Δημιουργήστε ένα φυλλάδιο που περιγράφει έναν τόπο ή έναν οργανισμό

πίσω στο σχολείο> σχέδια μαθήματος για εκδόσεις desktop > σχέδια μαθήματος φυλλαδίων> σχέδιο μαθήματος φυλλαδίου # 1

Ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν για μέρη, ανθρώπους ή πράγματα που δεν ξέρουν είναι διαβάζοντας γι 'αυτά. Αλλά τι εάν δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν ένα ολόκληρο βιβλίο ή απλά θέλουν μια γρήγορη επισκόπηση του θέματος; Οι επιχειρήσεις συχνά χρησιμοποιούν φυλλάδια για να ενημερώσουν, να εκπαιδεύσουν ή να πείσουν - γρήγορα. Χρησιμοποιούν ένα φυλλάδιο για να τραβήξουν την προσοχή των αναγνωστών και να τους πάρουν αρκετά ενδιαφέρον για να ξέρουν περισσότερα.

Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για ένα νέο κατάστημα θα μπορούσε να έχει έναν χάρτη και μια λίστα με όλες τις τοποθεσίες γύρω από την πόλη και μια σύντομη περιγραφή των τύπων των τροφίμων που πωλεί. Το φυλλάδιο για ένα προστατευόμενο ζώο μπορεί να δώσει στοιχεία για τα εγκαταλελειμμένα ζώα, τον υπερπληθυσμό των κατοικίδιων ζώων και τη σημασία των προγραμμάτων στείρωσης και στείρωσης. Ένα ταξιδιωτικό φυλλάδιο μπορεί να δείχνει όμορφες εικόνες από εξωτικά μέρη - κάνοντας να θέλετε να επισκεφθείτε την πόλη ή τη χώρα.

Αυτοί οι τύποι φυλλαδίων μιλούν αρκετά για έναν τόπο ή έναν οργανισμό (ή ένα γεγονός) για να αποκτήσουν το ενδιαφέρον σας και να σας κάνουν να θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Εργο:

Δημιουργήστε ένα φυλλάδιο σχετικά με το ____________________ τόπο / οργανισμό που ενημερώνει, εκπαιδεύει ή πείθει. Το φυλλάδιο δεν είναι μια ανεξάρτητη μελέτη για ένα θέμα, αλλά θα πρέπει να δώσει αρκετές πληροφορίες για να αρπάξει και να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ένα φυλλάδιο μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ θέμα, αλλά δεν πρέπει να περιέχει τόσο πολλές πληροφορίες που κατακλύζουν τον αναγνώστη. Επιλέξτε 2 έως 3 βασικά σημεία για ____________________ για περιγραφή. Εάν υπάρχουν άλλα σημαντικά στοιχεία, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα καταχωρίσετε σε μια απλή λίστα κουκίδων ή να γράψετε κάπου στο φυλλάδιο σας.

Εκτός από ό, τι λέει το φυλλάδιο σας, πρέπει να αποφασίσετε την καλύτερη μορφή για να παρουσιάσετε τις πληροφορίες σας. Διαφορετικές μορφές λειτουργούν καλύτερα για φυλλάδια με πολλά κείμενα, πολλές εικόνες, μικρά μπλοκ κειμένου, λίστες, διαγράμματα ή χάρτες. Θα χρειαστεί να βρείτε τη μορφή που λειτουργεί καλύτερα για τις πληροφορίες σας.

Πόροι:

Έλεγχοι:

Κατάλογος ελέγχου φυλλαδίων - Γενικά
Πολλά από τα στοιχεία αυτής της λίστας είναι προαιρετικά. Πρέπει να αποφασίσετε ποιες είναι κατάλληλες για το φυλλάδιο σας.

Λίστα ελέγχου για ένα φυλλάδιο για έναν τόπο
Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε ειδικά σε φυλλάδια για ένα μέρος. Δεν θα ισχύουν όλες για το φυλλάδιο σας.

Λίστα ελέγχου για ένα φυλλάδιο για έναν οργανισμό
Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε ειδικά σχετικά με φυλλάδια για έναν οργανισμό. Δεν θα ισχύουν όλες για το φυλλάδιο σας.

Βήματα:

  1. Αρχικά, γράψτε αυτό που γνωρίζετε σήμερα "από την κορυφή του κεφαλιού σας" για το θέμα σας. Εάν είναι ένα μέρος, περιγράψτε τη θέση. Καταγράψτε τυχόν σημαντικά ορόσημα, ενδιαφέροντα τουριστικά σημεία ή ιστορικά σημαντικές τοποθεσίες για τις οποίες γνωρίζετε τώρα. Εάν είναι ένας οργανισμός, γράψτε όσα ξέρετε για την ομάδα, την αποστολή ή το σκοπό της, την ιδιότητα μέλους της.
  2. Κοιτάξτε τα φυλλάδια δείγματος που έχετε συλλέξει εσείς ή η τάξη σας. Προσδιορίστε αυτά που έχουν ένα ύφος ή μια μορφή που θα θέλατε να μιμηθούν ή να δανειστούν. Δείτε πόση λεπτομέρεια περιλαμβάνει κάθε είδος φυλλαδίου.
  3. Εξετάστε το θέμα σας. Χρησιμοποιήστε τα υλικά που παρέχονται στην τάξη ή από άλλες πηγές για να συγκεντρώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα σας. Από αυτά τα υλικά και αυτό που ήδη γνωρίζετε για το θέμα ξεκινάτε να διαλέγετε 5 με 6 σημαντικά ή ενδιαφέροντα γεγονότα που νομίζετε ότι θα θέλετε να επισημάνετε στο φυλλάδιο σας.
  4. Χρησιμοποιήστε τη λίστα ελέγχου θέσης ή τη λίστα ελέγχου οργανισμού για ερωτήσεις και ιδέες για το τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο φυλλάδιο σας.
  5. Χρησιμοποιώντας τη Λίστα ελέγχου φυλλαδίων, παραθέστε τα κύρια συστατικά του φυλλαδίου σας. Σημειώστε τυχόν συστατικά που θέλετε να παραλείψετε από το φυλλάδιο σας. Γράψτε τους τίτλους και τους υποτιτλούς. Γράψτε το περιγραφικό κείμενο. Δημιουργία λιστών.
  1. Σχεδιάστε μερικές ακατέργαστες ιδέες για το πώς θέλετε να εμφανίζεται το φυλλάδιο σας - συμπεριλαμβανομένων τυχόν γραφικών που πιστεύετε ότι θέλετε να συμπεριλάβετε. (Το λογισμικό σας μπορεί να έρχεται με μια συλλογή clip art · εάν έχετε πρόσβαση σε ένα σαρωτή μπορεί να μπορείτε να σαρώσετε έργα τέχνης από βιβλία clip art · εάν έχετε πρόσβαση σε μια φωτογραφική μηχανή, ίσως μπορείτε να τραβήξετε τις δικές σας φωτογραφίες · αν έχετε έχετε πρόσβαση στο λογισμικό γραφικών μπορεί να είστε σε θέση να σχεδιάσετε τα δικά σας γραφικά.) Δοκιμάστε διαφορετικές μορφές για να ταιριάξετε το κείμενο σας. Επεξεργαστείτε το κείμενο σας ώστε να ταιριάζει με τη διάταξη σας. Πείραμα.
  2. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό διάταξης σελίδας που έχετε στη διάθεσή σας, μεταφέρετε τα ακατέργαστα σκίτσα σας στον υπολογιστή. Το λογισμικό σας μπορεί να έχει πρότυπα ή οδηγούς που θα σας δώσουν ακόμα περισσότερες ιδέες.
  3. Εκτυπώστε το τελικό σχέδιο και αναδιπλώστε όπως είναι απαραίτητο.

Εκτίμηση:

Ο δάσκαλός σας και οι συμμαθητές σας θα χρησιμοποιήσουν τα κριτήρια που παρατίθενται στις λίστες ελέγχου που συνοδεύουν αυτό το μάθημα (λίστα ελέγχου φυλλαδίων και λίστα ελέγχου θέσης ή οργανισμού) για να δείτε πόσο καλά παρουσιάσατε το θέμα σας. Θα χρησιμοποιείτε τα ίδια κριτήρια για να κρίνετε το έργο των συμμαθητών σας και να παρέχετε πληροφορίες στον δάσκαλό σας. Όλοι δεν θα συμφωνήσουν για την αποτελεσματικότητα ενός ενιαίου φυλλαδίου, αλλά αν έχετε κάνει τη δουλειά σας καλά, οι περισσότεροι αναγνώστες θα συμφωνήσουν ότι το φυλλάδιο σας τους δίνει τις πληροφορίες που θέλουν και χρειάζονται, είναι εύκολο να τις ακολουθήσουν και τους κάνει να θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Συμπέρασμα:

Το ενημερωτικό φυλλάδιο ως πληροφοριακή, εκπαιδευτική ή πειστική συσκευή πρέπει να παρέχει πληροφορίες με σαφή και οργανωμένο τρόπο. Θα πρέπει να δώσει αρκετές πληροφορίες ότι ο αναγνώστης δεν θα μείνει αναρωτιούνται «τι είναι πραγματικά αυτό», αλλά πρέπει επίσης να είναι μια «γρήγορη ανάγνωση» έτσι ώστε ο αναγνώστης να μην βαρεθεί πριν φτάσει στο τέλος. Επειδή δεν λέει ολόκληρη την ιστορία, θα πρέπει να περιέχει τα πιο σημαντικά μέρη της ιστορίας. Δώστε στον αναγνώστη τα πιο σημαντικά, πιο ενδιαφέροντα γεγονότα - τις πληροφορίες που θα τους κάνουν να θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Σημείωση για τον Δάσκαλο:

Αυτό το έργο θα μπορούσε να ανατεθεί σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες 2 ή περισσότερων φοιτητών. Μπορεί να θέλετε να ορίσετε συγκεκριμένα θέματα ή να δώσετε στην τάξη μια λίστα εγκεκριμένων ή προτεινόμενων θεμάτων.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

Κατά την αξιολόγηση των φυλλαδίων, μπορεί να θέλετε να έχετε συμμαθητές που δεν συμμετέχουν σε αυτό το συγκεκριμένο φυλλάδιο διαβάστε το φυλλάδιο και στη συνέχεια να κάνετε ένα απλό κουίζ (γραπτό ή προφορικό) για να καθορίσετε πόσο καλά οι συγγραφείς / σχεδιαστές φυλλαδίων παρουσίασαν το θέμα τους. (Μετά από μια ανάγνωση οι περισσότεροι μαθητές θα μπορούσαν να πει ή να περιγράψουν τι ήταν το φυλλάδιο, ποια βασικά σημεία έγιναν κ.λπ.)