το τιτίβισμα σας όταν έχει αναρτηθεί.

Geotag Φωτογραφίες και βίντεο Instagram

Το Instagram έχει να κάνει με την κοινή χρήση ενώ βρίσκεστε εν κινήσει και κάθε φορά που προετοιμάζετε να δημοσιεύσετε νέο βίντεο ή φωτογραφία, έχετε την επιλογή να προσθέσετε μια θέση στην καρτέλα λεζάντας. Η προσθήκη μιας τοποθεσίας θα αποθηκεύσει επίσης αυτήν τη φωτογραφία ή το βίντεο στην αντίστοιχη τοποθεσία στον προσωπικό σας χάρτη Instagram (που βρίσκεται στο προφίλ σας).

Συνιστάται: Πώς να τοποθετήσετε μια τοποθεσία σε μια φωτογραφία ή βίντεο Instagram

Geotag φωτογραφίες και βίντεο Snapchat σας

Εάν χρησιμοποιείτε το Snapchat , μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να καταγράψετε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, να το σύρετε δεξιά για να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο που θα αλλάζει ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Συνιστώμενη: Πώς να κάνετε μια γεωγραφική σήμανση Snapchat

Η συσκευή ή ο υπολογιστής σας θα σας ζητήσουν πρώτα την άδειά σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην τοποθεσία σας, οπότε θα πρέπει να το επιτρέψετε πρώτα, για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη γεωγραφική αντιστοίχιση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες γεωγραφικής σήμανσης με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Εάν η ορατότητα του κοινωνικού σας προφίλ έχει οριστεί ως δημόσια, θυμηθείτε ότι ο καθένας θα μπορούσε να δει μια τοποθεσία που δημοσιεύσατε. Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε δημόσια την τοποθεσία σας, είτε ορίστε το προφίλ σας σε ιδιωτικό , ώστε να μπορούν να τη δουν μόνο οι οπαδοί που έχουν εγκριθεί ή να μην την δημοσιεύσουν εντελώς.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 5 Εφαρμογές τοποθεσίας για να λάβετε κριτικές χρήστη και συμβουλές σχετικά με τα μέρη που επισκέπτεστε

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau