Χρειάζομαι 5.1 Surround Sound System για τον υπολογιστή μου;

Πώς να αποφασίσετε αν ο υπολογιστής σας χρειάζεται σύστημα ηχείων ηχείου surround

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα σύστημα ηχείων 5.1 surround ήχου για τον υπολογιστή σας, αλλά πραγματικά χρειάζεστε ένα;

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για το τι διαφοροποιεί ένα ηχητικό σύστημα από το άλλο, πόσο μάλλον για το "πραγματικό" ήχο surround, τα ψηφιακά ηχητικά σήματα ή για τους δορυφόρους και τα subwoofer.

Αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε μερικά από τα καλύτερα σημεία και να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν ένα πλήρες ηχείο 5.1 surround sound system είναι η σωστή επιλογή για τον υπολογιστή σας.

Τι χρειάζεστε πριν από την αγορά ενός συστήματος ήχου Surround

Ο ήχος surround είναι μια μεγάλη δέσμευση. Πριν αγοράσετε ένα 5.1 σύστημα ήχου για τον υπολογιστή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προετοιμαστείτε. Εδώ είναι μια γρήγορη μείωση.

Το "5.1" σημαίνει πέντε ηχεία και ένα υπογούφερ , το οποίο είναι το μεγάλο ηχείο που τροφοδοτείται από τα ηχητικά μπάσα που μας αρέσουν όλοι και στην περίπτωση των περισσότερων συστημάτων 5.1 PC λειτουργεί επίσης ως δέκτης και μίκτης, στέλνοντας ηχητικά σήματα σε κάθε από τα 5 μικρότερα "δορυφορικά" ηχεία.

Φυσικά, αυτό είναι έξι ομιλητές συνολικά, τα πίσω αριστερά και δεξιά της οποίας υποτίθεται ότι πηγαίνουν πάνω και πίσω από το κεφάλι σας. Αυτός είναι ένας πολύς χώρος και πολλά καλώδια που τρέχουν σε ολόκληρο τον τόπο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιο μέρος για να τα βάζετε (και κάποιος χρόνος για να τα δημιουργήσετε).

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν χρειάζεστε ήχο surround εάν δεν ξέρετε τι πρόκειται να κάνετε με αυτό. 5.1 συστήματα ηχείων υπολογιστών είναι ιδανικά για άτομα που παρακολουθούν πολλές ταινίες στον υπολογιστή τους ή συχνά παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Αυτό συμβαίνει όταν περιβάλλεται πλήρως από τον περίπλοκο ήχο και γίνεται βυθισμένο στο περιβάλλον σας, καθώς ο ήχος surround που ακούγεται είναι πραγματικά αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία.

Για να απολαύσετε τον "αληθινό" ήχο surround, θα χρειαστείτε μια κάρτα ήχου που θα μπορεί να αποδίδει ψηφιακό ήχο μέσω ενός οπτικού ή ομοαξονικού καλωδίου ήχου . Για ορισμένους χρήστες, αυτό μπορεί να απαιτεί αναβάθμιση, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε αν σκοπεύετε να ξοδέψετε το κορυφαίο δολάριο για ένα σύστημα ήχου surround 5.1.

Αν επενδύετε το χρόνο σας και τον χώρο σας σε ένα ποιοτικό σύστημα ήχου surround, θα πρέπει πιθανώς να προετοιμαστείτε να επενδύσετε $ 100 σε $ 300. Υπάρχουν πολλά συστήματα ήχου surround για φθηνότερα, αλλά τα περισσότερα δεν προσφέρουν "αληθινό" ψηφιακό ήχο surround και δεν είναι καθόλου κοντά στην ποιότητα που πρέπει να αναζητάτε σε μια ρύθμιση surround ήχου. Εάν δεν έχετε τα μετρητά, θα ήταν πολύ καλύτερα να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές 2.1 ομιλητής που για την ίδια τιμή.