Μια απλή λύση για πολλά προβλήματα του Xbox One

Πώς να κάνετε μια σκληρή επανεκκίνηση (επαναφορά) του Xbox One σας

Μερικές φορές τα παιχνίδια και οι εφαρμογές του Xbox One δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Θα καταρρεύσουν στο ταμπλό ή δεν φορτωθούν ακόμα και όταν τα επιλέξετε (θα εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης για το παιχνίδι ή την εφαρμογή, αλλά στη συνέχεια θα κρεμάσει και τελικά θα επιστρέψει στον πίνακα ελέγχου). Μερικές φορές τα παιχνίδια θα κλείσουν και δεν φορτωθούν. Ή τα παιχνίδια τρέχουν άσχημα. Ή δεν μπορείτε να φορτώσετε ένα προφίλ. Ή το Wi-Fi δεν λειτουργεί σωστά. Μια απλή μέθοδος για να διορθώσετε όλα αυτά τα προβλήματα και περισσότερο που συνήθως λειτουργεί είναι να κάνετε μια πλήρη επανεκκίνηση του συστήματος.

Η λύση

Κανονικά, όταν απενεργοποιείτε το Xbox One, μεταβαίνει σε λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης, ώστε να μπορείτε να πείτε "Xbox, on" στο Kinect την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα.

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα λογισμικού όπως περιγράφεται παραπάνω, θα πρέπει να κρατήσετε το κουμπί τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος του συστήματος για αρκετά δευτερόλεπτα, το οποίο θα απενεργοποιήσει πλήρως το Xbox One (θα μπορείτε να το πείτε ότι έχει τερματιστεί πλήρως επειδή το φως στο τούβλο εξουσίας θα είναι κεχριμπαρένιο αντί για λευκό).

Τώρα ενεργοποιήστε ξανά το Xbox One (θα χρειαστεί είτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί τροφοδοσίας στο σύστημα είτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή, δεν θα ενεργοποιηθεί με το Kinect σε αυτή την πλήρως ενεργοποιημένη κατάσταση) και όλα θα πρέπει (ίσως) να λειτουργήσουν σωστά .

Γιατί λειτουργεί

Λειτουργεί για τον ίδιο λόγο που η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας είναι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για πολλούς υπολογιστές: Ο υπολογιστής σας έχει μπλοκαριστεί με "πράγματα" όσο περισσότερο τρέχει και χρειάζεται ανανέωση από την άλλη. Το Xbox One είναι ο ίδιος τρόπος.

Υπάρχουν προβλήματα που προφανώς δεν θα λύσουν, όπως μια κακή δισκέτα ή κάτι τέτοιο, αλλά όταν ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή ξαφνικά σταματήσει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε σε ένα κανονικά λειτουργούσα Xbox One ή το Kinect δεν ανταποκρίνεται πλέον στις φωνητικές εντολές, κάνοντας έναν κύκλο πλήρους ισχύος στο Xbox One είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα.

Αυτό επιλύει σοβαρά τη συντριπτική πλειοψηφία των ζητημάτων και διαρκεί μόνο ένα λεπτό το πολύ για την πλήρη διακοπή λειτουργίας και στη συνέχεια ενεργοποίηση του συστήματος.

Μερικές φορές οι λειτουργίες του συστήματος επηρεάζονται από την κατάσταση του Xbox Live . Για να ελέγξετε αν το Xbox Live λειτουργεί σωστά ή όχι, ανατρέξτε στο xbox.com/support, όπου μπορείτε να δείτε την κατάσταση του Xbox Live στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας.

Εάν τα προβλήματα του Xbox One Επιμένουν

Αν τα προβλήματα με τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές επιμένουν μετά από έναν κύκλο πλήρους ισχύος, μπορεί να υπάρχει ένα διαφορετικό ζήτημα (ή ίσως μια νέα ενημερωμένη έκδοση κώδικα που έσπασε που το έσπασε για όλους, όχι μόνο για εσάς) ότι αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει. Σε αυτή την περίπτωση, η μόνη συμβουλή είναι να ελέγξετε ηλεκτρονικά για να δείτε αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με το ίδιο πρόβλημα και να υπολογίσετε την επόμενη κίνηση σας από εκεί.

Εάν απλές λύσεις δεν διορθώνουν τα προβλήματά σας, ίσως χρειαστεί να τα στείλετε για επισκευή. Το Xbox One είναι ένα πολύ πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα από το Xbox 360, αλλά αν χρειαστεί να το επισκευάσετε, η διαδικασία είναι είτε να καλέσετε το 1-800-4MY-XBOX (στις Η.Π.Α.) είτε να πάτε στο τμήμα υποστήριξης του Xbox.com και δημιουργήστε μια επισκευή εκεί.