Τρόπος μορφοποίησης C από δίσκο εγκατάστασης των Windows

Είναι εύκολο να μορφοποιήσετε τη μονάδα δίσκου C από τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για τη μορφοποίηση του C είναι η χρήση ενός δίσκου εγκατάστασης των Windows ως βοηθητικό πρόγραμμα μορφοποίησης . Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα DVD εγκατάστασης των Windows που βρίσκεται γύρω, αυτή η μέθοδος για τη διαμόρφωση C είναι ίσως η πιο γρήγορη επειδή δεν υπάρχει τίποτα για να κατεβάσετε ή να γράψετε στο δίσκο.

Σημαντικό: Οι δίσκοι εγκατάστασης των Windows XP ή οι δίσκοι εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσουν - πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα DVD εγκατάστασης των Windows 7 ή ένα DVD εγκατάστασης των Windows Vista για να διαμορφώσετε το C με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει σημασία το λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται στη μονάδα δίσκου C (Windows XP, Linux, Windows Vista, κ.λπ.). Ένα από αυτά τα δύο DVD θα λειτουργήσει. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε έναν από αυτούς τους δίσκους, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος μορφοποίησης C για περισσότερες επιλογές.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου C χρησιμοποιώντας ένα DVD εγκατάστασης των Windows.

Σημείωση: Δεν θα εγκαταστήσετε τα Windows 7 ή τα Windows Vista και δεν θα χρειαστείτε κάποιο κλειδί προϊόντος . Θα σταματήσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows στον υπολογιστή.

Τρόπος μορφοποίησης C από δίσκο εγκατάστασης των Windows

Αυτό είναι εύκολο, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετά λεπτά ή και περισσότερο για να μορφοποιηθεί το C χρησιμοποιώντας ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows. Δείτε πώς.

  1. Εκκίνηση από το DVD εγκατάστασης των Windows 7 .
    1. Παρακολουθήστε για το Press οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD ... μετά την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό. Εάν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα αλλά βλέπετε ότι τα Windows φορτώνουν τα αρχεία ... το μήνυμα είναι επίσης καλό.
    2. Σημείωση: Έγραψα αυτά τα βήματα με το DVD εγκατάστασης των Windows 7, αλλά πρέπει να λειτουργούν εξίσου καλά για ένα DVD εγκατάστασης των Windows Vista.
  2. Περιμένετε να φορτώνουν τα αρχεία των Windows ... και τις οθόνες εκκίνησης των Windows . Όταν τελειώνουν, θα πρέπει να δείτε το μεγάλο λογότυπο των Windows 7 με διάφορα πλαίσια drop-down.
    1. Αλλάξτε τις επιλογές Γλώσσας ή Πληκτρολογίου , εάν χρειαστεί, και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    2. Σημαντικό: Μην ανησυχείτε για τα κυριολεκτικά μηνύματα "φόρτωσης αρχείων" ή "εκκίνησης των Windows". Τα Windows δεν εγκατασταθούν οπουδήποτε στον υπολογιστή σας - το πρόγραμμα εγκατάστασης αρχίζει, αυτό είναι όλο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί " Εγκατάσταση τώρα " στην επόμενη οθόνη και, στη συνέχεια, περιμένετε κατά την οθόνη " Εγκατάσταση" .
    1. Και πάλι, μην ανησυχείτε - δεν θα εγκαταστήσετε πραγματικά Windows.
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Αποδέχομαι τους όρους άδειας χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  1. Κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί Custom (προχωρημένο) .
  2. Θα πρέπει τώρα να βρίσκεστε στο πλαίσιο " Πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows"; παράθυρο. Εδώ μπορείτε να μορφοποιήσετε το C. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές μονάδας δίσκου (για προχωρημένους) στη λίστα των σκληρών δίσκων.
  3. Όπως μπορείτε να δείτε, πολλές άλλες επιλογές είναι πλέον διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της μορφοποίησης . Δεδομένου ότι εργαζόμαστε από έξω από το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, μπορούμε τώρα να διαμορφώσουμε το C.
  4. Επιλέξτε το διαμέρισμα από τη λίστα που αντιπροσωπεύει τη μονάδα δίσκου C και στη συνέχεια κάντε κλικ στο σύνδεσμο Μορφή .
    1. Σημαντικό: Η μονάδα δίσκου C δεν θα φέρει την ετικέτα ως τέτοια. Εάν αναφέρονται περισσότερα από ένα διαμερίσματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό. Εάν δεν είστε βέβαιοι, αφαιρέστε το δίσκο εγκατάστασης των Windows, εκκινήστε ξανά στο λειτουργικό σας σύστημα και καταγράψτε το μέγεθος του σκληρού δίσκου ως αναφορά για να καταλάβετε ποιο διαμέρισμα είναι το σωστό. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο .
    2. Προειδοποίηση: Αν επιλέξετε τη μορφοποίηση λάθους, θα μπορούσατε να διαγράψετε δεδομένα που θέλετε να διατηρήσετε!
    3. Σημείωση: Ορισμένα λειτουργικά συστήματα δημιουργούν περισσότερα από ένα διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7. Εάν η πρόθεση σας για τη μορφοποίηση C είναι να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη ενός λειτουργικού συστήματος, ίσως θέλετε να διαγράψετε αυτό το διαμέρισμα και το διαμέρισμα μονάδας δίσκου C και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα που μπορείτε στη συνέχεια να διαμορφώσετε.
  1. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί " Μορφή" , έχετε προειδοποιήσει ότι η μορφοποίηση "... μπορεί να περιέχει αρχεία ανάκτησης, αρχεία συστήματος ή σημαντικό λογισμικό από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας." Εάν διαμορφώσετε αυτό το διαμέρισμα, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό θα χαθούν.
    1. Πάρτε αυτό σοβαρά! Όπως επισημάνθηκε στο τελευταίο βήμα, είναι πολύ σημαντικό να είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η μονάδα δίσκου C και ότι είστε βέβαιοι ότι πραγματικά θέλετε να τη διαμορφώσετε.
    2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  2. Ο κέρσορας θα ενεργοποιηθεί, ενώ το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) των Windows διαμορφώνει τη μονάδα δίσκου.
    1. Όταν ο δρομέας επιστρέψει σε ένα βέλος, η μορφή είναι πλήρης. Δεν ειδοποιείτε με άλλο τρόπο ότι η μορφή έχει τελειώσει.
    2. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το DVD εγκατάστασης των Windows και να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.
  3. Αυτό είναι! Μόλις μορφοποιήσατε τη μονάδα δίσκου C.
    1. Σημαντικό: Όπως θα καταλάβετε από την αρχή, αφαιρείτε ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα όταν μορφοποιείτε το C. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και προσπαθείτε να εκκινήσετε από το σκληρό σας δίσκο, δεν θα λειτουργήσει επειδή δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
    2. Αυτό που θα πάρετε αντ 'αυτού είναι ότι ένα BOOTMGR λείπει ή αν λείπει ένα μήνυμα λάθους NTLDR , δηλαδή δεν βρέθηκε κανένα λειτουργικό σύστημα.

Συμβουλές & amp; Περισσότερα Βοήθεια

Όταν μορφοποιείτε το C από δίσκο εγκατάστασης των Windows 7 ή Vista, δεν διαγράφετε πραγματικά τις πληροφορίες στη μονάδα δίσκου. Το αποκρύπτετε (και όχι πολύ καλά) από ένα μελλοντικό λειτουργικό σύστημα ή πρόγραμμα!

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα φορμά που εκτελείται με αυτόν τον τρόπο από το δίσκο εγκατάστασης είναι μια μορφή "γρήγορης", η οποία παραλείπει το μηδενικό τμήμα εγγραφής που εκτελείται κατά τη διάρκεια μιας τυπικής μορφής.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο εάν θέλετε να διαγράψετε πραγματικά τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου C και να εμποδίσετε τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης δεδομένων να είναι σε θέση να την αναστήσουν.