Αφαίρεση του φόντου από μια εικόνα στο Photoshop Elements 3

01 από 09

Αποθηκεύστε τη φωτογραφία και τα ανοικτά στοιχεία

Κάντε δεξί κλικ και αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα στον υπολογιστή σας εάν θέλετε να ακολουθήσετε μαζί με το σεμινάριο. © Sue Chastain
Αυτή είναι η νέα εγγονή ενός φίλου μου. Δεν είναι αξιολάτρευτο; Τι τέλεια εικόνα για μια ανακοίνωση μωρών!

Σε αυτό το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, πρόκειται να αφαιρέσουμε το αποσπασματικό υπόβαθρο από τη φωτογραφία για να απομονώσουμε μόνο το μωρό και το μαξιλάρι κολοκύθας. Στο δεύτερο μέρος θα χρησιμοποιήσουμε την εικόνα για να δημιουργήσετε το μπροστινό μέρος μιας κάρτας ανακοίνωσης μωρού.

Το Photoshop Elements 3.0 προσφέρει διάφορα εργαλεία επιλογής που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να απομονώσουμε το αντικείμενο σε αυτή τη φωτογραφία: Το πινέλο επιλογής, το μαγνητικό λάσο, το γόμα φόντο ή το εργαλείο μαγείας. Για αυτήν την εικόνα, βρήκα ότι η μαγική γόμα λειτούργησε καλά για να βγάλει γρήγορα το φόντο, αλλά χρειάστηκε κάποιο επιπλέον καθαρισμό ακμής μετά την αφαίρεση του φόντου.

Αυτή η τεχνική μπορεί να φαίνεται σαν πολλά βήματα, αλλά θα σας δείξει μια πολύ ευέλικτη τεχνική για να κάνετε μη καταστρεπτικές επιλογές στα Στοιχεία που είναι πολύ ευέλικτα. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με το Photoshop, αυτός είναι ένας τρόπος να προσομοιωθεί κάτι που λειτουργεί ακριβώς όπως οι μάσκες στρώματος.

Για να ξεκινήσετε, αποθηκεύστε την παραπάνω εικόνα στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην τυπική λειτουργία επεξεργασίας στο Photoshop Elements 3 και ανοίξτε τη φωτογραφία. Για να αποθηκεύσετε την εικόνα, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε "Αποθήκευση εικόνας ως ..." ή σύρετε και αποθέστε την σε Photoshop Elements απευθείας από την ιστοσελίδα.

(Χρήστες Macintosh, αντικαταστήστε την εντολή Command για Ctrl και την επιλογή για το Alt όποτε αυτές οι πληκτρολογήσεις αναφέρονται στο tutorial.)

02 του 09

Διπλασιάστε το φόντο και ξεκινήστε τη διαγραφή

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε το στρώμα φόντου έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τμήματα της εικόνας, εάν η αφαίρεση του φόντου μας είναι υπερβολικά δυσχερής. Σκεφτείτε το ως ένα δίχτυ ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι η παλέτα των επιπέδων εμφανίζεται (Παράθυρο> Στρώματα) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο φόντο στην παλέτα στρώσεων και σύρετέ το προς τα επάνω και αφήστε το στο νέο κουμπί του layer στο επάνω μέρος της παλέτας. Τώρα θα πρέπει να εμφανίζεται αντίγραφο φόντου και φόντου στην παλέτα των επιπέδων.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο ματιού δίπλα στο στρώμα φόντου για να το αποκρύψετε προσωρινά.

Επιλέξτε το εργαλείο Magic Eraser από την εργαλειοθήκη. (Είναι κάτω από το εργαλείο γόμας.) Στη γραμμή επιλογών, ορίστε την ανοχή σε περίπου 35 και καταργήστε την επιλογή του παρακείμενου κουτιού. Τώρα κάντε κλικ στις κίτρινες και ροζ κουβέρτες που περιβάλλουν το μωρό και παρακολουθήστε τις εξαφανίζονται όπως στην παρακάτω εικόνα ...

03 του 09

Διαγραφή του φόντου

Μπορεί να χρειαστούν 2-3 κλικ σε διαφορετικές περιοχές. Μην κάνετε κλικ στο χέρι στα αριστερά ή θα σβήσετε το μεγαλύτερο μέρος του μωρού επίσης.

Αν βλέπετε κάποια μικρά κομμάτια του μωρού να διαγράφονται, μην ανησυχείτε - θα το διορθώσουμε λίγο.

Στη συνέχεια θα πέσουμε σε ένα προσωρινό σκηνικό για να μας βοηθήσετε να δούμε τις περιοχές που πρέπει να καθαρίσουμε με το κανονικό εργαλείο γόμας.

04 του 09

Προσθέτοντας ένα γεμάτο φόντο

Κάντε κλικ στο κουμπί δημιουργίας στρώματος προσαρμογής στην παλέτα στρώσεων (δεύτερο κουμπί) και επιλέξτε συμπαγές χρώμα. Επιλέξτε ένα χρώμα (μαύρο λειτουργεί καλά) και έπειτα ΟΚ. Στη συνέχεια σύρετε το μαύρο στρώμα κάτω από το μερικώς διαγραμμένο στρώμα.

05 του 09

Διαγραφή περισσότερων σπαστών δυαδικών ψηφίων

Στη γραμμή επιλογών, μεταβείτε στο εργαλείο γόμας, επιλέξτε τη σκληρή βούρτσα 19 pixel και ξεκινήστε να βουρτσίζετε το βραχίονα και τα κομμάτια του υπόλοιπου φόντου. Προσέχετε όσο πλησιάζετε στις άκρες του μωρού και της κολοκύθας. Θυμηθείτε το ctrl-Z για αναίρεση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος της βούρτσας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα τετράγωνου βραχίονα ενώ εργάζεστε. Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + για μεγέθυνση για να δείτε καλύτερα την εργασία σας.

06 του 09

Δημιουργία μάσκας αποκοπής

Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε μια μάσκα ψαλιδίσματος που θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις τρύπες και να βελτιώσουμε την επιλογή μας. Στην παλέτα στρώσεων, κάντε διπλό κλικ στο όνομα του επιπέδου "Αντίγραφο φόντου" και ονομάστε το "Μάσκα".

Διπλασιάστε ξανά το στρώμα φόντου και μετακινήστε αυτό το επίπεδο στο επάνω μέρος της παλέτας των επιπέδων. Με το επάνω επίπεδο επιλεγμένο, πατήστε Ctrl-G για να το ομαδοποιήσετε με το παρακάτω επίπεδο. Η παρακάτω εικόνα της οθόνης σας δείχνει πώς πρέπει να φαίνεται η παλέτα στρώσεων.

Το παρακάτω επίπεδο γίνεται μια μάσκα για το παραπάνω επίπεδο. Τώρα όπου υπάρχουν εικονοστοιχεία στο παρακάτω επίπεδο, θα εμφανιστεί το παραπάνω στρώμα, αλλά οι διαφανείς περιοχές λειτουργούν ως μάσκα για το παραπάνω επίπεδο.

07 του 09

Διευκρίνηση της μάσκας επιλογής

Αλλάξτε τη βούρτσα - το χρώμα δεν έχει σημασία. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα μάσκας είναι το ενεργό και ξεκινήστε τη ζωγραφική με αδιαφάνεια 100% για να γεμίσετε τα μέρη του μωρού που είχαν διαγραφεί νωρίτερα.

Κλείστε το μαύρο στρώμα γεμίσματος και ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το φόντο για να ελέγξετε για οποιουσδήποτε άλλους τομείς μπορεί να χρειαστεί να βάψετε ξανά. Στη συνέχεια, απλά ζωγραφίστε το στρώμα της μάσκας για να τις γεμίσετε.

Αν δείτε τυχόν εναπομείναντα ανεπιθύμητα εικονοστοιχεία, μεταβείτε στη γόμα και τα βγάλουμε έξω. Μπορείτε να μεταβείτε εμπρός και πίσω μεταξύ του πινέλου και της γόμας όσο χρειάζεται για να πάρετε τη σωστή επιλογή.

08 από 09

Εξομάλυνση των Jaggies

Τώρα, το μαύρο γεμάτο στρώμα είναι ορατό ξανά. Αν εξακολουθείτε να κάνετε μεγέθυνση, ίσως παρατηρήσετε ότι οι άκρες της μάσκας είναι λίγο οδοντωτές. Μπορείτε να το εξομαλύνετε πηγαίνοντας στο Filter> Blur> Gaussian Blur. Ρυθμίστε την ακτίνα σε περίπου 0,4 pixel και κάντε κλικ στο OK.

09 του 09

Εξάλειψη των Pixels Fringe

Τώρα κάντε διπλό κλικ στο κουμπί του εργαλείου ζουμ για να επιστρέψετε στη μεγέθυνση 100%. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Αν όμως βλέπετε ανεπιθύμητα εικονοστοιχεία γύρω από τις άκρες της επιλογής, μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Άλλο> Μέγιστο. Ρυθμίστε την ακτίνα σε 1 εικονοστοιχείο και θα πρέπει να φροντίσει το περιθώριο. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποδεχθείτε την αλλαγή ή να ακυρώσετε εάν απομακρύνει πάρα πολύ γύρω από τις άκρες.

Αποθηκεύστε το αρχείο σας ως PSD. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα κάνουμε κάποια διόρθωση χρώματος, προσθέτουμε μια σκιά σταγόνας, κείμενο και ένα περίγραμμα για να φτιάξουμε ένα μπροστινό μέρος της κάρτας.

Πηγαίνετε στο δεύτερο μέρος: Δημιουργία κάρτας