Ο εκτυπωτής XP-630 Small-in-One εκτυπωτή Expression Premium της Epson

Όταν η περιστασιακή εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή είναι το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συμπέρασμα:

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την τιμή αυτού του εγγράφου Small-in-One $ 90 (street, $ 149.99 MSRP), φαίνεται ότι είναι κατάλληλη για τις περισσότερες οικιακές και οικιακές επιχειρήσεις χαμηλού όγκου, αλλά δεν είναι οικονομικά για μεγάλα περιβάλλοντα εκτύπωσης.

Μέρος της οικογένειας εκτυπωτών "Small-in-One" της Epson, το αντικείμενο της σημερινής ανασκόπησης, ο εκτυπωτής Expression Premium XP-630 Small-in-One, αντικαθιστά το Expression Premium XP-620 και είναι στενά συνδεδεμένο με το Expression Home XP -430 Small-in-One Εξερευνήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Και οι δύο εκτυπωτές Small-in-One εκτυπώνονται σχετικά καλά, αλλά δεδομένου ότι αυτοί είναι βασικά εκτυπωτές (beginners), έχουν τους περιορισμούς τους, οι οποίοι, ανάλογα με το πόσο και τι εκτυπώνετε, μπορεί να επηρεάσουν ή όχι τη χρήση αυτού του Small- in-One καθόλου.

Η σειρά προϊόντων Small-in-One αποτελείται από διάφορα μοντέλα που κυμαίνονται σε τιμές καταλόγου από περίπου $ 70 (για το XP-430 που αναφέρθηκε παραπάνω) έως περίπου $ 300 (για τον εκτυπωτή Photo-XP-860 Small-in-One πριν). Η έκθεσή μας, το Expression XP-630, πέφτει περίπου στα μέσα της σειράς και είναι αρκετά μακρύς ώστε αν το αγοράσετε μπορείτε να το βρείτε για $ 89.99 ή μόλις $ 20 περισσότερο από το XP-430. Εάν έρχεται κάτω για να πληρώσουν επιπλέον 20 δολάρια για μεγαλύτερο, χαρακτηριστικό πλούσιο μοντέλο, θα έλεγα πάμε για αυτό.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Ένα πράγμα που λείπει πάρα πολύ, δεδομένης της τιμής εκτύπωσης των 150 σελίδων του εκτυπωτή, είναι ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων, ή ο ADF , για την τροφοδοσία εγγράφων στον σαρωτή. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να σαρώσετε κάθε σελίδα, διπλής όψης ή με άλλο τρόπο, με μη αυτόματο τρόπο. δηλαδή να σαρώσετε τη μία πλευρά, να την αποθηκεύσετε, να γυρίσετε τη σελίδα χειροκίνητα (με το χέρι), να σαρώσετε την άλλη πλευρά, να την αποθηκεύσετε και ούτω καθεξής έως ότου ψηφιοποιηθεί ολόκληρη η στοίβα των εγγράφων - μια κουραστική εργασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η στοίβα των πρωτοτύπων.

Σε 15,4 ίντσες απέναντι, κατά 13,4 μπροστά και πίσω, κατά 5,4 ίντσες ψηλό και ζυγίζοντας ελαφρώς 15 λίβρες 11 ουγγιές, αυτό το Small-in-One είναι πραγματικά ένα μικροσκοπικό all-in-one σχεδιασμένο για να κάνει λίγα πράγματα, αλλά όχι πολλά πράγματα. Μια οθόνη "αφής" 2,7 ιντσών αγκυρώνει ένα μικρό πίνακα ελέγχου που ανασηκώνεται ελαφρώς προς τα επάνω κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Από εδώ μπορείτε να ελέγξετε διάφορες επιλογές, όπως περικοπές ή λειτουργίες χωρίς υπολογιστή , όπως η δημιουργία αντιγράφων, η εκτύπωση από ή η σάρωση σε μονάδα δίσκου USB ή κάρτα SD, καθώς και η εκτύπωση και η σάρωση σε διάφορες τοποθεσίες σύννεφων στο Internet.
Όσον αφορά την ύπαρξη πάνελ αφής, ωστόσο, δεν μπορείτε να εκτελέσετε εντολές ή να περιηγηθείτε αγγίζοντας την οθόνη. Αντίθετα, χρησιμοποιείτε κουμπιά κάτω από την οθόνη. Όπως δήλωσε ο συνάδελφός μου Μ. David Stone από την PC Magazine, όλοι οι χρήστες που αγγίζουν την οθόνη στην πραγματικότητα κάνουν να μπερδεύουν την οθόνη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πολλοί λαοί βρίσκουν εύχρηστο είναι η δυνατότητα εκτύπωσης απευθείας σε προ-επισημασμένους δίσκους CD-ROM, DVD και Blu-ray. Εισάγετε απλά το δίσκο σε ένα μικρό πλαίσιο που έρχεται με τον εκτυπωτή και στη συνέχεια τοποθετήστε το caddy στον εκτυπωτή λίγο πάνω από την υποδοχή εξόδου. Η Epson παρέχει αρκετά ισχυρό και εύκολο στη χρήση λογισμικό επισήμανσης δίσκων στον συνοδευμένο δίσκο, καθώς και διάφορα άλλα βοηθητικά προγράμματα για τη σάρωση, την επεξεργασία φωτογραφιών και τη μετατροπή κειμένου σε επεξεργάσιμο κείμενο .

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Οι εκτυπωτές χαμηλού όγκου σε επίπεδο εισόδου, όπως αυτός, δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι. Η Epson βαθμολογεί το XP-630 σε 13 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και 10ppm για το χρώμα. Η εκτύπωση διπλής όψης ή διπλής όψης βαθμολογείται σε 5,5ppm για μονόχρωμη και 4,5ppm για το χρώμα (τεχνικά, 11 και 9 σελίδες). Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε σε αυτές τις σελίδες μερικές φορές, οι δοκιμαστικές σελίδες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων αποτελούνται κυρίως από μη μορφοποιημένο κείμενο.

Καθώς τα φορμαρισμένα κείμενα, γραφικά και φωτογραφίες εισήχθησαν στα δοκιμαστικά έγγραφα, η απόδοση της εκτύπωσης περιορίστηκε, επιβραδύνοντας περίπου στα 2 ή 3 ppm, ή αργότερα, ανάλογα με το περιεχόμενο. Όσο για την ποιότητα εκτύπωσης, σε γενικές γραμμές, αυτό το Small-in-One κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά, αν και το κείμενο θα μπορούσε να είναι λίγο πιο σαφές. Τα γραφικά και οι εικόνες, από την άλλη πλευρά, φάνηκαν υπέροχα. Μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κάπως μέτριο τύπο του XP-630 στο βιογραφικό σας, αλλά διαφορετικά η ποιότητα εκτύπωσης θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα περισσότερα πρότυπα γραφείου.

Όσο για το χειρισμό του χαρτιού, το XP-630 συνοδεύεται από δίσκο χαρτιού 100 φύλλων και μέσα από αυτό το δίσκο φωτογραφικού χαρτιού υψηλής ποιότητας για 20 φύλλα. Ο δίσκος εξόδου, από την άλλη πλευρά, περιέχει μόνο 30 σελίδες - δεν θα εκτυπώνετε μακρά χειρόγραφα ή αναφορές χωρίς φύλαξη του δίσκου εξόδου, αλλά εάν δεν εκτυπώνετε πολλά, ένας μικρός δίσκος εξόδου δεν είναι μεγάλο πρόβλημα .

Κόστος ανά σελίδα

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου σχετικά με αυτόν τον εκτυπωτή είναι πόσο κοστίζει η χρήση του. Χορηγείται, είναι ένα μηχάνημα χαμηλού όγκου και ένας εκτυπωτής φωτογραφιών για εκκίνηση, και οι δύο υποτίθεται ότι έχουν ελαφρώς υψηλότερο (σε σύγκριση με τους μεγάλους εκτυπωτές επιχειρησιακών εκτυπωτών) λειτουργικά κόστη ανά σελίδα. Επιπλέον, το XP-630 έρχεται με ένα πέμπτο δοχείο μελάνης-Photo Black, το οποίο αυξάνει την αναπαραγωγή βαθιών μαύρων.

Δυστυχώς, αυξάνει επίσης το κόστος χρήσης αυτού του εκτυπωτή, ο οποίος είναι ήδη πολύ υψηλός. Και δεδομένου ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε μπαίνει το κασέτα Photo Black, δεν περιλαμβάνεται στις παρακάτω εκτιμήσεις κόστους ανά σελίδα . υποθέστε ότι οποιαδήποτε σελίδα με πολύ μαύρο σε αυτό, καθώς και φωτογραφίες, χρησιμοποιεί το πέμπτο δοχείο, αυξάνοντας έτσι το κόστος της σελίδας.

Όταν χρησιμοποιείτε τις δεξαμενές υψηλής απόδοσης του εκτυπωτή, οι οποίες, σύμφωνα με την Epson, κοστίζουν 24,99 δολάρια για τη μαύρη κασέτα με 500 εκδόσεις και οι δεξαμενές χρώματος τρέχουν $ 18,99 και είναι κατάλληλες για περίπου 650 εκτυπώσεις. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, υπολογίσαμε το ασπρόμαυρο CPP σε 5 σεντς και η απόδοση χρώματος περίπου 13,7 σεντ ανά σελίδα.

Και πάλι, αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη το Photo Black. Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά υψηλές ώστε να μην θέλετε να εκτυπώσετε ή να αντιγράψετε περισσότερες από μερικές εκατοντάδες σελίδες το μήνα. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό και ίσως θελήσετε να εξετάσετε κάτι σχεδιασμένο για μεγαλύτερο όγκο, ίσως ένα από τα μοντέλα WorkForce της Epson, όπως το WorkForce Pro WF-4630 All-in-One .

Το τέλος

Ο εκτυπωτής Small-in-One Epson Expression XP-630 είναι βολικός ως προσωπικός εκτυπωτής ή ίσως οικιακός εκτυπωτής, αλλά μόνο εάν η οικογένειά σας κάνει ελάχιστη εκτύπωση και αντιγραφή κάθε μήνα. Δεν είναι πραγματικά κατασκευασμένο για να δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά αυτό που κάνει κάνει αρκετά καλά. Είναι ιδιαίτερα μια καλή υπόθεση εάν κάνετε κατάστημα και βρείτε το για $ 90.

Σε όλο το πλάνο, ίσως αυτό το Small-in-One είναι ένα φωτο-κεντρικό Pixmas της Canon, όπως τα έξι μελάνια Pixma MG7720 ή ίσως τα φθηνότερα μοντέλα πέντε χρωμάτων, όπως το Pixma MG6820. Δυστυχώς, αυτά τα Pixmas, ενώ διαθέτουν σαρωτές, δεν διαθέτουν επίσης αυτόματους τροφοδότες εγγράφων (ADF) για τη μεταφορά πρωτότυπων εγγράφων στον σαρωτή.

Αγοράστε τον εκτυπωτή Epson Expression XP-630 Small-in-One στον Amazon