Πώς να υδατογραφήσει φωτογραφίες σε Photoshop Elements

Αγαπάτε τα ή τους μισείτε, ένα υδατογράφημα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να σφραγίσετε την ιδιοκτησία σας στις φωτογραφίες που μοιράζεστε στο Διαδίκτυο. Αν και σίγουρα δεν είναι αλάνθαστες, τα υδατογραφήματα καθιστούν ευκολότερο να αποδείξουν ότι οι κλέφτες φωτογραφιών γνώριζαν ότι κλέβουν όταν έκαναν τη φωτογραφία σας. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί πώς να υδατογραφήσει τις φωτογραφίες σας. Χρησιμοποιεί το Photoshop Elements 10 ως παράδειγμα, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί σε οποιαδήποτε έκδοση ή πρόγραμμα που επιτρέπει στρώματα.

01 από 04

Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Δημιουργήστε ένα νέο κενό στρώμα με ανοικτή φωτογραφία σε κατάσταση πλήρους επεξεργασίας. Μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω του μενού Layer είτε με τη συντόμευση Shift-Cmnd-N σε Mac ή Shift-Ctrl-N σε έναν υπολογιστή. Θα προσθέσουμε το πραγματικό υδατογράφημα σε αυτό το νέο κενό στρώμα, ώστε να το χειριζόμαστε εύκολα χωρίς να τροποποιήσουμε την υποκείμενη εικόνα.

02 από 04

Δημιουργήστε το κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε το κείμενο ή το σχέδιο για το υδατογράφημα. Το υδατογράφημά σας μπορεί να είναι απλό κείμενο ή κείμενο μαζί με το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων: Alt + 0169 σε υπολογιστή ή opt-G σε Mac. Μπορεί να είναι ένα σχήμα, ένα λογότυπο ή ένας συνδυασμός αυτών. Εάν έχετε προσαρμοσμένη βούρτσα που έχει οριστεί με το κείμενό σας, χρησιμοποιήστε την τώρα. Διαφορετικά, πληκτρολογήστε το κείμενό σας. Έχω χρησιμοποιήσει μια ισχυρή γραμματοσειρά με το όνομά μου και το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων για αυτό το σεμινάριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά διαφορετικά χρώματα εμφανίζονται καλύτερα και συνδυάζονται καλύτερα σε ορισμένες φωτογραφίες.

03 του 04

Δημιουργώντας το ανάγλυφο

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Αν και τα υδατογραφήματα μπορούν να είναι τόσο απλά όσο ένα λογότυπο σε μια φωτογραφία, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα που φαίνεται σχεδόν διαφανές. Αυτό μπορεί να καταστήσει την φωτογραφία ευκολότερη στην ορατότητα ενώ παράλληλα εμποδίζει την εκτύπωση της φωτογραφίας.

Ξεκινήστε αλλάζοντας το στυλ του στρώματος σε απαλό φωτισμό . Το ποσό της διαφάνειας θα ποικίλει ανάλογα με το στυλ γραμματοσειράς και το αρχικό χρώμα του κειμένου - το 50 τοις εκατό γκρι είναι το πιο διαφανές.

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα στυλ λοξοτμήσεως για το υδατόσημο. Αυτό έρχεται κάτω από προσωπική προτίμηση. Προτιμώ συνήθως μια απλή εξωτερική ή απλούστερη εσωτερική κλίση. Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω την ορατότητα του υδατογραφήματος σας, αλλάζοντας την αδιαφάνεια του στρώματος κειμένου.

04 του 04

Μερικές σκέψεις σχετικά με τη χρήση και την τοποθέτηση υδατογραφήματος

Κείμενο και εικόνες © Liz Masoner

Υπάρχει ένα μάλλον φωνητικό κίνημα στο Διαδίκτυο που αποκρύπτει τη χρήση οποιουδήποτε υδατογραφήματος σε εικόνες, υποστηρίζοντας ότι "τους καταστρέφει" και δεν σταματά την κλοπή. Έχω δει ακόμη και μερικούς να πάνε τόσο μακριά ώστε να λένε στους φωτογράφους να "κατεβούν από το Διαδίκτυο" αν δεν θέλουν τις εικόνες τους να κλαπούν.

Μην τους ακούτε. Αν και τα υδατογραφήματα δεν εμποδίζουν την κλοπή, είναι σαν τον αριθμό VIN στο αυτοκίνητό σας. Είναι αναγνωριστικά σήματα που σας βοηθούν να αποδείξετε ότι όχι μόνο η εικόνα σας είναι, αλλά ο κλέφτης ήξερε ότι ήταν δικό σας. Τα υδατογραφήματα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως διαφήμιση. Η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο υδατογράφημά σας μπορεί να οδηγήσει πιθανούς πελάτες στον ιστότοπό σας.

Τα υδατογραφήματα δεν χρειάζεται να διασχίζουν το κύριο μέρος της εικόνας όπως έκανα σε αυτό το παράδειγμα. Επιλέξτε μια γωνία για το λογότυπό σας όπου θα ήταν δύσκολο απλά να τραβήξετε τη φωτογραφία για να την αφαιρέσετε .

Στο τέλος, η επιλογή του πού να τοποθετήσετε το (τα) υδατόσημο (ους) ή αν θα χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά είναι δική σας. Μην αφήνετε τους trolls από το σνόμπολ να σας φωνάζουν από αυτό που αποφασίζετε.