Εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών στο Paint Shop Pro

01 από 09

Εξομάλυνση γρατσουνιών

Οι γρατζουνιές σε μια εικόνα μπορεί να προκληθούν από κάτι που παρεμποδίζει το φακό της κάμερας, όπως σκόνη ή ένα κομμάτι χνούδι, ή γρατσουνιές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ παλιάς φωτογραφίας που έχει υποστεί βλάβη. Κάποιες φορές οι γρατζουνιές είναι επιθυμητές για μια αντίκα φωτογράφηση, ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι γρατζουνιές, όπως τα κόκκινα μάτια, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές σε μια κατά τα άλλα μεγάλη φωτογραφία.

02 του 09

Εξοικειωθείτε με τις προεπιλογές

Όταν εξετάζετε μια εικόνα στην οθόνη σας, μπορεί να δείτε γρατσουνιές που προκλήθηκαν από την κάμερα ή να δείτε γρατσουνιές που ήταν ήδη μέρος της εικόνας. Για παράδειγμα, πολλές φορές, η σάρωση εικόνων θα έχει ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητες γρατζουνιές ή κηλίδες στην ψηφιακή εικόνα. Μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τις ανεπιθύμητες περιοχές ή τις γρατζουνιές χρησιμοποιώντας το Paint Shop Pro. Το εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών έχει δύο προεπιλογές για να επιλέξετε: Μεγάλες γρατζουνιές και Μικρές γρατζουνιές.

03 του 09

Λάβετε χρέωση με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις

Για περισσότερο έλεγχο, μπορείτε να παραλείψετε τις προεπιλογές και να επιλέξετε ένα πλάτος και ένα είδος πλαισίου επιλογής που θα χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των γρατσουνιών. Για να αφαιρέσετε ένα μηδέν μπορείτε απλά να σύρετε το εργαλείο Remover Scratch πάνω από το μηδέν και voila! Εφυγε. Ας το δοκιμάσουμε;

04 του 09

Ανοίξτε την εικόνα της πρακτικής

Κάντε δεξί κλικ, αντιγράψτε και επικολλήστε την εικόνα εδώ στο Paint Shop Pro. Αποθηκεύστε ένα αντίγραφο της εικόνας σε ένα φάκελο της επιλογής σας για φύλαξη σε περίπτωση που πάμε.

05 του 09

Εξετάστε την εικόνα σας και ενεργοποιήστε το εργαλείο

Εξετάστε την εικόνα σας και βρείτε τις γρατζουνιές ή τις ανεπιθύμητες περιοχές που θέλετε να αφαιρέσετε. Εάν χρησιμοποιείτε την εικόνα που παρέχεται εδώ, επεσήμανα δύο από τις πιο προφανείς περιοχές που χρειάζονται επισκευή στο βήμα 2.

Στην παλέτα Εργαλείων, κάντε κλικ στο εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν βλέπετε το εργαλείο απομάκρυνσης γρατσουνιών, κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο πινέλο κλωνοποίησης ή το εργαλείο αφαίρεσης αντικειμένων για να αναπτύξετε το μενού έκδοσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών. Η παλέτα επιλογών εργαλείου θα αλλάξει αντικατοπτρίζοντας τις διαθέσιμες επιλογές για αυτό το εργαλείο.

06 του 09

Ορίστε τις επιλογές σας και την επιλογή μεταφοράς

Καθορίστε το μέγεθος του εργαλείου σας ανάλογα με το μέγεθος της μηδέν που θέλετε να αφαιρέσετε. Στο παράδειγμα εδώ, έχω ρυθμίσει το μέγεθος σε 20. Ο προσδιορισμός του σχήματος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά γρατσουνιών. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφασίσετε: Τοποθετήστε το δρομέα πάνω στην εικόνα σας. Ο δρομέας θα αλλάξει σε ένα εικονίδιο που μοιάζει με μια σπάτουλα. Τοποθετήστε τον κέρσορα ακριβώς έξω από το ένα άκρο της γρατσουνιάς και σύρετε για να ορίσετε ένα πλαίσιο επιλογής πάνω από το μηδέν. Οι άκρες του πλαισίου επιλογής θα πρέπει να περιβάλλουν την περιοχή χωρίς να αγγίζουν το μηδέν. Προσπαθήστε να αφήσετε ένα πλάτος 3 ή 4 εικονοστοιχείων σε κάθε πλευρά του μηδενός. Για να αλλάξετε την επιλογή σας μόλις αρχίσετε να την σύρετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω συμβουλές, για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας περιέχει μόνο το μηδέν και όχι περιττές μερίδες της εικόνας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1- Για να μετακινήσετε το σημείο έναρξης του πλαισίου οριοθέτησης κατά 1 εικονοστοιχείο, συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και πατήστε τα βελάκια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2- Για να αυξήσετε ή να μειώσετε το πλάτος του πλαισίου οριοθέτησης κατά 1 εικονοστοιχείο, συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και πατήστε το πλήκτρο Page up ή Page down.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3 - Για να αποφύγετε την αφαίρεση σημαντικών στοιχείων από περιοχές που περιβάλλουν την γρατσουνιά, μπορείτε να περιορίσετε τη διόρθωση δημιουργώντας μια επιλογή. (Αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία επιλογής marquee PRIOR για την επιλογή του εργαλείου Remover Scover.)

07 του 09

Εφαρμόστε το εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, απελευθερώστε το ποντίκι και παρακολουθήστε το μηδέν που εξαφανίζεται ακριβώς πριν τα μάτια σας! Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στο κουμπί Αναίρεση στην κανονική γραμμή εργαλείων. Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας και ανακατασκευάστε την περιοχή που θέλετε να διορθώσετε.

08 από 09

Επαναλάβετε τη διαδικασία για πρόσθετες γρατσουνιές

Εάν οι γρατζουνιές βρίσκονται σε μια περιοχή με μεγάλη υφή ή περιέχουν πολλές παραλλαγές χρώματος, το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πλήκτρο με το εργαλείο αφαίρεσης γρατσουνιών μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό. Για γρατσουνιές που εκτείνονται σε διάφορα διαφορετικά υπόβαθρα, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το ένα ή τα δύο τμήματα κάθε φορά ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο "κλώση πινέλου". Επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα για κάθε μηδέν στην εικόνα. Ενώ κάνετε μεγέθυνση, μπορείτε εύκολα να περιστρέψετε την εικόνα πιέζοντας το πλήκτρο διαστήματος. Αυτό σας επιτρέπει προσωρινά να μεταβείτε στο εργαλείο Pan χωρίς να αποεπιλέξετε το εργαλείο Remover Scoverch. Ο κέρσορας θα αλλάξει από το εικονίδιο Remover Scratch στο εικονίδιο Hand όταν βρίσκεται σε κατάσταση Pan.

09 του 09

Συγκρίνετε τα Αποτελέσματα

Αφού αφαιρέσετε όλες τις γρατσουνιές που θέλετε να αφαιρέσετε, αποθηκεύστε την εικόνα σας. Συγκρίνετε το με το πρωτότυπο. Οι γρατζουνιές αφαιρούνται χωρίς να καταστρέφεται η συνολική ποιότητα της εικόνας.