Ποιο iPhone πρέπει να αγοράσω;

Δείτε τις διαφορές μεταξύ όλων των iPhone και βρείτε το καλύτερο για εσάς

Για μια εταιρεία που υπερηφανεύεται για την απλότητα, η Apple έχει σίγουρα πολλά iPhones. Οι περισσότεροι λαοί έχουν γύρω από αυτά τα πράγματα αρκετά καιρό για να πουν τη διαφορά μεταξύ τους. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το έργο είναι λίγο τρομακτικό. Πώς μπορεί κάποιος να αποφασίσει ποιο iPhone είναι κατάλληλο για αυτούς; Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, έτσι έχουμε βάλει μαζί μια λίστα με κάθε smartphone που πωλείται αυτήν την περίοδο από την Apple. Έχουμε βελτιώσει τις ιδανικές χρήσεις και εφαρμογές κάθε συσκευής και ελπίζουμε να ζωγραφίσει μια εικόνα του τοπίου του iPhone.

Μπορείτε να αγοράσετε το iPhone X είτε με χωρητικότητα 64GB είτε με χωρητικότητα 256GB, όπως και το 8, και διατίθεται μόνο σε δύο χρώματα: γκρι ή ασήμι. Αλλά το χρώμα σχεδόν δεν πειράζει γιατί αυτή είναι η πρώτη εισβολή της Apple σε ένα σχέδιο από άκρη σε άκρη οθόνη. Το τηλέφωνο είναι αρκετά μικρό σε 5.65 x 2.79 x 0.3 ίντσες, αλλά η οθόνη είναι μια πραγματικά μαζική προσπάθεια σε 5,8 ίντσες. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το μπροστινό άκρο, με μόνο εγκοπές για το ηχείο κλήσης. Η οθόνη είναι επίσης ο πρώτος σχεδιασμός OLED της Apple (μια τεχνολογία που η Samsung χρησιμοποιεί για λίγο που σας δίνει πραγματικά βαθιά χρώματα στο ένα άκρο του φάσματος και λαμπερά φωτεινά από την άλλη) και προσφέρει ένα εντυπωσιακό 2436 x 1125 pixel (458 εικονοστοιχεία ανά ίντσα). Και υπάρχει επίσης ενσωματωμένο 3D touch, φυσικά.

Αλλά θα παρατηρήσετε επίσης ότι δεν υπάρχει άλλο κουμπί στο σπίτι, και κατ 'επέκταση, δεν υπάρχει περισσότερος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple έχει δουλέψει σκληρά σε μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που ξεκλειδώνει αυτόματα το τηλέφωνο όταν το σηκώσετε μπροστά στο πρόσωπό σας. Είναι ένα από τα πιο φουτουριστικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει σε ένα τηλέφωνο κάποια στιγμή. Αλλά αυτή η αναγνώριση προσώπου γίνεται λίγο πιο παιχνιδιάρικη με την τεχνολογία Animoji της Apple. Τα emojis που γνωρίζετε και αγαπάτε είναι τώρα διαθέσιμα σε κινούμενες εκδόσεις που χρησιμοποιούν αυτή την αναγνώριση προσώπου για να επιθέτουν τις κινούμενες εκφράσεις στο πρόσωπο του χαρακτήρα με βάση τις εκφράσεις που πραγματικά φτιάχνετε. Όλα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Αυτό είναι δυνατό, εν μέρει, από την κάμερα 7MP που βλέπει προς τα εμπρός (η οποία χρησιμοποιεί μια ποικιλία υπέρυθρων φακών και τεχνολογία φακού για την αναγνώριση προσώπου), αλλά υπάρχει και μια πίσω κάμερα 12MP με διπλούς φακούς για να ταιριάζει με τα φιλικά προς το πορτραίτο χαρακτηριστικά το 8.

Μπορείτε επίσης να κινηματογραφήσετε βίντεο 4K σε 60fps με βαριά ερευνά σταθεροποίησης εικόνας. Όλα τροφοδοτούνται από το τσιπ A11 Bionic και πρέπει να είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που έχει κάνει η εταιρεία σε τρεις γενιές του iPhone.

Υπάρχει ένα τυποποιημένο μοντέλο που προσφέρει οθόνη 4,7 ιντσών με οθόνη Retina 1334 x 750 pixel, διαστάσεις 5,45 x 2,65 x 0,29 ίντσες και βάρος 5,22 ουγκιές, καθώς και μοντέλο Plus με οθόνη 5,5 ιντσών, 1920 x 1080 ανάλυση οθόνης αμφιβληστροειδούς, διαστάσεις 6,24 x 3,07 x 0,30 ίντσες και βάρος 7,13 ουγκιές. Έτσι, εάν κοιτάζετε τα 8 στο μέγεθος και το αποτύπωμα μόνο, απλά διαλέξτε το δηλητήριό σας και θα είστε ευχαριστημένοι.

Τα εντόσθια για το καθένα είναι αρκετά παρόμοια: και οι δύο χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία True Tone με τεχνολογία ευρείας χρωματικής τεχνολογίας και 3D λειτουργικότητα αφής, μια διάταξη pixel με δύο τομείς για εξαιρετικά ευρείες οπτικές γωνίες και μια φωτεινότητα που πρέπει να θεωρηθεί ότι πιστεύεται. Ο επεξεργαστής A11 Bionic 64-bit που έφερε και τα δύο τηλέφωνα είναι ένα μικροσκοπικό μικρό τσιπ και οι δυνατότητες αποθήκευσης είναι 64GB ή 256GB. Η κατασκευή προσφέρει προστασία από σκόνη και αδιάβροχη προστασία, κάτι που είναι σημαντικό επειδή η σταθεροποιημένη εγγραφή βίντεο 4K θα σας οδηγήσει πιθανότατα σε κάποιες πολύ άγριες ρυθμίσεις.

Αλλά οι ίδιες οι κάμερες είναι διαφορετικές μεταξύ των μοντέλων. Και οι δύο προσφέρουν αισθητήρες 12MP στο πίσω μέρος και 7MP αισθητήρες στο μπροστινό μέρος, αλλά το Plus σας προσφέρει διπλό φακό (ευρυγώνια και τηλεφακό) στο πίσω μέρος για την τεχνολογία αιχμής της Apple με πορτραίτο. Και φυσικά, και τα δύο τηλέφωνα έρχονται με μια σειρά από υποστηριζόμενα με το λογισμικό χαρακτηριστικά φωτογραφιών που θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε σαν βραβευμένος φωτογράφος ακριβώς έξω από το κουτί.

Από μακριά, το iPhone 4,7 "δεν φαίνεται να διαφέρει από το iPhone 6S, αλλά η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η καλύτερη κάμερα, τα ταχύτερα εσωτερικά εξαρτήματα και η αντοχή στο νερό είναι αρκετά μεγάλα παιχνίδια αλλαγής. Η κάμερα με οπίσθιο φωτισμό 12 megapixel και το φλας TrueTone είναι μεγαλύτερα από πριν και έχουν πάει οι γραμμές κεραίας που έχουν χαρίσει τα προηγούμενα δύο μοντέλα iPhone. Οι βελτιώσεις της φωτογραφικής μηχανής επιτρέπουν την καλύτερη φωτογραφία χαμηλού φωτισμού (υπάρχει 50% περισσότερο φως στο τηλέφωνο μέσω του iPhone 6S). Ένας γρηγορότερος φακός f / 1.8 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας ολοκληρώνουν τις αναβαθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής.

Η απώλεια της υποδοχής ακουστικών έχει οδηγήσει σε πολλούς δυσαρεστημένους ιδιοκτήτες iPhone, αλλά η Apple προσφέρει ένα προσιτό προσαρμογέα κεραυνό για ακουστικά 3,5mm. Η συμπερίληψη των προτύπων IP67 σημαίνει ότι το iPhone 7 είναι η πρώτη ανθεκτική στο νερό συσκευή της Apple, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι 3 μέτρα βάθος για μέγιστο διάστημα 30 λεπτών. Το καινούργιο κουμπί του σπιτιού διαθέτει ένα μεγαλύτερο κινητήρα Taptic, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ξεκάθαρο απέναντι στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, αλλά εξακολουθεί να έχει το οικείο δαχτυλίδι ID που τον περιβάλλει.

Η οθόνη του αμφιβληστροειδούς 750 x 1334 iPhone 7 είναι πανέμορφη. Είναι 25% πιο φωτεινό από τα προηγούμενα iPhones, το οποίο επιτρέπει μια ελαφρώς ευκολότερη εμπειρία χρήστη σε άμεσο ηλιακό φως. Και ο νέος επεξεργαστής τεσσάρων πυρήνων A10, συνδυασμένος με 2GB RAM, είναι εξαιρετικά γρήγορος. Το A10 επιτρέπει σε ένα κινητό τηλέφωνο με εφαρμογές που ανοίγουν σχεδόν αμέσως. Χάρη στον νέο επεξεργαστή και πρόσθετα τσιμπήματα τροφοδοσίας, η Apple ισχυρίζεται ότι το iPhone 7 θα έχει δύο ώρες επιπλέον χρόνο μπαταρίας πάνω από το iPhone 6S. Συνολικά, αν θέλετε να έχετε το ταχύτερο smartphone σήμερα, θα θελήσετε να πάρετε τα χέρια σας στο iPhone 7.

Με το iPhone 7 Plus, θα βρείτε πολλές ίδιες βελτιώσεις, όπως καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, αντοχή στο νερό και το νέο κουμπί Taptic home. Στο iPhone 7 Plus, η Apple πήρε την κάμερα σε ένα άλλο επίπεδο με την προσθήκη του ίδιου φακού ευρείας γωνίας f / 1.8 2mm στο iPhone 7, καθώς και ενός πρόσθετου τηλεφακού f / 2.8 56mm. Το πραγματικό zoom 10x της κάμερας iPhone 7 Plus είναι ιδανικό για κοντινές λήψεις και η ενσωμάτωση του ίδιου επεξεργαστή A10 (συν 3GB μνήμης RAM) βοηθά τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής χωρίς καθυστέρηση.

Η απώλεια της υποδοχής ακουστικών στο iPhone 7 Plus, ωστόσο, δυστυχώς, έχει ένα πλευρικό όφελος. Επιτρέπει επιπλέον χώρο για έναν πιο αποδοτικό επεξεργαστή, ο οποίος φέρνει επιπλέον διάρκεια ζωής μπαταρίας 60 λεπτών. Και ενώ η απώλεια του "φυσικού" κουμπιού κλικ στο σπίτι στο iPhone ακούγεται σαν απογοήτευση, αλλά το κουμπί Taptic είναι πολύ ευαίσθητο.

Ο ίδιος επεξεργαστής A10 στο iPhone 7 είναι παρών εδώ και συνδυάζεται με 3GB μνήμης RAM. Και με λίγα λόγια, είναι γελοία γρήγορα. Η επίδειξη αμφιβληστροειδούς οθόνης 5,5 "1920 x 1080 παραμένει αμετάβλητη από το iPhone 6s Plus, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά καθαρή. Έτσι αν ψάχνετε να αγοράσετε το καλύτερο phablet στην αγορά σήμερα, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περισσότερο από το iPhone 7 Plus.

Με μια απλή οθόνη 4 ιντσών, το iPhone SE είναι μια μικρή συσκευή. Αλλά είναι επίσης λίγο πιο προσιτό από οποιοδήποτε άλλο iPhone στην αγορά. Πραγματικά απλώς χρησιμεύει ως αντικατάσταση του iPhone 5S, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και χρησιμεύει ως εισαγωγή χαμηλού κόστους στη γραμμή προϊόντων του iPhone. Ενώ είναι μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone στην αγορά, καταφέρνει να συσκευάσει όλα τα τελευταία hardware της Apple. Περιλαμβάνει το νεότερο τσιπ A9 με συνεπεξεργαστή κίνησης M9, ανάλυση 1136 x 640 στα 326 ppi και μια κύρια φωτογραφική μηχανή 12MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K. Περιλαμβάνει ακόμη και αυτή την όμορφη μικρή λειτουργία Live Photos που βρίσκεται στο 6S / 6S Plus. Και ζυγίζει μόνο 4 ουγγιές.

Αν σκάψατε τη νέα τεχνολογία 3D Touch, μπορεί να απογοητευτείτε ότι ακούγεται ότι δεν είναι εξοπλισμένο στο SE. Και σε αντίθεση με τα 6S και 6S Plus, η SE έρχεται μόνο σε πακέτα 16 / 64GB. Επίσης, η μπροστινή κάμερα επανέρχεται στο iPhone 6 τεχνολογίας με τον πενιχρό αισθητήρα 1,2MP. Τούτου λεχθέντος, ενώ μερικοί λαοί προτιμούν το wieldy όγκο της γραμμής Plus, αναπόφευκτα θα είναι εκείνοι οι χρήστες που προτιμούν την λεπτή, τσέπη μεγέθους έκκληση των συσκευών pre-iPhone 6. Η SE είναι για αυτούς.

Όπως συμβαίνει με τα 6 και 6 Plus, το 6S Plus είναι πραγματικά ένα βήμα προς τα πάνω σε όλο το τμήμα απεικόνισης / ανάλυσης. Στα 5,5 ίντσες, είναι ακριβώς η ίδια οθόνη με τα 6 Plus, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης 1920 × 1080 και της πυκνότητας των pixel 401 ppi. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι η προσθήκη 3D Touch, οι αισθητήρες των οποίων είναι ενσωματωμένοι στο στρώμα οπίσθιου φωτισμού της οθόνης. Λειτουργεί παράλληλα με τη νέα μηχανή Taptic για να βελτιώσει το φαινόμενο της απτικής ανάδρασης. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν βελτιωμένους συνεργατικούς μηχανισμούς κίνησης, οι οποίοι θεωρητικά δημιουργούν βελτιωμένη ενσωμάτωση αισθητήρα (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα).

Εντάξει, τι άλλο είναι διαφορετικό - εκτός από την τιμή, φυσικά; Λόγω της τεχνολογίας 3D Touch, τόσο το 6S όσο και το 6S Plus είναι λίγο πιο βαρύ από τους αντίστοιχους. Το 6S Plus ζυγίζει 6,77 ουγκιές, σε σύγκριση με τις 6,07 ουγκιές του 6 Plus. Για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Τα 6S και 6S Plus αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2015 και αποκάλυψαν γρήγορα ότι είναι σημαντικές αναβαθμίσεις στους προκατόχους τους (υπάρχει ακόμα και μια νέα επιλογή αυξήθηκε χρυσό χρώμα). Διαθέτει επίσης τον νεότερο επεξεργαστή τσιπ A9 της Apple, έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, την τεχνολογία LTE Advanced, μια πολύ βελτιωμένη κάμερα 12MP και την επιλογή για έναν εκπληκτικό χώρο αποθήκευσης 128GB. Η ανάλυση οθόνης (1334 × 750) και η πυκνότητα των εικονοστοιχείων (326 ppi ) είναι ίδια με το iPhone 6.

Αλλά ας μιλήσουμε για εκείνη την κάμερα. Δώδεκα megapixels είναι μια αρκετά καλή βελτίωση από τη φωτογραφική μηχανή 8MP που βρίσκεται στο 6/6 Plus-όπως είναι η κάμερα που βλέπει μπροστά 5 megapixel (σε σύγκριση με τη 1.2MP της προηγούμενης γενιάς). Περιλαμβάνει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό φλας αμφιβληστροειδούς, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ως ένα είδος αυτοσχέδιου φλας για εικόνες που βλέπουν στο μπροστινό μέρος (selfies). Περιλαμβάνει βελτιωμένη τεχνολογία μείωσης θορύβου, μια λειτουργία "Live Photos" που συλλαμβάνει σύντομο βίντεο για κάθε εικόνα και - αυτό είναι τεράστιο - βίντεο 4K. Σε όλες αυτές τις προδιαγραφές, η Apple είναι στην πραγματικότητα ακριβώς να προχωρήσει με τον ανταγωνισμό, αλλά είναι ωραίο να δούμε τους κατασκευαστές του αρχικού smartphone αναγνωρίζοντας τις τάσεις της βιομηχανίας.

Η κάμερα στην άκρη, ίσως το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό του 6S είναι η 3D αφής. Μέσω μιας σειράς αισθητήρων ενσωματωμένων στο φωτισμό του τηλεφώνου, το τηλέφωνο μπορεί να μετρήσει τη δύναμη ή τη "σταθερότητα" της αφή του χρήστη. Η ευαισθησία είναι μεγαλύτερη από αυτή της τεχνολογίας Force Touch που βρίσκεται στο Apple Watch και στο MacBook. Το 3D Touch εξακολουθεί να είναι σε μικρή ηλικία, αλλά το δυναμικό είναι εκεί. Μπόνους: Το 6S είναι επίσης συμβατό με το iOS 11.

Η ναυαρχίδα της Apple από το 2014, το iPhone 6 σχεδιάστηκε για να αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για μεγαλύτερες οθόνες. Σε 4,7 ίντσες, κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τα 6 ως "πολύ μεγάλα", αλλά δίπλα στον προκάτοχό του, το iPhone 4S των 5 ιντσών, είναι μια αρκετά μεγάλη αναβάθμιση. Διαθέσιμο με αποθήκευση 16 ή 64 GB, το 6 διαθέτει ιδιόκτητη οθόνη Retina της Apple σε συσκευασία 1334 x 750 και 326 ppi. Περιλαμβάνει τον επεξεργαστή A8 της Apple, 64 bit, ο οποίος εισήχθη ειδικά για τα 6 και 6 Plus. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, το 6 περιλαμβάνει επίσης μια αναβαθμισμένη κάμερα, βελτιωμένη συνδεσιμότητα LTE / WiFi και υποστήριξη για NFC (near field communications) για κινητές πληρωμές. Έχει επίσης μια (κάπως μεσαία) μπαταρία 1.810 mAh.

Αλλά τι σημαίνει αυτό για τον μέσο αναγνώστη σας; Σημαίνει το κορυφαίο υλικό και το λογισμικό της Apple - το καλύτερο που ήταν διαθέσιμο μέχρι την κυκλοφορία του iPhone 6S / 6S Plus στα τέλη του 2015. Ο κύριος λόγος για την άνοιξη για ένα 6 πάνω από ένα 6S είναι επειδή δεν το κάνετε θέλετε να αποθέσετε επιπλέον $ 200 / $ 300.

Ξεκινώντας με την κυκλοφορία του iPhone 6 το 2014, η Apple άρχισε να προσφέρει δύο επιλογές για τις συσκευές της. το Plus δείχνει απλώς μια ελαφρώς μεγαλύτερη, beefier έκδοση του μικρότερου συντρόφου του. Το iPhone 6 Plus (και, για αυτό το λόγο, το iPhone 6S Plus) απευθύνεται κυρίως σε άτομα που πάντα προτιμούσαν το οικοσύστημα iOS αλλά απενεργοποιήθηκαν από τα παραδοσιακά συμπαγή σχέδια της Apple. Σε 5,5 ίντσες, το 6 Plus είναι άφθονο πράγματι - ένα νεύμα σε ανταγωνιστικά phablets όπως το Galaxy Note, το Nexus και το Moto X. Επειδή προσφέρει σχεδόν το ίδιο υλικό με το 6, η έκκληση του 6 Plus πραγματικά έρχεται κάτω προσωπική προτίμηση.

Ποιες είναι οι διαφορές; Εκτός από το μέγεθος και το βάρος, το 6 Plus διαθέτει οθόνη με ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση (1920 x 1080) και πυκνότητα pixel (401 ppi), οπτική σταθεροποίηση εικόνας στην πίσω κάμερα και πιο ισχυρή μπαταρία 2750 mAh. Ενώ η ίδια η φωτογραφική μηχανή είναι απλά 8MP (σε σύγκριση με το πρότυπο 13MP που βρίσκεται σε πολλά smartphones που είναι το μισό της τιμής ενός iPhone), είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα megapixel δεν είναι τέλεια μετρική για την ποιότητα της εικόνας. Τα 6 και τα 6 Plus διαθέτουν εξαιρετικά ικανές κάμερες, ειδικά χάρη σε έναν νέο αισθητήρα με pixel 1.5 micron. Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι ασφαλές να πούμε ότι το 6 Plus είναι η ιδανική επιλογή για ανθρώπους που προτιμούν τη σχετική οικονομική προσιτότητα των 6, αλλά προτιμούν και μια μεγαλύτερη οθόνη.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .