Υπάρχουν εγγραφές δίσκων Blu-ray;

Η μορφή Blu-ray παρέχει στους καταναλωτές πρόσβαση σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας (και ήχου) σε μορφή δίσκου που είναι κατάλληλη για μια εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.

Ωστόσο, όταν αναπτύχθηκαν οι προδιαγραφές της τεχνολογίας Blu-ray , ασφαλίστηκε ότι εκτός από την αναπαραγωγή, παρέσχε τη δυνατότητα εγγραφής.

Η μορφή δίσκου Blu-ray υποστηρίζει αναπαραγωγή και εγγραφή - αλλά ....

Δυστυχώς, παρόλο που το Blu-ray υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας και οι συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray διατίθενται στην αγορά και πωλούνται στην Ιαπωνία και σε άλλες επιλεγμένες αγορές, δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια (μέχρι το 2017 και στο άμεσο μέλλον) μόνο καταγραφείς δίσκων Blu-ray στην αγορά των ΗΠΑ για καταναλωτές.

Γιατί δεν υπάρχουν Καταναλωτές Blu-ray Καταναλωτών στις Η.Π.Α.

Οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχουν καταγραφείς Blu-ray Disc των καταναλωτών στις ΗΠΑ

Ένας λόγος είναι ως επί το πλείστον μια επιχειρηματική απόφαση που περιλαμβάνει τη μεγάλη δημοτικότητα των DVB-TIVO και των καλωδιακών / δορυφορικών DVR στις ΗΠΑ, μαζί με τις νέες ευκολίες, όπως η ροή στο διαδίκτυο, που οι κατασκευαστές θεωρούν ότι θα επηρεάσουν την ανταγωνιστική επιτυχία των Blu-ray Disc recorders.

Ωστόσο, ο δεύτερος λόγος είναι πολύ πιο απειλητικός: προστασία κατά του αντιγράφου. Οι τηλεοπτικοί οργανισμοί των ΗΠΑ, οι παροχείς καλωδιακής / δορυφορικής τηλεόρασης και τα κινηματογραφικά στούντιο είναι πάντα παρανοϊκοί (με κάποια αιτιολόγηση) σχετικά με την πειρατεία βίντεο.

Το να επιτρέπεται στους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας σε μορφή φυσικού δίσκου θα καθιστούσε ευκολότερη τη δημιουργία μη εξουσιοδοτημένων μόνιμων αντιγράφων που φαίνονται πολύ κοντά στην αρχική πηγή και είτε να τα μεταδώσουν είτε να τα πουλήσουν. Αυτή η δυνατότητα, από επιχειρηματική άποψη, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις πωλήσεις του ίδιου περιεχομένου σε εμπορικό δίσκο Blu-ray ή να μειώσει τις συνδρομές καλωδιακής / δορυφορικής.

Ωστόσο, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και τα κινηματογραφικά στούντιο έχουν αποθέσει τους καταναλωτές σε κόκκαλα, επιτρέποντας την εγγραφή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας σε καλωδιακά / δορυφορικά και DVRs over-the-air, τα οποία λύνουν το πρόβλημα της μόνιμης αποθήκευσης, επειδή γεμίζουν το σκληρό δίσκο DVR , ορισμένες ή όλες οι εγγραφές πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νέες εγγραφές. Δυστυχώς, οι καταναλωτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα υψηλής ευκρίνειας σε αποθηκευμένο περιεχόμενο σε δίσκο DVD ή Blu-ray λόγω ειδικής προστασίας αντιγραφής που επιτρέπει την εγγραφή του περιεχομένου στο DVR, χωρίς όμως να αντιγράφεται σε μορφή δίσκου.

Οι εξουσίες αυτές έχουν περιορίσει ακόμη και την ικανότητα των καταναλωτών να καταγράφουν το περιεχόμενό τους σε DVD , το οποίο δεν είναι φορμά υψηλής ευκρίνειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη χρήση των σημάτων προστασίας από αντιγραφή που είναι ενσωματωμένα σε καλωδιακά / δορυφορικά κανάλια, ακόμη και μερικά προγράμματα εκπομπής τηλεόρασης που εμποδίζουν την εγγραφή σε δίσκους μορφές, όπως το DVD ή το Blu-ray.

Τι είδους συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray είναι διαθέσιμες

Η μόνη εξαίρεση στην αμερικανική αγορά είναι ο καταγραφέας δίσκων Blu-ray που κυκλοφορεί και κατασκευάζεται από την JVC, ακολουθούμενος από ένα άλλο από το επαγγελματικό τμήμα της Teac: TASCAM.

Επιπλέον, η Sony εισήγαγε το DVDirect VBD-MA1 (το οποίο έχει διακοπεί από τότε - αλλά μπορείτε ακόμα να μπορείτε να το αγοράσετε).

Ωστόσο, αυτές οι μονάδες δεν έχουν συνδέσεις ραδιοσυχνοτήτων σε συνδυασμό με ενσωματωμένους δέκτες HD TV και δεν διαθέτουν ούτε είσοδο (κόκκινο, πράσινο, μπλε) ούτε είσοδο HDMI για την εγγραφή τηλεοπτικού, καλωδιακού ή δορυφορικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας στο δίσκο, με κάποιους περιορισμούς, μπορείτε να αγοράσετε Blu-ray Disc Writers για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή να αγοράσετε έναν ενσωματωμένο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή με δυνατότητες εγγραφής Blu-ray.

Επίσης, εάν είστε καταναλωτής που κατοικεί στη Βόρεια Αμερική και εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για την αγορά επαγγελματικού ή "επαγγελματικού" καταγραφέα Blu-ray Disc, γνωρίζοντας ότι οι διαθέσιμοι για τη βορειοαμερικανική αγορά δεν διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες HDTV, HDMI ή HD video για καταγραφή προγραμμάτων εκπομπής, καλωδιακής ή δορυφορικής εκπομπής υψηλής ευκρίνειας. Παρακάτω παρατίθενται οι επιλογές σας από το 2017 - Ανατρέξτε στις σελίδες των επίσημων προϊόντων σας προτού προχωρήσετε σε μια τελική απόφαση αγοράς (κάντε κλικ στους αριθμούς μοντέλων για λεπτομέρειες):

Μορφές εγγραφής δίσκων Blu-ray

Οι δύο τύποι μορφών εγγραφής Blu-ray είναι:

Επίσης, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, Blu-ray recorders που κυκλοφόρησαν μέχρι τώρα, εγγράφονται σε μία ή περισσότερες από τις τρέχουσες τυπικές μορφές εγγραφής DVD, όπως DVD-R / -RW ή DVD + R / + RW.

Πρόσθετοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι δίσκοι Blu-ray που κάνετε μόνος σας μπορούν να αναπαραχθούν μόνο σε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc ή συσκευή εγγραφής.

Έχετε επίσης κατά νου ότι ακόμη και αν αντιγράφετε ταινία VHS σε δίσκο Blu-ray, το αποτέλεσμα της εγγραφής θα εξακολουθεί να μοιάζει με VHS. Μια συσκευή εγγραφής δίσκων Blu-ray δεν θα κάνει μαγικά την ποιότητα του Blu-ray Disc. Το ίδιο ισχύει και για τα αντίγραφα των DVD, το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να μοιάζει με DVD. Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν οι ίδιοι κανόνες προστασίας αντιγραφής όπως για τις συσκευές εγγραφής DVD - μπορείτε να δημιουργείτε μόνο αντίγραφα των εγγεγραμμένων VHS κασετών και των DVD - δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα των περισσότερων εμπορικών κασετών VHS ή ταινιών DVD.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις δυνατότητες των συσκευών εγγραφής Blu-ray Disc θα προστεθούν σε αυτήν τη σελίδα καθώς θα είναι διαθέσιμες.