Πόσο κοστίζουν οι παίκτες δίσκων Blu-ray;

Τα πλεονεκτήματα της κατοχής ενός Blu-ray Disc Player

Εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, οι αναπαραγωγείς Blu-ray Disc είναι πλήρως συμβατοί με την τυπική μορφή DVD και οι περισσότεροι είναι συμβατοί με CD . Ωστόσο, εκείνοι οι καταναλωτές που εισήγαγαν σε μεγάλο βαθμό το φορμά HD-DVD μεταξύ 2006 και 2008 , είναι λίγο τυχεροί, καθώς τα HD-DVD δεν μπορούν να παιχτούν σε ένα Blu-ray Disc player ... Αν δεν είστε κάτοχος ενός (και είναι ακόμα (LG BH100, LG BH200 και Samsung BD-UP5000) που κυκλοφόρησαν πριν από τη διακοπή του HD-DVD.

Εκτός από το περιεχόμενο του δίσκου, σχεδόν όλοι οι δίσκοι Blu-ray Disc ενσωματώνουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο ήχου και βίντεο από το Διαδίκτυο καθώς και στο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc περιλαμβάνουν επίσης μια θύρα USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε μουσική ή να δείτε φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB. Ένας μικρός αριθμός συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray περιλαμβάνει ακόμη και χαρακτηριστικά όπως το Miracast , τα οποία σας επιτρέπουν να μοιράζεστε περιεχόμενο ήχου και βίντεο από το Smartphone σας και να το βλέπετε στην τηλεόρασή σας.

Η τιμή εισόδου

Οι παίκτες δίσκων Blu-ray ξεκινούν επίσημα μόλις τα $ 79 (ελέγχουν τους αντιπροσώπους για χαμηλότερες τιμές) και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα $ 1.000 ή περισσότερα για τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Ωστόσο, οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc διατιμώνται στην κλίμακα $ 149 - $ 299.

Παρά τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του δίσκου Blu-ray, η απόφαση για το αν θα μπείτε στο άλμπουμ εξαρτάται από εσάς, καθώς το Blu-ray είναι τώρα ο τύπος που έχει κερδίσει τον πόλεμο Blu-ray / HD-DVD. Οι παίκτες Blu-ray Disc έχουν έρθει μαζί μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια - έχοντας σηματοδοτήσει την 10η επέτειό του το 2016

Οι ερωτήσεις, όπως η διαθεσιμότητα λογισμικού και η βιωσιμότητα του format μακροπρόθεσμα, δεν προκαλούν πλέον ανησυχίες, καθώς τα στούντιο κυκλοφορούν τόσο τα πρόσφατα όσο και τα καταλόγους με ταχύτερο ρυθμό κάθε μήνα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι τίτλοι ταινιών Blu-ray Disc συνήθως διατιμώνται από $ 5 έως $ 10 περισσότερο από τους αντίστοιχους δίσκους DVD. Ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να έχουν.

Δύο τρόποι για να μειώσετε την τιμή είναι να παραγγείλετε ηλεκτρονικά από ιστότοπους όπως το Amazon ή εάν ακολουθείτε τις εβδομαδιαίες προσθήκες του τοπικού σας λιανοπωλητή, συνήθως κυκλοφορούν νέοι τίτλοι κάθε Τρ. Και οι τιμές για αυτούς τους νέους τίτλους συνήθως μειώνονται κατά την πρώτη εβδομάδα την απελευθέρωσή τους στα καταστήματα.

Ένας δεύτερος τρόπος για να έχετε καλή τιμή είναι να κοιτάξετε έξω τους κάδους έκπτωσης, που βρίσκονται συχνά στους διαδρόμους καταστημάτων - δεν είναι όλοι οι τίτλοι δημοφιλείς, αλλά εάν μια ταινία έχει βγει στο Blu-ray για πάνω από ένα χρόνο, έτσι θα μπορούσαν να τα βρουν σε ένα καλάθι αγορών για $ 9.99 ή λιγότερο.

Η επιλογή είναι δική σου

Αν είστε πρόθυμοι να βγάλετε το Blu-ray υψηλής ευκρίνειας για να συμπληρώσετε τα προγράμματα υψηλής ευκρίνειας που βλέπετε στην τηλεόρασή σας, το Blu-ray δεν είναι μόνο μια εξαιρετική επιλογή, αλλά γίνεται όλο και πιο προσιτή επιλογή, με τιμές ξεκινώντας από περίπου $ 80.

Από την άλλη πλευρά, αν είστε σε περιορισμένο προϋπολογισμό ή δεν θέλετε να πάρετε το Blu-ray βιασύνη αυτή τη στιγμή, για περίπου $ 59 ή λιγότερο εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες καλές συσκευές αναπαραγωγής DVD με ικανότητα αναβάθμισης 720p / 1080i / 1080p που μπορεί να περιοριστεί το χάσμα ανάμεσα στο τυπικό DVD και το Blu-ray, και δεν ανησυχείτε για το γεγονός ότι η τρέχουσα βιβλιοθήκη DVD σας είναι ξεπερασμένη - τα τυπικά DVD και οι παίκτες για αναπαραγωγή τους θα είναι εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καθώς οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc είναι διαθέσιμοι και οι τιμές συνεχίζουν να μειώνονται, οι κατασκευαστές κάνουν λιγότερους αναβαθμισμένους δίσκους DVD, καθώς οι Blu-ray Disc players μπορούν επίσης να εκπληρώσουν αυτόν τον ρόλο.

Η πρότασή μου: Εάν αντικαθιστάτε ένα παλιό ή σπασμένο DVD player και χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση HDTV για να δείτε τα DVD σας, είναι σίγουρα ώρα να κάνετε αναβάθμιση σε ένα Blu-ray Disc player. Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε άμεσα να αγοράσετε δίσκους Blu-ray ή να δημιουργήσετε μια συλλογή, καθώς οι τιμές των δίσκων μειώνονται και ο αριθμός των τίτλων αυξάνεται, θα διαπιστώσετε ότι τα οπτικά πλεονεκτήματα του Blu-ray αξίζουν να εκμεταλλευτείτε, ακόμη και αν είναι μόνο περιστασιακά.

Για μια ματιά στις τρέχουσες προτάσεις αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Disc, ανατρέξτε στη συλλογή καλύτερων Blu-ray Disc Players .

Περισσότερες πληροφορίες

Παρόλο που μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc παρέχει πρόσβαση σε πολλές επιλογές ψυχαγωγίας, εάν διαθέτετε ή εξετάζετε την αγορά μιας τηλεόρασης 4K Ultra HD, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την αγορά ενός φορέα Ultra HD Blu-ray Disc. Αυτοί οι παίκτες προσφέρουν πάντα ένα Blu-ray Disc player, προσφέροντας την δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Ultra HD και, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόσβαση σε περιεχόμενο ανάλυσης 4K από επιλεγμένες υπηρεσίες ροής.

Αν και αυτό απαιτεί μια πιο δαπανηρή επένδυση, ξεκινώντας από περίπου 299 δολάρια για έναν παίκτη και περίπου 5 με 10 δολάρια επιπλέον στην τιμή των δίσκων Blu-ray Ultra HD (οι τιμές ξεκινούν συνήθως από 29,99 δολάρια, ενώ μερικές κοστίζουν μόλις 199,99 δολάρια). Ωστόσο, αν έχετε μια συμβατή τηλεόραση που είναι 50 ίντσες ή μεγαλύτερη, αξίζει την αναβάθμιση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στα άρθρα των συνεργατών μας: Τι χρειάζεστε για να δείτε το 4K σε μια τηλεόραση 4K Ultra HD και πρίν αγοράσετε έναν Ultra HD Blu-ray Disc Player