Τι είναι ένας διαχειριστής CAD;

Και τι κάνουν; Πολύ περισσότερο από ό, τι περιμένετε

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού για υπολογιστές (CAD) διαχειρίζονται μια ομάδα CAD, αλλά αυτό δεν έρχεται κοντά στην περιγραφή του εύρους της εργασίας που συνεπάγεται η θέση. Ανάλογα με την επιχείρηση, ένας διαχειριστής CAD μπορεί να καλύπτει διαδικασίες από τον προγραμματισμό του φόρτου εργασίας έως το διπλασιασμό ως όλο το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας. Όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρεία, τόσο καλύτερα ορίζεται το καθήκον του διαχειριστή CAD, αλλά δεν υπάρχει απλός τρόπος να γνωρίζετε ακριβώς ποια καπέλα θα πρέπει να φοράτε. Ωστόσο, υπάρχει μια ομάδα δεξιοτήτων που είναι οι πιο συνηθισμένες λειτουργίες που μπορεί να καλέσετε να χειριστείτε όταν αναζητάτε θέση διαχειριστή CAD.

Αντιμετώπιση προβλημάτων CAD

Ακόμη και μια μικρή αρχιτεκτονική ή εταιρεία μηχανικών έχει μια go-to τεχνολογία CAD. Αυτό είναι το πρόσωπο που ο καθένας στρέφεται όταν τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά. Είτε πρόκειται για ενοχλητικά σφάλματα και δυσλειτουργίες είτε για πλήρες σφάλμα συστήματος CAD, υπάρχει πάντα ένα άτομο που φαίνεται να ξέρει πώς να διορθώσει τα προβλήματα. Εάν θέλετε μια καριέρα ως διαχειριστής CAD, αυτό το άτομο θα ήταν καλύτερα να είστε εσείς.

Είναι απαραίτητη η καλή κατανόηση των βασικών πακέτων CAD - των προϊόντων AutoCAD και MicroStation, καθώς και μια σαφής εικόνα των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από το πώς αλληλεπιδρούν με άλλα προγράμματα και περιφερειακά. Οι μηχανές αναζήτησης και οι πίνακες συζητήσεων που επικεντρώνονται σε CAD μπορούν να σας βοηθήσουν, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει ότι υπάρχει μόνο ένα πακέτο CAD υψηλού επιπέδου. Ένας διαχειριστής CAD πρέπει να γνωρίζει πού να βρει τις απαντήσεις που χρειάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χρονοδιάγραμμα εργασίας

Ο προγραμματισμός του φόρτου εργασίας είναι ένα αποδεδειγμένο εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους που επιταχύνουν από τον επικεφαλής σχεδιαστή στη θέση του διευθυντή. Ο διαχειριστής πρέπει να αναπτύξει μια καλή αίσθηση για το πόσο καιρό κάθε συγκεκριμένη εργασία και σχέδιο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί. Αυτές οι γνώσεις απαιτούν πλήρη κατανόηση του συνόλου του προσωπικού της CAD και των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών τους. Πολύ συχνά, το νέο πρόγραμμα διαχειριστών CAD βασίζεται στις προσωπικές δυνατότητές τους και, στη συνέχεια, εκπλήσσεται με το κόστος και την υπέρβαση του χρόνου. Συχνά ο διαχειριστής είναι ο καλύτερος σχεδιαστής στην επιχείρηση. άλλοι λαοί δεν είναι αναγκαστικά τόσο γρήγοροι ή αξιόπιστοι. Ένα μεγάλο μέρος της διαχείρισης κατευθύνει την εργασία στο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Drafter A είναι αξιόπιστος αλλά αργός, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για έργα με αυστηρές προθεσμίες

Σχέδιο ανασκόπησης

Η καλή εξέλιξη των σχεδίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας ως διαχειριστή CAD ή της κατοχής από κάθε σχεδιαστή στην επιχείρηση του μίσους. Η δουλειά σας περιλαμβάνει την ανασκόπηση κάθε σχεδίου που έχουν συμπληρωθεί από τα μέλη του CAD σας προτού παραδοθούν στον μηχανικό σχεδιασμού. Θα πρέπει να ελέγξετε κάθε σχέδιο για ευανάγνωστο, παρουσίαση και τήρηση των προτύπων. Εάν δεν ψάχνετε και τα τρία αυτά, κανείς δεν θα το κάνει και τα αρχεία είτε θα πάνε στο ανώτερο προσωπικό πριν από την εμφάνιση ή και χειρότερα λάθη στον πελάτη σας. Αναζητήστε γραμμές κειμένου που επικαλύπτονται, γραμμές που είναι πάρα πολύ παχιά, πολύ λεπτές ή έχουν λανθασμένους τύπους γραμμών. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σχέδιο φαίνεται σαν να ήταν επαγγελματικά σχεδιασμένο και οι πληροφορίες σε αυτό είναι κατανοητές.

Κτίριο Πρότυπα

Η οικοδόμηση των διαδικασιών και των βιβλιοθηκών των προτύπων CAD της εταιρείας πέφτει ακριβώς στους ώμους του διαχειριστή CAD. Μεταξύ του καθημερινού φόρτου εργασίας, θα χρειαστεί να βρούμε χρόνο για να δημιουργήσουμε πρότυπα, βιβλιοθήκες λεπτομερειών, συστήματα στρωμάτων και εκατό άλλες αποδόσεις και τελειώματα που απαιτούνται για να διατηρηθεί μια ομάδα CAD αποτελεσματική. Αυτό περιλαμβάνει τη διερεύνηση νέων εκδόσεων των προγραμμάτων λογισμικού σας και την πραγματοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών στα πρότυπά σας για να τα διατηρήσετε συμβατά. Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος της ύπαρξης CM, αλλά, δυστυχώς, είναι αυτό που θα έχετε το λιγότερο χρόνο για να αντιμετωπίσετε. Η ανώτερη διοίκηση θα θέλει να διατηρήσετε το δικό σας χρεωστικό χρόνο σε επίπεδα σχεδόν τόσο υψηλά όσο το υπόλοιπο προσωπικό της CAD σας, παρά τα πρόσθετα γενικά έξοδα που συνοδεύουν τη δουλειά.

Διαχειριστείτε το προσωπικό σας

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, θα πρέπει να συνεχίσετε τη δουλειά ενός διαχειριστή. Αυτό σημαίνει αναθεωρήσεις επιδόσεων, συνεντεύξεις, προσλήψεις και πυροβολισμούς, προγραμματισμός διακοπών και εκατό άλλα θέματα που εμφανίζονται. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιχείρησή σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα πάρει αυτό. Θα χρειαστεί να αναπτύξετε ένα παχύ δέρμα και να είστε ευέλικτοι για να βρείτε λύσεις τελευταίας στιγμής. Θα το φανταστείτε από την πρώτη φορά που έχετε μια προθεσμία που δεν μπορείτε να χάσετε και τα μισά μέλη του προσωπικού σας καλούν να αρρωστήσουν τη γρίπη.