Πώς να αντιγράψετε DVD στο Mac σας χρησιμοποιώντας το HandBrake

01 από 04

Αντιγράψτε τα DVD στο Mac σας: VLC και HandBrake

Το HandBrake μπορεί να μεταγλωττίσει το αγαπημένο σας βίντεο σε μια νέα μορφή αναπαραγωγής για Mac, iPhone, iPad, Apple TV και πολλές άλλες συσκευές. Ευγενική προσφορά της ομάδας HandBrake

Η αντιγραφή DVD στο Mac σας χρησιμοποιώντας το HandBrake μπορεί να είναι μια μεγάλη ιδέα για πολλούς λόγους. Κατ 'αρχάς, τα DVD μπορούν να καταστραφούν εύκολα, ειδικά εάν ένα DVD είναι ένα παιδί που σας αρέσει να παρακολουθείτε ξανά και ξανά. Δημιουργώντας ένα αντίγραφο που μπορεί να φορτωθεί στη βιβλιοθήκη του iTunes , μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Mac σας για να παρακολουθήσετε ένα DvideoD χωρίς καμία φθορά στο αρχικό DVD.

Ο άλλος μεγάλος λόγος για την αντιγραφή ενός DVD είναι να το μετατρέψετε σε άλλη μορφή βίντεο, για παράδειγμα να παρακολουθήσετε το iPod , το iPhone , την Apple TV , το iPad ή ακόμα και τη συσκευή σας Android ή PlayStation. Η αντιγραφή ενός DVD είναι σχετικά εύκολη, αλλά θα χρειαστείτε κάποιο λογισμικό για να κάνετε τη διαδικασία δυνατή.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιγραφή DVD. Σε αυτό το άρθρο, θα χρησιμοποιήσουμε δωρεάν εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες.

Τι χρειάζεστε για την αντιγραφή DVD

Εγκαταστήστε το λογισμικό

Το HandBrake χρειάζεται την εφαρμογή VLC, οπότε φροντίστε να το εγκαταστήσετε πρώτα. Για να εγκαταστήσετε το VLC και το HandBrake, σύρετε το εικονίδιο για κάθε εφαρμογή (μία κάθε φορά) στο φάκελο Applications (Εφαρμογές).

02 από 04

Αντιγραφή DVD σε Mac: Ρύθμιση προτιμήσεων HandBrake

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Ολοκληρώθηκε" για να επιλέξετε το στυλ ειδοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που το VLC και το Handbrake είναι εγκατεστημένα στο Mac σας, ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε το HandBrake για να αντιγράψετε και να μετατρέψετε το πρώτο σας DVD.

Ρυθμίστε το HandBrake

  1. Τοποθετήστε ένα DVD που θέλετε να αντιγράψετε στο Mac σας. Αν το DVD Player ξεκινήσει αυτόματα, τερματίστε την εφαρμογή.
  2. Ξεκινήστε το HandBrake , που βρίσκεται στο / Applications /.
  3. Το HandBrake θα εμφανίσει ένα αναπτυσσόμενο φύλλο με το οποίο θα πρέπει να ανοίξει ο τόμος. Επιλέξτε το DVD από τη λίστα στην ανοικτή πλαϊνή γραμμή παραθύρων και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή 'Άνοιγμα'.
  4. Το HandBrake δεν υποστηρίζει την αντιγραφή αντιγράφων προστατευμένων μέσων, τα οποία χρησιμοποιούν πολλά DVD. Αν το DVD σας δεν προστατεύεται από αντιγραφή, μπορείτε να έχετε το Handbrak να σαρώσει τα μέσα.
  5. Το HandBrake θα περάσει λίγο χρόνο αναλύοντας το DVD που επιλέξατε . Όταν ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί το όνομα του DVD ως πηγή στο κύριο παράθυρό του.
  6. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού HandBrake .
  7. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Γενικά" στο παράθυρο "Προτιμήσεις".
  8. Πραγματοποιήστε τις ακόλουθες αλλαγές ή επιβεβαιώστε ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές.
    1. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Κατά την εκτόξευση: Εμφάνιση του πλαισίου ανοιχτού κώδικα".
    2. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε Ειδοποίηση και ειδοποίηση για την ενέργεια που πρέπει να ακολουθήσετε 'Όταν τελειώσει.'
    3. Αν σχεδιάζετε να αποθηκεύσετε DVDs για χρήση στο iPod ή iPhone ή στο iTunes, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για 'Output Files: Default MP4 Extension' και selct '.mp4'. Αν από την άλλη πλευρά θα χρησιμοποιείτε διαφορετικές μορφές εξόδου από το χρόνο σε χρόνο επιλέξτε 'Auto'.
  9. Όλες οι άλλες ρυθμίσεις στις προτιμήσεις του HandBrake μπορούν να παραμείνουν στις προεπιλεγμένες συνθήκες.
  10. Κλείστε το παράθυρο "Προτιμήσεις".

Με τις παραπάνω αλλαγές στις προτιμήσεις του HandBrake, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το HandBrake για να αντιγράψετε και να μετατρέψετε βίντεο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των DVD.

03 του 04

Αντιγραφή DVD σε Mac: Διαμορφώστε το HandBrake για να αντιγράψετε ένα DVD

Το HandBrake συνοδεύεται από πολλές προεπιλογές, καθιστώντας τα μέσα αντιγραφής για συγκεκριμένες συσκευές σε απόσταση μόλις ενός κλικ μακριά. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το HandBrake για να αντιγράψετε το υλικό προέλευσης σε πολλούς διαφορετικούς τύπους μορφών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αρχείων για αναπαραγωγή στο iPod, iPhone ή στην Apple TV και στο iTunes. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής, πρέπει να πείτε στο HandBrake ποιος θα είναι ο προορισμός και να τελειοποιήσετε μερικές ρυθμίσεις για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαμορφώστε την προέλευση και τον προορισμό

Πρόκειται να διαμορφώσουμε το HandBrake για να δημιουργήσουμε ένα αρχείο που μπορούμε να αναπαράγουμε σε ένα Mac, είτε με το media player VLC είτε μέσα από το iTunes. Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα για το iPod, iPhone ή AppleTV, η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια. Απλά πρέπει να αλλάξετε τις προεπιλογές HandBrake για τη συσκευή προορισμού.

  1. Εάν δεν το έχετε ήδη βάλει, τοποθετήστε το DVD που θέλετε να αντιγράψετε στο Mac σας και ξεκινήστε το HandBrake.
  2. Το HandBrake θα εμφανίσει ένα αναπτυσσόμενο φύλλο με το οποίο θα πρέπει να ανοίξει ο τόμος. Επιλέξτε το DVD από τη λίστα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα".
  3. Το κύριο παράθυρο του HandBrake θα εμφανιστεί. Αφού το HandBrake ξοδέψει μερικά λεπτά την ανάλυση του επιλεγμένου DVD, το όνομα του DVD θα εμφανιστεί ως το κύριο παράθυρο Source in HandBrake.
  4. Επιλέξτε τον τίτλο που θέλετε να αντιγράψετε . Το αναπτυσσόμενο μενού "Τίτλος" θα συμπληρωθεί με τον μεγαλύτερο τίτλο του DVD. αυτό είναι συνήθως ο κύριος τίτλος για το DVD. Το HandBrake μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφο μόνο ενός τίτλου σε ένα DVD. Φυσικά μπορείτε να εκτελέσετε το HandBrake πολλές φορές αν θέλετε όλους τους τίτλους DVD. Στο παράδειγμά μας, θα υποθέσουμε ότι θέλετε μόνο την κύρια ταινία στο DVD και όχι οποιαδήποτε από τις πρόσθετες δυνατότητες.
  5. Επιλέξτε έναν προορισμό . Αυτό είναι το αρχείο που θα δημιουργηθεί όταν γίνει το αντίγραφο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προτεινόμενο όνομα αρχείου ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "Αναζήτηση" για να επιλέξετε μια άλλη θέση για να αποθηκεύσετε το αρχείο προορισμού και να δημιουργήσετε ένα νέο όνομα. Μην αλλάξετε την επέκταση αρχείου, η οποία πιθανώς θα είναι .m4v. Αυτός ο τύπος αρχείου θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντίγραφο που προκύπτει στο iTunes ή απευθείας στο Mac σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC ή το QuickTime Player της Apple.

Ρυθμίστε την έξοδο του HandBrake χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες ρυθμίσεις

Το HandBrake συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό προεπιλογών εξόδου, οι οποίες κάνουν τη μετατροπή βίντεο σε δημοφιλή φορμά, μια απλή διαδικασία επιλογής της σωστής προρύθμισης. Οι προεπιλογές μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για την προσαρμογή της διαδικασίας μετατροπής για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

  1. Εάν το προκαθορισμένο συρτάρι δεν είναι ορατό στο πλάι του κύριου παραθύρου του HandBrake, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Toggle Preset" που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου HandBrake.
  2. Το προκαθορισμένο συρτάρι θα απαριθμεί όλες τις διαθέσιμες προεπιλογές, που ομαδοποιούνται κάτω από πέντε επικεφαλίδες: Γενικά, Web, Συσκευές, Matroska και Legacy. Αν χρειαστεί, κάντε κλικ στο τρίγωνο αποκάλυψης δίπλα σε κάθε όνομα ομάδας για να αποκαλύψετε τις σχετικές προρυθμίσεις.
  3. Για να αντιγράψετε ένα DVD για χρήση στο Mac σας, επιλέξτε Fast 1080p30 στη γενική κατηγορία αν ο στόχος σας είναι το ipad, το iphone, η Apple TV ή άλλες συσκευές όπως το Android, το Playstation και το Roku, χρησιμοποιήστε το Catalogue Devices για να βρείτε μια αντίστοιχη έξοδο.
  4. Συμβουλή μέσα σε μια συμβουλή: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια προκαθορισμένη ρύθμιση για να δείτε μια λίστα συσκευών με τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η προεπιλογή.

Μόλις επιλέξετε την προεπιλογή για χρήση, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το αντίγραφο του DVD σας.

04 του 04

Αντιγράψτε τα DVD στο Mac σας: Ξεκινώντας το HandBrake

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μετατροπή χρησιμοποιώντας τη γραμμή κατάστασης κοντά στο κάτω μέρος του κύριου παραθύρου. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με το HandBrake ρυθμισμένο με τις πληροφορίες πηγής και προορισμού και μια προκαθορισμένη επιλογή, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε το αντίγραφο του DVD σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί 'Έναρξη' κοντά στο πάνω αριστερό μέρος του παραθύρου HandBrake. Μόλις ξεκινήσει η αντιγραφή ή η μετατροπή, το HandBrake θα εμφανίσει μια γραμμή προόδου στο κάτω μέρος του παραθύρου του, μαζί με μια εκτίμηση του χρόνου που απομένει για να ολοκληρωθεί. Το HandBrake προσθέτει τη γραμμή προόδου στο εικονίδιο του Dock, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να κρύψετε το παράθυρο HandBrake και να συνεχίσετε για την εργασία σας, ενώ κατά καιρούς κλέβετε μια ματιά στην πρόοδο που κάνει το HandBrake.

Το HandBrake είναι μια πολυνηματική εφαρμογή, που σημαίνει ότι υποστηρίζει πολλαπλούς επεξεργαστές και πυρήνες. Εάν θέλετε να δείτε πώς το HandBrake κάνει πλήρη χρήση των επεξεργαστών Mac, ξεκινήστε την Παρακολούθηση δραστηριότητας, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities. Με την παρακολούθηση δραστηριότητας ανοικτή, κάντε κλικ στην καρτέλα CPU. Όταν το HandBrake πραγματοποιεί μια μετατροπή, θα πρέπει να δείτε όλη την CPU που χρησιμοποιείτε.