Δωρεάν λογισμικό ελέγχου σφαλμάτων CD και DVD

Αυτά τα τέσσερα προγράμματα μπορούν να εντοπίσουν σφάλματα στα CD και DVD

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα εγγραφής CD / DVD που διαθέτει μια επιλογή επιβεβαίωσης δίσκου, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι αυτή η χρήσιμη λειτουργία είναι μεγάλη για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στους δίσκους που κάνοντας εγγραφή. Αλλά τι θα συμβεί αν τυχόν μηδενιστεί τυχαία ο δίσκος αργότερα και θέλετε να ελέγξετε ότι όλα τα αρχεία είναι ακόμη αναγνώσιμα; Ένα πρόγραμμα ελέγχου δίσκων είναι ένα βασικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε CD, DVD, σκληρούς δίσκους - στην πραγματικότητα, τους περισσότερους τύπους μέσων αποθήκευσης. Τα βοηθητικά προγράμματα σάρωσης δίσκου είναι επίσης χρήσιμα για να ελέγξετε ότι οι υπάρχοντες δίσκοι εξακολουθούν να είναι αναγνώσιμοι.

01 από 04

CDCheck 3

Getty Images / Peter Macdiarmid / Προσωπικό

Το CDCheck είναι ίσως ο πιο γνωστός σαρωτής δίσκων για την πλατφόρμα Windows. Αυτή η πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει σφάλματα με διάφορους τρόπους. Μπορεί να ελέγξει τα περιεχόμενα των CD, DVD, σκληρών δίσκων και άλλων τύπων μέσων για σφάλματα και μπορεί επίσης να δημιουργήσει / διαβάσει αρχεία hash (MD5, CRC-32, κλπ.). Το CDCheck μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σύγκριση φακέλων και αρχείων, κάτι που είναι χρήσιμο όταν θέλετε να συγκρίνετε τα αρχεία που είναι γραμμένα σε δίσκο με τα αρχεία προέλευσης (συνήθως αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο ). Το CDCheck μπορεί επίσης να διπλασιαστεί ως εργαλείο ανάκτησης αρχείων για την ανάκτηση αρχείων από δίσκο που δεν μπορούν να διαβάσουν τα Windows. Συνολικά, ένα μεγάλο βοηθητικό πρόγραμμα για να εγκαταστήσετε για να ελέγξετε όλα τα μέσα σας. Περισσότερο "

02 από 04

Ariolic Disk Scanner

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μικρό βοηθητικό πρόγραμμα για τη σάρωση σκληρών δίσκων για κακές ομάδες δίσκων, ο Ariolic Disk Scanner μπορεί επίσης να ελέγξει δίσκους CD και DVD για σφάλματα. Δοκιμάζει την πλήρη επιφάνεια του δίσκου σας και εμφανίζει καλές και κακές συστοιχίες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα για Windows δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και έτσι μπορείτε να το εκτελέσετε από οποιονδήποτε τύπο μέσου εκτύπωσης - να το αντιγράψετε σε μια μονάδα flash USB , για παράδειγμα, σας επιτρέπει να το μεταφέρετε για να ελέγξετε διάφορες ρυθμίσεις του υπολογιστή, εάν είναι απαραίτητο. Περισσότερο "

03 του 04

Emsa DiskCheck

Το Emsa DiskCheck για Windows είναι ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου μέσων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για CD, DVD και άλλους τύπους μέσων. Ακριβώς όπως Ariolic Disk Scanner, έχει μια απλή διεπαφή που είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Emsa DiskCheck είναι να βλέπετε άλλα στατιστικά στοιχεία για το CD ή το DVD στο οποίο εργάζεστε. το τμήμα στατιστικών στοιχείων, για παράδειγμα, σας δείχνει πόσα αρχεία βρίσκονται στο δίσκο και πόσο χώρος έχει αναληφθεί. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε την ικανότητα της μονάδας σας να διαβάζει το δίσκο εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία ταχύτητας. Περισσότερο "

04 του 04

CDReader

Παρόλο που αυτό το πρόγραμμα ελέγχου σφαλμάτων είναι αρκετά παλιό τώρα, είναι μια ελαφριά εφαρμογή που τρέχει στις περισσότερες εκδόσεις των Windows. Μπορεί να ελέγξει για σφάλματα αρχείων σε σκληρούς δίσκους, δισκέτες, CD, DVD και άλλους τύπους μέσων που είναι προσαρτημένα στο σύστημά σας. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και έτσι μπορείτε να το εκτελέσετε από οποιαδήποτε θέση επιλέγετε. Περισσότερο "