Η εφαρμογή RunKeeper για το Android

Η εφαρμογή Runkeeper για Android είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε δρομείς, περιπατητές και πεζοπόρους. Όπως και οι άλλες κορυφαίες εφαρμογές Android που λειτουργούν με βάση το τρέξιμο, το RunKeeper εκμεταλλεύεται τις λειτουργίες GPS ενσωματωμένες στο smartphone Android. Με την παρακολούθηση δρομολογίων, μια μεγάλη ιστορία και μερικές άλλες δυνατότητες εξατομίκευσης, το RunKeeper μπορεί να κρατήσει το δικό του έναντι του πακέτου.

Αυτή η εφαρμογή είναι εντυπωσιακή, αλλά πώς αντιπαρατίθεται σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές γυμναστικής Android;

Μια λεπτομερή περίληψη της προπόνησής σας

Ο Runkeeper θα εμφανίσει τη διαδρομή σας σε λεπτομερή χάρτη. Όμως, πέρα ​​από τη διαδρομή σας, ο Runkeeper θα σας πει το ρυθμό σας, τις μέσες και τις μέγιστες ταχύτητες, την απόσταση και το χρόνο. Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Runkeeper περιλαμβάνει είναι η δυνατότητα προβολής του χάρτη διαδρομής σας ενώ ασχολείστε ακόμα με την προπόνηση σας. Για τους πεζοπόρους, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι ανεκτίμητο, εάν απομακρυνθείτε από το πεπατημένο μονοπάτι.

Όπως όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη δυνατότητα GPS στα τηλέφωνα Android, θα πρέπει να έχετε μια καθαρή εικόνα του ουρανού για να λειτουργήσει η παρακολούθηση. Έτσι, ενώ το Runkeeper μπορεί να λειτουργήσει σαν πολύ πιο ακριβή συσκευή αυτόματης παρακολούθησης GPS, μην περιμένετε να λειτουργήσει όταν περπατάτε στα βαθιά δάση. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κάνετε πεζοπορία εκτός δρόμου και να μην έχετε το GPS σας να σας βοηθήσει να σας καθοδηγήσει.

Ρυθμίσεις και εξατομίκευση στο Runkeeper

Οι εφαρμογές που βασίζονται στην τρέχουσα έκδοση, όπως Runkeeper, Cardio Trainer και RunTastic, επιτρέπουν όλα τα διαφορετικά επίπεδα εξατομίκευσης. Με το Runkeeper ρυθμίζετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να καταγραφεί η προπόνησή σας, επιλέγοντας είτε την απόσταση είτε τον χρόνο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιείτε μίλια ή χιλιόμετρα. Αντίθετα από τον Cardio Trainer, ωστόσο, ο Runkeeper δεν σας δίνει συνολικά θερμίδες καμένη περίληψη, ούτε παρέχει λεπτομέρειες για το υψόμετρο που καλύπτεται όπως το Run Tastic can.

Οι βασικές λειτουργίες ρύθμισης είναι πως θέλετε (ή δεν θέλετε) το Runkeeper να μοιραστείτε τις προπονήσεις σας με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Εάν συμμετέχετε σε μια ομάδα γυμναστικής που βασίζεται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστείτε τις προπονήσεις σας ή να ανταγωνιστείτε με άλλα μέλη, το Runkeeper παρέχει εύκολη μεταφόρτωση και θα δημοσιεύσει ακόμα και τη διαδρομή σας στο Facebook, εάν το επιλέξετε.

Εάν δεν είστε οπαδός της κοινωνικής δικτύωσης, αυτές οι δυνατότητες και οι ρυθμίσεις εξατομίκευσης του Runkeeper θα σας χαθούν λίγο.

Χαρτογράφηση και ιστορία

Στις ημέρες BA (που είναι "Πριν από το Android"), οι δρομείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις τους έπρεπε να βασίζονται σε στυλό και χαρτί ή σε υπολογιστή. Με εφαρμογές όπως το Run Keeper, όχι μόνο μπορείτε να έχετε έναν υπέροχο και εύκολο να δείτε χάρτη της διαδρομής σας, αλλά η εφαρμογή θα αποθηκεύσει αυτόματα κάθε προπόνηση στην ενότητα "Ιστορικό". Εκεί, μπορείτε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες της προπόνησής σας και να συγκρίνετε τις προπονήσεις μεταξύ τους.

Περίληψη της εφαρμογής Android Runner

Εάν το Runkeeper είναι η μόνη εφαρμογή που βασίζεται σε λειτουργία που θα δοκιμάσετε ποτέ, θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες χαρτογράφησης και τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης. Εάν εγκαθιστάτε μερικές εφαρμογές που βασίζονται στην τρέχουσα έκδοση και το Runkeeper είναι μόνο ένα από αυτά, θα βρείτε τα πράγματα που σας αρέσουν και τα πράγματα που θέλετε να συμπεριληφθούν.

Το Runkeeper είναι χρήσιμο, εύκολο στη χρήση και αρκετά πλούσιο σε χαρακτηριστικά, ώστε να εμφανίζεται ως μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για το Android. Δεν είναι, ωστόσο, τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά ότι κάνει το τρέξιμο για σας.

Marziah Karch συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.