Ο γρήγορος και οικονομικός εκτυπωτής Smart Monochrome της Dell S5830dn

Penny σελίδα και μέγιστο κύκλο εργασίας 300.000 σελίδων

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Κατώτατη γραμμή: Η εξαιρετικά γρήγορη και σχετικά φθηνή συσκευή Dell για τη χρήση μονόχρωμων λέιζερ μονής λειτουργίας μεγάλου όγκου εκτυπώνει καλές σελίδες για ένα λεπτό. Δεν μπορείτε να ζητήσετε πολύ περισσότερο από αυτό.

Εισαγωγή

Το S5830dn όχι μόνο είναι γρήγορο, αλλά εκτυπώνει όμορφα έγγραφα, γραφικά και εικόνες και είναι επεκτάσιμο μέσω συρταριών χαρτιού πρόσθετου χαρτιού και τροφοδότη φύλλων για μέγιστη χωρητικότητα άνω των 4.000 φύλλων από πολλές πηγές. Διαφορετικά, εκτός από κάποια γραφική εκτύπωση γραφικών και ίσως κάπως υψηλό κόστος αγοράς, δεν βρήκα τίποτα να μην μου αρέσει αυτό τον εκτυπωτή. Επίσης, εξετάσαμε τον έγχρωμο έξυπνο εκτυπωτή Dell S5840Cdn , μια έγχρωμη έκδοση αυτού του εκτυπωτή.

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Το μαύρο μαύρο πλαίσιο S5840dn μετρά 16,7 ίντσες από τη μία πλευρά στην άλλη, κατά 20,1 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, κατά 6,5 ίντσες ψηλό και ζυγίζει 52 κιλά. Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και να πάρετε κάποια βοήθεια να το πάρει έξω από το κιβώτιο και wrangled σε ένα ανθεκτικό πάγκο ή τραπέζι. Από το κουτί, υποστηρίζει μόνο Ethernet και άμεση σύνδεση με ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB. Για να έχετε ασύρματη συνδεσιμότητα, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν ασύρματο διακομιστή εκτύπωσης αξίας $ 100 από την Dell.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο εκτυπωτής διαθέτει περισσότερα αξεσουάρ από αυτά που μπορείτε να ανακινήσετε, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτόματου συρραπτικού, μιας διάτρησης οπών, ενός σκληρού δίσκου 160GB και πρόσθετης μνήμης 2GB, καθώς και αρκετές επιλογές επέκτασης χαρτιού που θα δούμε σύντομα , στην ενότητα Επιδόσεις, ποιότητα εκτύπωσης και χαρτιού. Εν τω μεταξύ, εδώ υπάρχει ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα Αξεσουάρ στην τοποθεσία της Dell. Όχι μόνο είναι μερικά από τα προϊόντα ακριβά, μερικά είναι αρκετά ακριβό. Ο σκληρός δίσκος $ 160 160GB έρχεται στο μυαλό, δεδομένου ότι τα περισσότερα 160GB κοστίζουν κάτω από $ 30 και ότι μπορείτε να αγοράσετε σκληρούς δίσκους 160GB SSD για περίπου $ 60 έως $ 80.

Ενώ το S5830dn δεν κάνει τίποτα εκτός από την εκτύπωση και μόνο τις ασπρόμαυρες σελίδες, εξακολουθεί να έρχεται με μια φωτεινή και πολύχρωμη οθόνη αφής 4,3 ιντσών που αγκυρώνει έναν πίνακα ελέγχου γεμάτο με ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο και μερικά άλλα κουμπιά και τις λυχνίες κατάστασης. Συνολικά, αυτός ο εκτυπωτής είναι πολύ εύκολος στη χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου για να διαμορφώσετε τις επιλογές που συζητήσατε μέχρι τώρα και για εργασίες πληκτρολογίου ή χωρίς υπολογιστή , όπως εκτύπωση από το cloud, μονάδες USB thumb drive ή έλεγχος της κατάστασης του γραφίτη. Η θύρα USB βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του πλαισίου, στα αριστερά του πίνακα ελέγχου.

Το S5830dn εξομοιώνει πολλές γλώσσες εκτυπωτή (ή γλώσσες περιγραφής σελίδων, PDL), συμπεριλαμβανομένων των προσομοιώσεων PCL 5e, PCL 6 και Adobe PostScript 3.0 της HP, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να κάνετε ελάχιστες ετικέτες για τυπωμένες εκτυπώσεις εκτύπωσης. Γιατί ελάχιστα; Λοιπόν, επειδή η έξοδος είναι ασπρόμαυρη, έτσι δεν μπορείτε να αποδείξετε τα χρώματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ωραίο άγγιγμα.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Η Dell αποτιμά το S5830dn σε 60 σελίδες ανά λεπτό (ppm) σε λειτουργία απλής (μονής όψης) και 32ppm διπλής όψης (διπλής όψης), αλλά ως συνήθως κατά την εκτύπωση εγγράφων σε πραγματικό κόσμο που περιέχουν σύνθετες μορφοποιήσεις, γραφικά και φωτογραφίες οι πραγματικές βαθμολογίες είναι σημαντικά χαμηλότερες. Οι δοκιμές μου ήρθαν με περίπου 20ppm σε απλή λειτουργία, η οποία είναι αρκετά γρήγορη για αυτή τη συγκεκριμένη δοκιμή.

Και αυτό είναι πάντα ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου ή ίσως ένα περιβάλλον όπου είναι σημαντικά τα γρήγορα έγγραφα μιας σελίδας, όπως οι προτάσεις και οι αποδείξεις. Το S5830dn βαθμολογείται σε 4,4 δευτερόλεπτα για την ώρα εξόδου πρώτης σελίδας (FPOT) ή για το χρόνο που χρειάζεται για την εκκίνηση της πρώτης σελίδας, η οποία είναι πάντα σημαντική σε περιπτώσεις όπου οι χρήστες περιμένουν τον εκτυπωτή.

Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, το S5830dn είναι περίπου το μέσο όρο. Αν και η ποιότητα του κειμένου δεν είναι η καλύτερη που έχω δει, είναι αρκετά καλή για τις περισσότερες επιχειρηματικές εφαρμογές, εκτός ίσως για τα έγγραφα που απαιτούν μικρές γραμματοσειρές. Τα γραφικά επιχειρήσεων, δηλαδή τα γραφήματα, τα γραφήματα και οι πίνακες, από την άλλη πλευρά, μερικές φορές βγήκαν με ταινίες και άλλα συμπτώματα άνισης κατανομής γραφίτη. Οι σκοτεινές κλίσεις και άλλες οθόνες και ημίφωνα μερικές φορές φαινόταν λίγο λεκέδες. Οι φωτογραφίες, ως επί το πλείστον, εκτυπώνονται αρκετά καλά, πολύ παρόμοια με τις ασπρόμαυρες εφημερίδες - μπορείτε εύκολα να διατυπώσετε περιεχόμενο, με ελάχιστα λάθη ή έλλειψη λεπτομέρειας, αλλά ήταν ελάχιστα εντυπωσιακά ή σε οποιαδήποτε με άλλο αξιοσημείωτο τρόπο.

Το χειρισμό χαρτιού είναι εκεί που το τέρας υπερέχει. Από το κουτί, έρχεται σε θέση να συγκρατήσει 650 φύλλα τυπικού χαρτιού, 550 φύλλα στην κύρια κασέτα εισόδου και 100 φύλλα στο δίσκο πολλαπλών χρήσεων. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να προσθέσετε έως και τρία προαιρετικά συρτάρια χαρτιού 550 φύλλων για $ 234,99 το καθένα. Χρειάζομαι περισσότερο? Υπάρχει επίσης τροφοδότης 2.100 φύλλων ($ 849.99), για συνολική χωρητικότητα εισόδου χαρτιού 4.400 φύλλων από τουλάχιστον έξι ξεχωριστές πηγές. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε πολλά άλλα αξεσουάρ, ορισμένα φινιρίσματα, μερικά για αύξηση της χωρητικότητας.

Στο τμήμα τελικής επεξεργασίας, η Dell προσφέρει: ένα συρραπτικό, μια διάτρηση τρύπας, ένα δοχείο αποθήκευσης με τροχούς, ένα 1.500 Sheet OP Stacker και πολλά άλλα, τα οποία μοιάζουν να μιλούν από μόνα τους. Χωρητικότητα, συζητήσαμε τα συρτάρια και τον τροφοδότη φύλλων, αλλά όχι τον σκληρό δίσκο 160GB (479,99 δολάρια) για την αποθήκευση γραμματοσειρών, μερικές εργασίες και ούτω καθεξής, καθώς και μνήμη DDR2 DIMM για την αύξηση της RAM από 512MB μισό gigabyte) έως 2560MB (2,5 gigabyte). Δεδομένου ότι οι εκτυπωτές λέιζερ "εικόνα", ή διαδικασία, ολόκληρη η σελίδα στη μνήμη πριν από τη δέσμευση οτιδήποτε σε χαρτί, η πρόσθετη μνήμη μπορεί να επιταχύνει την απεικόνιση γραφικών και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης σημαντικά.

Κόστος ανά σελίδα

Η Dell προσφέρει μια σειρά από προϊόντα γραφίτη για αυτόν τον εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένων φυσίγγων με αποδόσεις 6.000, 25.000 και 45.000 σελίδων, σε δύο διαφορετικές διαμορφώσεις: Use & Return ή απλά Use. Η διαφορά εδώ, φυσικά, είναι ότι η Dell ανανεώνει και επαναπληρώνει τα κασέτα Χρήση & Επιστροφή, που μπορεί να σημαίνει έως και $ 60 διαφορά μεταξύ των Προϊόντων 45K Χρήση & Επιστροφή και Χρήση - για παράδειγμα, η κασέτα Χρήσης & Επιστροφής 45.000 σελίδων πωλεί Ο ιστότοπος της Dell για 393,99, ενώ ο αντίτιμος Χρήσης κοστίζει 459,99 δολάρια.

Η διαφορά στο κόστος ανά σελίδα ή CPP μεταξύ αυτών των δύο κασετών είναι το ένα δέκατο του σεντ ή το 0,009 έναντι του 1 λεπτού (0,01) αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά αν εκτυπώνετε 100.000 σελίδες μηνιαίως, αυτό είναι εξοικονόμηση 100 δολαρίων κάθε μήνα και περισσότερα εάν εκτυπώνετε περισσότερα - μέχρι 300.000 ή εξοικονομήσεις $ 300. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στο ποσό των 100 $, αυτό είναι 1.200 δολάρια ετησίως, ή αρκετά για να αγοράσετε αυτόν τον εκτυπωτή με αλλαγή που απομένει. Σήμερα, τα εννέα δέκατα της δεκάδας ανά σελίδα είναι περίπου τόσο καλά όσο γίνεται. Οποιεσδήποτε μειώσεις από εδώ και πέρα, καθώς πλησιάζουμε μηδενικά σεντ ανά σελίδα, πιθανότατα θα είναι αργές και επίπονες - δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να δώσουμε.

συμπέρασμα

Είναι πάντα καλό όταν ένας κατασκευαστής εκτυπωτών παραδίδει ένα προϊόν που πληροί όλα τα κριτήρια για μια συγκεκριμένη κατηγορία εκτυπωτή, σε αυτή την περίπτωση εκτυπωτές λέιζερ μονόχρωμων μεγάλου όγκου. Οι καλοί εκτυπωτές μεγάλου όγκου σε όλους τους τομείς εκτελούν τρεις βασικούς τομείς: απόδοση, ποιότητα εκτύπωσης και κόστος ανά σελίδα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι ο Smart Printer S5830dn της Dell συναντά και τα τρία χειροκίνητα - είναι γρήγορος, εκτυπώνει καλά και κοστίζει λιγότερο από μία δεκάρα ανά σελίδα για χρήση.

Αυτό που βρήκα ιδιαίτερα βολικό ήταν η πρώτη σελίδα της μηχανής κάτω από 5 δευτερόλεπτα έξω. Ακόμη και αν δεν εκτυπώνετε χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, υπάρχουν πολλά από τα σενάρια των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές όπου εκτυπώσεις μιας ή δύο σελίδων θα οδηγήσουν τον πελάτη (ή τους πιθανούς πελάτες) να μετακινηθεί προς τα κάτω στη γραμμή ή με τον τρόπο τους. Δεν είναι ένα δημοφιλές, αλλά σημαντικό παράδειγμα είναι το τοπικό γραφείο του γραφείου μηχανοκίνητων οχημάτων. ένας αργός εκτυπωτής σε αυτό το μείγμα είναι μια συνταγή για καταστροφή. Παίρνετε το σημείο, σωστά;

Μια επένδυση ύψους 1.000 δολαρίων στον εξοπλισμό γραφείου είναι σημαντική για πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Αλλά μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερο να ξεφυτρώνουμε για μια υψηλότερη τιμή μπροστά από ένα συνεχώς φουσκωμένο κόστος ανά σελίδα σε τόνερ. Κατά τη διάρκεια της ζωής του εκτυπωτή, μιλάμε για εξοικονόμηση αρκετών χιλιάδων δολαρίων. αυτό πρέπει να αξίζει μερικές εκατοντάδες δολάρια εκ των προτέρων για την τιμή αγοράς.