Εργασία στη Διαφήμιση ως γραφίστας

Οι διαφημιστικές εταιρείες απαιτούν πειστικά σχέδια, όχι μόνο καλλιτεχνικά

Όπως πολλοί τομείς γραφικού σχεδιασμού, η δουλειά στη διαφήμιση περιλαμβάνει πολύ πέρα ​​από τη δημιουργία σχεδίων και διατάξεων σελίδας. Αν και μια συγκεκριμένη δουλειά μπορεί να είναι η δημιουργία μιας διαφήμισης εκτύπωσης για μια καμπάνια ή το σχεδιασμό ενός λογότυπου, αυτό το πεδίο απαιτεί επίσης την κατανόηση του μάρκετινγκ, των δημοσίων σχέσεων και των καταναλωτικών τάσεων και συνηθειών. Εκτός από την πλευρά των επιχειρήσεων, ένας σχεδιαστής στη διαφήμιση πρέπει να είναι ειδικός στον ψηφιακό και εκτυπωτικό σχεδιασμό και την παραγωγή και στην προετοιμασία έργων για δημοσίευση σε διάφορες μορφές.

Κατανόηση των καταναλωτών

Ο σχεδιασμός της διαφήμισης είναι θέμα πειθούς: πωλείτε ένα προϊόν, οπότε πρέπει να κατανοήσετε την ψυχολογία των καταναλωτών και να γνωρίζετε τις τάσεις και την έρευνα της αγοράς. Ενώ μπορεί να μην εκτελείτε την έρευνα μόνοι σας, θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με τμήματα μάρκετινγκ και επαγγελματίες για να καταλάβετε ποια είναι η αγορά-στόχος. Χρειάζεστε επίσης μια κατανόηση των πελατών του οργανισμού και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί τοποθετούνται στην αγορά.

Έλεγχος των εργαλείων και των τεχνικών

Είναι δεδομένο ότι αν είστε γραφικός σχεδιαστής, είστε ειδικός στο να δημιουργείτε εντυπωσιακά γραφικά: γνωρίζετε για την τυπογραφία, παίρνετε τη θεωρία χρωμάτων και μπορείτε πραγματικά να σχεδιάσετε κάτι ακόμα κι αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τα ψηφιακά σας εργαλεία. Είστε wiz σε Photoshop, Illustrator και InDesign και ενδεχομένως Dreamweaver, Flash και ακόμη και straight-up HTML και CSS.

Αλλά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία στην υπηρεσία της πώλησης ενός προϊόντος, χρειάζεστε μια κατανόηση του τρόπου οργάνωσης και διαρρύθμισης στοιχείων σε μια σελίδα έτσι ώστε οι χρήστες να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που θέλετε. Ο οδηγός ενός θεατή να κάνει κλικ σε ένα κουμπί, να επισκεφτεί έναν ιστότοπο ή να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση σημαίνει ότι κάθε στοιχείο στη σελίδα λειτουργεί προς το σκοπό αυτό.

Συνεργασία με Πελάτες

Ως σχεδιαστής γραφικών για ένα διαφημιστικό πρακτορείο, πιθανότατα θα συναντήσετε πελάτες απευθείας για να καθορίσετε το αντικείμενο ενός έργου και να βελτιώσετε το μήνυμα που θα πρέπει να επικοινωνήσει ο σχεδιαστής. Θα βοηθήσετε στην ανάπτυξη στρατηγικών για την επίτευξη της στοχευόμενης αγοράς. Μόλις δημιουργήσετε ένα προσχέδιο, θα το παρουσιάσετε και θα λάβετε σχόλια και, στη συνέχεια, θα ενσωματώσετε τις αλλαγές μέχρι να καταλήξετε στον τελικό σχεδιασμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να εργαστείτε απευθείας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και όχι με τον πελάτη.

Είδη εργασίας

Οι διαφημιστικές εταιρίες αναπτύσσουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από διαφημίσεις (είτε έντυπες είτε ψηφιακές) και ενημερωτικά φυλλάδια για λογότυπα και ολόκληρες στρατηγικές επωνυμίας.

Ένας σχεδιαστής γραφικών χρειάζεται μια πλήρη κατανόηση της πλήρους φάσης σχεδιασμού-παραγωγής. Εάν πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό έργο, αυτό σημαίνει κατανόηση των έννοιων σχεδιασμού μέσω διαδικτύου, όπως γραφικά χαμηλού εύρους ζώνης, κλιμακούμενες εικόνες και πώς να σχεδιάσετε μια σελίδα για προβολή σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αυτών με μικροσκοπικές οθόνες.

Αν πρόκειται για έργο εκτύπωσης, αυτό σημαίνει εξοικείωση με έννοιες εκτύπωσης όπως DPI, μελάνια, αιμορραγίες σελίδας, μεγέθη κοπής και πιθανώς ραφές σε σέλες. Κάθε εκτυπωτής έχει διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά τη μορφή του έργου, αλλά οι περισσότεροι δέχονται αρχεία PDF υψηλής ποιότητας.

Εργασία και Εκπαίδευση

Για να πάρετε μια γραφιστική δουλειά σε ένα διαφημιστικό πρακτορείο, ένα πτυχίο πανεπιστημίου στο γραφικό σχεδιασμό είναι συνήθως μια απαίτηση, αν και αν έχετε ένα πτυχίο σε διαφορετικό τομέα, να εξετάσει κάποια άλλη τεχνική κατάρτιση για να κερδίσει τις απαιτούμενες δεξιότητες. Σκεφθείτε να σπάσετε τη βιομηχανία ως υπάλληλος αν δεν έχετε εμπειρία.