Μπορώ να αφαιρέσω ένα υδατογράφημα από μια εικόνα;

Συμβουλές για την αφαίρεση υδατογραφήματος από φωτογραφίες

Πρόσφατα το ζήτημα της άρσης υδατογραφήματος έχει βρεθεί στο φόρουμ συζήτησης.

"Έχω αρκετές φωτογραφίες σε ένα CD με υδατογράφημα και θα ήθελα να μάθω πώς να τα αφαιρέσω".

"Μπορεί κάποιος να μου πει πώς να αφαιρέσω ένα υδατογράφημα χρησιμοποιώντας το Photoshop; Έχω αρκετές εικόνες με υδατογράφημα και θέλω να τις αφαιρέσω χωρίς να αφήσω κανένα σημάδι".

Οι άνθρωποι γενικά βάζουν ένα υδατογράφημα σε μια φωτογραφία για να αναγνωρίσουν τον δημιουργό και επειδή δεν θέλουν οι εικόνες να μεταβληθούν ή να χρησιμοποιηθούν χωρίς άδεια. Το υδατογράφημα είναι σκόπιμα δύσκολο να αφαιρεθεί. Ο γραφικός σχεδιασμός , η ψηφιακή τέχνη και η φωτογραφία είναι πολύτιμες δεξιότητες και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να αποζημιώνονται για το χρόνο και τη δουλειά τους. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες ή εικόνες κάποιου άλλου, θα πρέπει να τις αγοράσετε ή να ζητήσετε άδεια.

Ορισμένα λογισμικά γραφικών θα τοποθετήσουν επίσης ένα υδατογράφημα στις εικόνες σας όταν το λογισμικό χρησιμοποιείται σε δοκιμαστική λειτουργία. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε το λογισμικό για να καταργήσετε τον περιορισμό του υδατοσήμου.

Μερικές φορές η εικόνα μπορεί να μην έχει υδατογράφημα, αλλά θα καλύπτεται από τους όρους μιας άδειας Creative Commons. Δώστε προσοχή στον τύπο της άδειας Creative Commons. Μπορείτε να διαβάσετε τους όρους κάνοντας κλικ στο λογότυπο Creative Commons κάτω από την εικόνα. Εάν χρησιμοποιείτε υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας, μην εκπλαγείτε να λάβετε μια εντολή DMCA απαιτώντας να αφαιρέσετε το υλικό.

Αν οι φωτογραφίες με υδατογράφημα είναι εκείνες που έχετε δημιουργήσει και έχετε χάσει κάπως την πρόσβαση στην αρχική έκδοση της φωτογραφίας, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια χρονοβόρα και κουραστική εργασία με τα εργαλεία κλωνοποίησης ή επούλωσης στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Μερικές από τις συμβουλές στο άρθρο μου σχετικά με την κατάργηση μιας ημερομηνίας από μια φωτογραφία θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά δεδομένης της ευαίσθητης φύσης αυτού του ερωτήματος, πρόκειται για την καλύτερη βοήθεια που πιθανόν να έχετε για το θέμα.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι υδατογραφήματος, επίσης γνωστοί ως ψηφιακές υπογραφές ή digimarks, οι οποίοι δεν είναι πάντα ορατοί, αλλά εμποδίζουν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση ενός γραφικού. Αυτοί οι τύποι ψηφιακών υδατογραφημάτων έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι αδύνατο να αφαιρεθούν.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green