Δημιουργία στοιχείου μενού για απόκρυψη και εμφάνιση κρυφών αρχείων στο OS X

Χρησιμοποιήστε το Automator για να δημιουργήσετε ένα μενού συμφραζομένων για να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε κρυφά αρχεία

Από προεπιλογή, ο υπολογιστής Mac αποκρύπτει πολλά αρχεία συστήματος που ενδέχεται να χρειάζονται κάποια στιγμή πρόσβαση σε αυτά. Η Apple αποκρύπτει αυτά τα αρχεία επειδή μια τυχαία αλλαγή ή η οριστική κατάργηση των αρχείων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα για το Mac.

Έχω ήδη δείξει πώς να χρησιμοποιείτε το Terminal για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε αρχεία και φακέλους . Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή αν έχετε μόνο μια περιστασιακή ανάγκη να εργαστείτε με τα κρυφά αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας Mac. Αλλά υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος αν έχετε την τάση να εργάζεστε συχνά με τα κρυφά καλούδια Mac σας.

Συνδυάζοντας τις εντολές του Terminal για την εμφάνιση και την απόκρυψη αρχείων και φακέλων με το Automator για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που μπορεί να προσπελαστεί από τα μενού με τα συμφραζόμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό στοιχείο μενού για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε αυτά τα αρχεία.

Δημιουργία του Shell Script για την εναλλαγή κρυφών αρχείων

Γνωρίζουμε ήδη τις δύο εντολές του τερματικού που απαιτούνται για την εμφάνιση ή απόκρυψη κρυφών αρχείων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα σενάριο κελύφους που θα αλλάζει μεταξύ των δύο εντολών, ανάλογα με το αν θέλουμε να δείξουμε ή να αποκρύψουμε τα αρχεία στο Finder.

Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσουμε αν η τρέχουσα κατάσταση του Finder είναι να δείξει ή να αποκρύψει κρυφά αρχεία. τότε πρέπει να εκδώσουμε την κατάλληλη εντολή για να αλλάξουμε την αντίθετη κατάσταση. Για να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τις ακόλουθες εντολές κελύφους:

STATUS = `προεπιλογή read com.apple.finder AppleShowAllFiles`
αν [$ STATUS == 1]
τότε οι προεπιλογές γράφουν com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean FALSE
άλλοι προεπιλογές γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean TRUE
fi
killall Finder

Αυτό είναι ένα αρκετά βασικό σενάριο κελύφους που θα κάνει τη δουλειά για εμάς. Ξεκινά με την ερώτηση του Finder ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση των AppleShowAllFiles και στη συνέχεια αποθηκεύει τα αποτελέσματα σε μια μεταβλητή που ονομάζεται STATUS.

Η μεταβλητή STATUS ελέγχεται για να δει εάν είναι TRUE (ο αριθμός ένα είναι ισοδύναμος με TRUE). Εάν είναι TRUE (ορίστηκε η απόκρυψη αρχείων και φακέλων), τότε εκδίδουμε την εντολή για να ορίσετε την τιμή σε FALSE. Ομοίως, εάν είναι FALSE (έχει οριστεί η εμφάνιση αρχείων και φακέλων), ορίζουμε την τιμή σε TRUE. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργήσαμε ένα σενάριο που θα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την απόκρυψη αρχείων και φακέλων του Finder.

Ενώ το σενάριο είναι κάπως χρήσιμο από μόνο του, η πραγματική του αξία έρχεται όταν χρησιμοποιούμε το Automator για να τυλίξουμε το σενάριο και να δημιουργήσουμε ένα στοιχείο μενού που θα μας επιτρέψει να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τα κρυμμένα αρχεία και τους φακέλους μόνο με ένα κλικ του ποντικιού.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Automator για να δημιουργήσετε ένα στοιχείο μενού Κλείσιμο κρυφών αρχείων

  1. Launch Automator, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications .
  2. Επιλέξτε την Υπηρεσία ως τον τύπο του προτύπου που θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα εργασία του Automator και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή.
  3. Στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη", βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Ενέργειες και, στη συνέχεια, κάτω από το στοιχείο της Βιβλιοθήκης, κάντε κλικ στην επιλογή Βοηθητικά προγράμματα. Αυτό θα φιλτράρει τους διαθέσιμους τύπους ροής εργασιών μόνο σε εκείνους που σχετίζονται με βοηθητικές εφαρμογές.
  4. Στη φιλτραρισμένη λίστα ενεργειών, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση του Shell Script και σύρετέ το στο παράθυρο ροής εργασίας.
  5. Στο επάνω μέρος του παραθύρου ροής εργασίας υπάρχουν δύο πτυσσόμενα στοιχεία μενού. Ορίστε την επιλογή "Η υπηρεσία λαμβάνει επιλεγμένες" σε "αρχεία ή φακέλους". Ορίστε το 'in' στο 'Finder'.
  6. Αντιγράψτε ολόκληρη την εντολή δέσμης ενεργειών κελύφους που δημιουργήσαμε παραπάνω (και οι έξι γραμμές) και χρησιμοποιήστε την για να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε κείμενο ενδέχεται να υπάρχει ήδη στο πλαίσιο "Εκτέλεση δέσμης ενεργειών".
  7. Από το μενού του αρχείου Automator, επιλέξτε "Αποθήκευση" και, στη συνέχεια, δώστε στην υπηρεσία ένα όνομα. Το όνομα που επιλέγετε θα εμφανιστεί ως στοιχείο μενού. Καλώ τη δική μου Εναλλαγή κρυφών αρχείων.
  8. Αφού αποθηκεύσετε την υπηρεσία Automator , μπορείτε να κλείσετε το Automator.

Χρησιμοποιώντας το στοιχείο Μενού Κρυμμένων Αρχείων (Toggle Hidden Files)

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder .
  2. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο.
  3. Επιλέξτε Υπηρεσίες, Εναλλαγή κρυφών αρχείων , από το αναδυόμενο μενού .
  4. Το Finder θα αλλάξει την κατάσταση κρυφών αρχείων, προκαλώντας την εμφάνιση ή την απόκρυψη κρυφών αρχείων και φακέλων ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση.