Μπορώ να διατηρήσω τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου κατά τη χρήση VoIP;

Μεταφορά του αριθμού σας στην υπηρεσία τηλεφώνου Internet

Έχετε χρησιμοποιήσει έναν αριθμό τηλεφώνου για χρόνια και πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν εσάς ή την εταιρεία σας μέσα από αυτό, και δεν θέλετε να το εγκαταλείψετε για ένα νέο. Η μετάβαση σε VoIP σημαίνει αλλαγή προμηθευτή τηλεφωνικών υπηρεσιών και επίσης τηλεφωνικού αριθμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήδη υπάρχοντα τηλεφωνικό σας αριθμό PSTN με τη νέα σας υπηρεσία VoIP ; Θα σας επιτρέψει ο πάροχος υπηρεσιών VoIP να κρατήσετε τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου σας;

Βασικά ναι, μπορείτε να φέρετε τον υπάρχοντα αριθμό σας μαζί σας στη νέα υπηρεσία VoIP (τηλεφωνία μέσω Internet). Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν μπορείτε. Ας δούμε λεπτομερώς αυτό.

Η φορητότητα αριθμού είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας από έναν πάροχο υπηρεσιών τηλεφώνου με έναν άλλο. Αυτό, ευτυχώς, είναι δυνατό σήμερα μεταξύ των εταιρειών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών, είτε προσφέρουν είτε ενσύρματη είτε ασύρματη υπηρεσία. Ο ρυθμιστικός φορέας στις ΗΠΑ, η FCC , έκρινε πρόσφατα ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών VoIP πρέπει να προσφέρουν φορητότητα αριθμού τηλεφώνου .

Αυτή η λειτουργία δεν είναι πάντα δωρεάν. Ορισμένες εταιρείες VoIP προσφέρουν φορητότητα αριθμού έναντι αμοιβής. Το χρεωμένο τέλος μπορεί να είναι μια εφάπαξ πληρωμή ή μπορεί να είναι ένα μηνιαίο ποσό πληρωτέο εφόσον διατηρείτε τον μεταφερόμενο αριθμό. Έτσι, εάν ενδιαφέρεστε πολύ για τη φορητότητα αριθμού, μιλήστε για αυτό στον παροχέα σας και εξετάστε το ενδεχόμενο τέλος στο σχεδιασμό του κόστους σας.

Εκτός από το τέλος, η μεταφορά ενός αριθμού μπορεί επίσης να επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς. Μπορεί να σας απαγορευτεί, ως αποτέλεσμα, να επωφεληθείτε από ορισμένα χαρακτηριστικά που προσφέρονται με τη νέα υπηρεσία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για χαρακτηριστικά που συνδέονται με τους αριθμούς τους, τα οποία παρέχονται συχνά δωρεάν με μια νέα υπηρεσία. Ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αποφεύγουν αυτόν τον περιορισμό είναι να πληρώσουν για μια δεύτερη γραμμή που φέρει τον αριθμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά με τη νέα υπηρεσία ενώ εξακολουθούν να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τη χρυσή παλιά γραμμή τους.

Τα αρχεία σας πρέπει να είναι τα ίδια

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να κρατήσετε τον υπάρχοντα αριθμό σας είναι ότι τα προσωπικά αρχεία του ατόμου που κατέχει τον αριθμό πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια και με τις δύο εταιρείες.

Για παράδειγμα, το όνομα και η διεύθυνση που υποβάλλετε ως ιδιοκτήτης του λογαριασμού πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια και με τις δύο εταιρείες. Ένας αριθμός τηλεφώνου είναι πάντα συνδεδεμένος με το όνομα και τη διεύθυνση ενός ατόμου ή εταιρείας. Αν θέλετε ο αριθμός με τη νέα εταιρεία να είναι, ας πούμε, αυτός της συζύγου σας, τότε δεν θα είναι φορητός. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον νέο αριθμό που έλαβε από τη νέα εταιρεία.

Ενδέχεται να μην μπορείτε να μεταφέρετε τον αριθμό σας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εάν αλλάζετε θέση και ο τοπικός κωδικός μεταβάλλεται ως αποτέλεσμα.