Αποθήκευση λιγότερης αλληλογραφίας τοπικά με το Thunderbird για IMAP

Επιλέξτε να διατηρείτε μόνο τα πιο πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας

Πόσα αντίγραφα κάθε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάθε φάκελο χρειάζεστε; Είναι καλό να τα έχετε όλα στο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IMAP , βέβαια, σε αντίγραφα ασφαλείας στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τοπικά σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εντούτοις, ίσως δεν είναι απαραίτητο το Mozilla Thunderbird , το οποίο χρησιμοποιείτε τώρα και για ένα συγκεκριμένο σκοπό, να αρχίσετε να κατεβάζετε όλο το νέο σας mail όποτε το ξεκινάτε και να αποθηκεύετε και gigabytes παλιού μηνύματος.

Είτε χρησιμοποιείτε το Mozilla Thunderbird μόνο σποραδικά ή απλώς θέλετε να διατηρήσετε χώρο στο δίσκο σε ένα κινητό μηχάνημα, μπορείτε να το ρυθμίσετε για να αποθηκεύσετε μόνο τα πιο πρόσφατα μηνύματα στον υπολογιστή σας. Αυτό που μετράει ως πρόσφατο εξαρτάται κυρίως από εσάς.

Αφήστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τελευταίου έτους στο διακομιστή

Για να ρυθμίσετε το Mozilla Thunderbird ώστε να διατηρεί μόνο ένα ορισμένο αριθμό μηνυμάτων τοπικά για γρήγορη αναζήτηση σε έναν λογαριασμό IMAP:

  1. Επιλέξτε Εργαλεία > Ρυθμίσεις λογαριασμού από το μενού του Mozilla Thunderbird.
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία συγχρονισμού & αποθήκευσης για τον λογαριασμό που θέλετε.
  3. Επιλέξτε Συγχρονισμός του πιο πρόσφατου στο χώρο δίσκου .
  4. Επιλέξτε την ώρα για την οποία θέλετε ο Mozilla Thunderbird να διατηρεί ένα τοπικό αντίγραφο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Επιλέξτε 6 μήνες , για παράδειγμα, για να έχετε διαθέσιμο εκτός σύνδεσης έξι μήνες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για γρήγορη αναζήτηση.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Τα παλαιότερα μηνύματα εξακολουθούν να εμφανίζονται στους φακέλους του λογαριασμού IMAP. Είναι μόνο το κείμενο του μηνύματος που δεν διατηρείται στον υπολογιστή σας για ταχύτερη πρόσβαση. Αν διαγράψετε ένα παλιό μήνυμα, διαγράφεται και στον διακομιστή IMAP.

Για να αναζητήσετε όλα τα μηνύματα αλληλογραφίας, συμπεριλαμβανομένων των αλληλογραφίας που είναι διαθέσιμα εξ ολοκλήρου στον διακομιστή, επιλέξτε Επεξεργασία > Εύρεση > Μηνύματα αναζήτησης ... από το μενού και επιλέξτε Εκτέλεση αναζήτησης στο διακομιστή .