Ορισμός της έδρας στη πλοήγηση GPS

Το ρουλεμάν σας είναι η κατεύθυνση της πυξίδας από την τρέχουσα θέση σας στον προορισμό σας. Περιγράφει την κατεύθυνση ενός προορισμού ή ενός αντικειμένου. Αν αντιμετωπίζετε το βορρά και θέλετε να μετακινηθείτε σε ένα δέντρο απευθείας στα δεξιά σας, το ρουλεμάν θα είναι ανατολικά. Το δέντρο θα βρίσκεται σε 90 μοίρες από την τοποθεσία σας. Η κατεύθυνση ενός ρουλεμάν ονομάζεται επίσης αζιμούθιο.

Το Bearing στην πλοήγηση GPS

Ένα GPS ή ένα παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων smartphones και πολλών άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Το σύστημα εντοπίζει τη θέση της συσκευής και μπορεί επίσης να καθορίσει τις συνθήκες εκεί, όπως ο καιρός και ο χρόνος. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί το σύστημα GPS και επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.

Όταν εισάγετε τον προορισμό σας στο smartphone σας ή σε άλλη συσκευή, η λειτουργία GPS εντοπίζει την τοποθεσία και την τοποθεσία σας σε σχέση με τον προορισμό σας. Το ρουλεμάν σας είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε για να μετακινηθείτε προς αυτόν τον προορισμό. Στην περίπτωση του δέντρου, θα ανέβατε ανατολικά για να το φτάσετε. Το ρουλεμάν σας υπολογίζεται στον πλησιέστερο βαθμό και είναι συνήθως η πιο άμεση διαδρομή από το σημείο Α στο σημείο Β. Ναι, μπορείτε να πάρετε μια γρήγορη βόλτα στο νότο για να σηκώσετε ένα βράχο, αλλά το GPS σας δεν το έχει και δεν μπορεί να το προβλέψει.

Ορισμένοι χάρτες συσκευών προσφέρουν εναλλακτικές διαδρομές σε έναν προορισμό, αλλά το ρουλεμάν σας θα παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο, επειδή ο προορισμός σας παραμένει κάποια κατεύθυνση μακριά από την τρέχουσα τοποθεσία σας.