Η έννοια του ΕΠ στην ηλεκτρονική συνομιλία

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει το ΕΠ σε μια online συζήτηση; Το «OP» έχει δύο κοινές έννοιες στον 21ο αιώνα. Κάποιες φορές θα σημαίνει «εξουδετερωμένο» στον κόσμο του online gaming. Συνηθέστερα, το ΕΠ σημαίνει «αρχική αφίσα» στα φόρουμ συζήτησης.

Η αρχική αφίσα είναι το άτομο που ξεκίνησε ένα νήμα συζήτησης και το OP χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο άτομο αυτό καθώς οι απαντήσεις αυξάνονται.

Παράδειγμα χρήσης ΟΠ

(Palpytin) Γιατί εξακολουθείτε να επιμένετε ότι η αλλαγή του κλίματος δεν υπάρχει; Τα επιστημονικά στοιχεία είναι συντριπτικά ότι υπάρχουν μετρήσιμες αλλαγές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια.

(Sheldon22) Δεν αρνούμαστε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι πραγματική, απλώς ανταποκρινόμαστε στο ΕΠ. Είπε ότι «η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει όλους» και στην πραγματικότητα δεν είναι. Πολλά τμήματα των ΗΠΑ και του Καναδά δεν έχουν δει καμία αισθητή αλλαγή στις καιρικές συνθήκες.

(Palpytin) QFT: [Σύμφωνα με το σχέδιο συναίνεσης (http://theconsensusproject.com/), η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει ο καθένας σε κάποιο βαθμό. Ορισμένες περιοχές του κόσμου αντιμετωπίζουν πιο αισθητές μετατοπίσεις των κλιματικών προτύπων από άλλες. Η αλλαγή του κλίματος λέει ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες γίνονται πιο ακραίες και παρατηρούνται περισσότερο σε περιοχές που βρίσκονται στην ενδοχώρα και μακριά από τις σταθεροποιητικές επιρροές μεγάλων υδάτινων σωμάτων]

(Kreigrin) Τόσο το OP όσο και το Sheldon22 κάνουν δίκαιες δηλώσεις. Νομίζω ότι η Sheldon λέει απλά ότι το Κολοράντο και το Κάνσας δεν βλέπουν αξιόλογες κλιματικές αλλαγές.

Ένα άλλο παράδειγμα χρήσης ΟΠ

(Krista) PMJI, αλλά νομίζω ότι το ΕΠ ήταν απλώς μοιράζεται ένα ανέκδοτο σχετικά με το ταξίδι στη Χιλή. Δεν αναζητούσε συζήτηση για τη χιλιανή πολιτική.

(Jordangerous) LOL, ευχαριστώ που το είπατε, Krista. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς τρούλους εδώ.

(Κρίστα) Ναι. Νομίζω όμως ότι φοβόταν το ΕΠ και αυτό δεν είναι καλό για το φόρουμ.

Ένα άλλο παράδειγμα χρήσης ΟΠ

(Baerli) Στο ΕΠ: Νομίζω ότι έχετε απόλυτο δίκιο για το τσουνάμι που χτυπάει το πλοίο. Αγνοήστε ό, τι είπαν όλοι οι άλλοι, είναι απλά ηλίθιοι τρούλ.

(Gbits) Σας ευχαριστώ, Baerli. Ξέρω ότι το βίντεο δεν είναι πολύ σαφές.

(Baerli) ^ Haters θα μισούν. Απλά αγνοήστε τους τρουλούς!

Εκφράσεις που σχετίζονται με το OP:

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι αποδεκτές μορφές, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.