Πώς να συνδέσετε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV σε μια αναλογική τηλεόραση

Μπορεί να μην χρειαστεί να πετάξετε την παλιά τηλεόραση εξάλλου

Ο αναλογικός τηλεοπτικός προγραμματισμός έληξε τον Ιούνιο του 2009, οπότε όλες οι εκπομπές ήταν ψηφιακές. Εάν διαθέτετε αναλογική τηλεόραση και θέλετε να παρακολουθήσετε το τρέχον ψηφιακό περιεχόμενο σε αυτό, χρειάζεστε ένα κιτ μετατροπής ψηφιακής τηλεόρασης (DTV) . Αυτά τα κουτιά DTV είναι σχετικά φθηνά και εύκολες στην εύρεση. Η σύνδεση τους είναι ένα αεράκι με αυτή τη διαδικασία σε 4 βήματα. Θα είστε έτοιμοι σε χρόνο μηδέν.

01 από 04

Βήμα 1: Αποσυνδέστε το ομοαξονικό καλώδιο

Ιδιότητα εικόνας του Matthew Torres

Πηγαίνετε στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και αποσυνδέστε το ομοαξονικό καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στη θύρα Από την κεραία της τηλεόρασης.

Στο πίσω μέρος του πλαισίου DTV, θα δείτε δύο συνδέσεις. Αναζητήστε αυτό που φέρει την ένδειξη Από την κεραία . Αυτό είναι αυτό που θέλετε. Πάρτε το ομοαξονικό καλώδιο που μόλις αποκολλήσατε από την τηλεόραση και συνδέστε το στο κιβώτιο μετατροπέα DTV χρησιμοποιώντας την είσοδο Από την κεραία .

02 από 04

Βήμα 2: Σύνδεση εξόδου από μετατροπέα DTV

Ιδιότητα εικόνας του Matthew Torres

Μια άλλη υποδοχή στο πίσω μέρος του πλαισίου μετατροπέα DTV φέρει την ένδειξη To TV (RF) ή Out to TV composite ή παρόμοια. Πάρτε είτε ένα ομοαξονικό ή RCA σύνθετο καλώδιο (επιλογή σας) και συνδέστε το με την υποδοχή Out to TV .

Σημείωση: Υπάρχει μόνο ένα ομοαξονικό καλώδιο, αλλά το σύνθετο καλώδιο RCA μπορεί να έχει αρκετές συνδέσεις. Τα διάφορα καλώδια είναι συνήθως χρωματικά κωδικοποιημένα για να ταιριάζουν με τις θύρες.

03 του 04

Βήμα 3: Συνδέστε το κιβώτιο μετατροπής DTV στην τηλεόραση

Ιδιότητα εικόνας του Matthew Torres

Κοιτάξτε στο πίσω μέρος της τηλεόρασης. Θα δείτε είτε μια είσοδο από την κεραία είτε την είσοδο Video 1 / AUX ή μια θύρα με παρόμοια υπερβολή. Πάρτε το ομοαξονικό καλώδιο από το κουτί DTV ή τα σύνθετα καλώδια RCA και συνδέστε τα στις αντίστοιχες θύρες εδώ.

04 του 04

Βήμα 4 - Διαμόρφωση μετατροπέα DTV για αποκωδικοποίηση σημάτων κεραίας

Ιδιότητα εικόνας του Matthew Torres

Συνδέστε το πλαίσιο μετατροπής TV και DTV και ενεργοποιήστε και τα δύο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το κιβώτιο μετατροπέα και γυρίστε την τηλεόρασή σας στο κανάλι 3 ή 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να διαμορφώσετε το κιβώτιο μετατροπέα DTV για να αποκωδικοποιήσετε τα σήματα κεραίας και να απολαύσετε τον προγραμματισμό σας.