Το OS X μπορεί να χαρτογραφήσει τη χρήση του χώρου του σκληρού δίσκου κατά τύπο αρχείου

Τι παίρνει όλο τον αποθηκευτικό χώρο σας;

Αναρωτιέστε τι παίρνει χώρο σε κάποια ή όλες τις μονάδες σας; Ίσως η μονάδα εκκίνησης σας να γεμίσει, και θα θέλατε κάποια εικόνα για τον τύπο του αρχείου που τσαλακώνει όλο το δωμάτιο.

Πριν από το OS X Lion , χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία δίσκου άλλων κατασκευαστών, όπως το DaisyDisk , για να αποκρυπτογραφήσετε ποια αρχεία απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Και ενώ τα εργαλεία τρίτων μπορούν να είναι ακόμα η καλύτερη επιλογή για μηδενισμό σε μεμονωμένα αρχεία που καταλαμβάνουν χώρο, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία του OS X για να βοηθήσετε να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι hogs δεδομένων.

Σχετικά με αυτό το Mac Storage Map

Ξεκινώντας από το OS X Lion, το λειτουργικό σύστημα έχει τώρα τη δυνατότητα να σας δείξει πόσο χώρο στο δίσκο χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους τύπους αρχείων. Με ένα μόνο κλικ ή δύο από το ποντίκι ή το trackpad, μπορείτε να δείτε μια γραφική αναπαράσταση των τύπων αρχείων που είναι αποθηκευμένα στις μονάδες δίσκου σας και να μάθετε πόση χωράει ο κάθε τύπος αρχείου.

Με μια ματιά, μπορείτε να πείτε πόσο διάστημα είναι αφιερωμένο σε αρχεία ήχου, ταινίες, φωτογραφίες, εφαρμογές, αντίγραφα ασφαλείας και άλλα. Ενώ η λίστα των τύπων αρχείων δεν είναι μεγάλη, σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα ποιος τύπος δεδομένων αναλαμβάνει περισσότερο από το μερίδιο του χώρου αποθήκευσης .

Το σύστημα χάρτη αποθήκευσης δεν είναι τέλειο. Με μια μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine , κανένα από τα αρχεία δεν καταχωρήθηκε ως αντίγραφα ασφαλείας. Αντίθετα, όλοι ήταν καταχωρημένοι ως άλλοι.

Οι εφαρμογές τρίτου μέρους κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά προβολής αυτού του τύπου πληροφοριών αποθήκευσης, αλλά όταν θυμάστε ότι πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία του OS X, η ανικανότητά του να προσφέρει μια πιο λεπτομερή προβολή μπορεί να συγχωρεθεί. Ο χάρτης αποθήκευσης παρέχει μια πολύ χρήσιμη και γρήγορη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται ο χώρος στους δίσκους σας.

Πρόσβαση στον Χάρτη Αποθήκευσης

Ο χάρτης αποθήκευσης είναι μέρος του Profiler του Συστήματος και είναι εύκολα προσβάσιμος.

Εάν χρησιμοποιείτε OS X Mavericks ή νωρίτερα

  1. Από το μενού της Apple , επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.
  2. Στο παράθυρο Πληροφορίες για αυτό το Mac που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Αποθήκευση.

Εάν χρησιμοποιείτε OS X Yosemite ή αργότερα

  1. Από το μενού της Apple, επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.
  2. Στο παράθυρο Πληροφορίες για αυτό το Mac που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα Αποθήκευση.

Κατανόηση του χάρτη αποθήκευσης

Ο χάρτης αποθήκευσης παραθέτει κάθε τόμο που είναι συνδεδεμένος στο Mac σας, μαζί με το μέγεθος της έντασης και τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο στον τόμο. Εκτός από τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τους τόμους, κάθε τόμος περιλαμβάνει ένα γράφημα που δείχνει τι είδους δεδομένα αποθηκεύονται στη συσκευή.

Μαζί με τον χάρτη αποθήκευσης, θα δείτε επίσης την ποσότητα αποθήκευσης που λαμβάνεται από κάθε τύπο αρχείου, που εκφράζεται σε αριθμούς. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε ότι οι φωτογραφίες καταλαμβάνουν 56 GB, ενώ οι εφαρμογές αντιστοιχούν σε 72 GB.

Ο ελεύθερος χώρος εμφανίζεται με λευκό χρώμα, ενώ κάθε τύπος αρχείου έχει ένα χρώμα που έχει οριστεί σε αυτό:

Η κατηγορία "άλλου" είναι τόσο κακώς καθορισμένη ώστε μπορεί να βρείτε ότι η πλειοψηφία των αρχείων σας εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Αυτό είναι ένα από τα χτυπήματα ενάντια στον ενσωματωμένο χάρτη αποθήκευσης.