Δημιουργία δωρεάν κλήσεων στο iOS με FaceTime Audio

Δωρεάν κλήσεις φωνής στο iPad και στο iPhone σας

Το FaceTime είναι μια εγγενής εφαρμογή στο iOS της Apple που λειτουργεί στο iPhone και το iPad. Με την κυκλοφορία του iOS 7 , το FaceTime Audio επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν δωρεάν φωνητικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο μέσω Wi-Fi ή του σχεδίου κινητών τους δεδομένων . Αυτό δεν ήταν δυνατό σε προηγούμενες εκδόσεις, οι οποίες επέτρεψαν μόνο βίντεο κλήσεις. Εδώ είναι πώς να αποκτήσετε τη φωνητική κλήση και να τρέξετε στη φορητή συσκευή Apple δωρεάν, παρακάμπτοντας τα ακριβά κινητά σας λεπτά.

Γιατί φωνή και όχι βίντεο;

Το βίντεο δεν είναι πολύ δροσερό, καθώς η εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. και ένα βίντεο αξίζει εκατομμύρια. Αλλά υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσατε απλή φωνή. Ο πρώτος λόγος είναι η κατανάλωση δεδομένων . Οι κλήσεις βίντεο καταναλώνουν εύρος ζώνης και πάνω από 3G ή 4G , οι οποίες βαθμολογούνται ανά MB δεδομένων που καταναλώνονται, καθίσταται αρκετά ακριβό. Η φωνητική κλήση είναι πολύ λιγότερο πεινασμένο από το εύρος ζώνης.

Τι ζητάτε

Για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε φωνητικές κλήσεις στο FaceTime Audio, χρειάζεστε μια κινητή συσκευή που εκτελεί iOS 7. Μπορείτε να αναβαθμίσετε συσκευές που εκτελούν προηγούμενες εκδόσεις iOS, αλλά το νωρίτερο που μπορείτε να αναβαθμίσετε είναι το iPhone 4 για smartphones και το iPad 2 για δισκία.

Επίσης, χρειάζεστε σύνδεση στο Internet , καθώς το FaceTime Audio θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε το κυψελοειδές σας δίκτυο . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυό σας Wi-Fi , το οποίο θα κάνει τα πάντα 100% δωρεάν, αλλά με τον περιορισμό της εμβέλειας. Τα σχέδια δεδομένων 3G και 4G / LTE μπορούν να σας κρατήσουν συνδεδεμένα οπουδήποτε κάτω από τον ουρανό, αλλά κοστίζουν κάτι, αν και μόνο ένα μικρό ποσοστό του ποσού που θα πληρώνετε για τις κυψελοειδείς κλήσεις.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε την κάρτα SIM και τον αριθμό τηλεφώνου σας, καθώς αυτό θα σας εντοπίσει στο δίκτυο. Εγγραφείτε με το αναγνωριστικό της Apple σας.

Ρύθμιση του FaceTime

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το FaceTime, καθώς είναι ήδη συνδεδεμένο με το λειτουργικό σύστημα iOS 7. Οποιαδήποτε έκδοση πριν από το iOS 7 δεν υποστηρίζει φωνητικές κλήσεις στο FaceTime.

Επιπλέον, οι αριθμοί στη λίστα επαφών σας έχουν ήδη ευρετηριαστεί από το FaceTime, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε νέο αριθμό. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση απευθείας από τη λίστα επαφών του τηλεφώνου σας.

Για να ρυθμίσετε το FaceTime, σε περίπτωση που μόλις εγκαταστήσατε το λειτουργικό σας σύστημα ή μόλις λάβατε τη συσκευή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε FaceTime . Ενεργοποιήστε την εφαρμογή και αγγίξτε το στοιχείο "Χρήση του αναγνωριστικού της Apple για FaceTime". Εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης. Ο αριθμός τηλεφώνου σας θα ανιχνευθεί αυτόματα. Ολοκληρώστε την εγγραφή και επιβεβαιώστε.

Εκκίνηση του FaceTime

Σε ένα smartphone, ξεκινάτε μια κλήση FaceTime ακριβώς όπως θα κάνατε μια κανονική κλήση. Αγγίξτε το εικονίδιο του τηλεφώνου και επιλέξτε μια επαφή. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν επιλογές. Θα επιλέξετε FaceTime.

Εναλλακτικά, όπως θα πρέπει να κάνετε στο iPad και στο iPod, όπου δεν υπάρχει κουμπί τηλεφώνου, μπορείτε να αγγίξετε το εικονίδιο FaceTime που θα το ανοίξει με μια λίστα επιλογών για την επιλογή επαφών και την κλήση τους.

Τώρα στο iOS 7, υπάρχει μια νέα επιλογή για το FaceTime Audio, που αντιπροσωπεύει από ένα ακουστικό τηλεφώνου στην άκρη της κάμερας, υποδεικνύοντας τη φωνή και την κλήση βίντεο αντίστοιχα. Αγγίξτε το εικονίδιο του τηλεφώνου για να καλέσετε την επαφή που επιλέξατε. Θα καλέσετε την επαφή σας και θα ξεκινήσει μια συνεδρία όταν θα λάβει την κλήση.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μπορείτε να μεταβείτε σε και από κλήσεις βίντεο. Οι τηλεφωνικές κλήσεις θα υπόκεινται φυσικά στην έγκρισή σας και σε εκείνη του ανταποκριτή σας. Μπορείτε να τερματίσετε την κλήση πιέζοντας το κουμπί Τέλος στο κάτω μέρος, όπως κάνετε συνήθως.

Εναλλακτικές λύσεις FaceTime

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδιόκτητη μέσα στο κλειστό σύστημα iOS, αλλά το VoIP προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτό. Μπορείτε να έχετε πολλές άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις φωνής και βίντεο παγκοσμίως στη συσκευή σας iOS .