Συντομεύσεις πληκτρολογίου για να πληκτρολογήσετε ένα σημάδι Tilde

Γρήγορα βήματα για να πληκτρολογήσετε tildes χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας

Κάποιες μέρες, απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα tilde. Ένα διάκριση tilde είναι μια μικρή κυματιστή γραμμή που εμφανίζεται πάνω από ορισμένα συμφώνια και φωνήεντα. Το σήμα χρησιμοποιείται συνήθως στα ισπανικά και στα πορτογαλικά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να πληκτρολογήσετε τη λέξη mañana, που σημαίνει "αύριο" στα ισπανικά και έχετε έναν υπολογιστή και ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο στο πληκτρολόγιό σας, πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν αριθμό για να πάρετε την ένδειξη tilde πάνω από το "n. " Αν χρησιμοποιείτε Mac, είναι λίγο πιο εύκολο.

Τα σημάδια Tilde χρησιμοποιούνται συνήθως με κεφαλαία και πεζά γράμματα: Ã, ã, Ñ, ñ, õ και õ.

Διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικές πλατφόρμες

Υπάρχουν αρκετές συντομεύσεις πληκτρολογίου για την απόδοση ενός πληκτρολογίου στο πληκτρολόγιό σας ανάλογα με την πλατφόρμα σας. Υπάρχουν κάπως διαφορετικές οδηγίες για την πληκτρολόγηση ενός tilde σε μια κινητή συσκευή Android ή IOS, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablet.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια Mac και Windows έχουν ένα πλήκτρο tilde για σήματα inline tilde, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν μια επιστολή. Για παράδειγμα, η tild χρησιμοποιείται μερικές φορές στα αγγλικά για να σημαίνει περίπου ή περίπου, για παράδειγμα, "~ 3000 π.Χ."

Ορισμένα προγράμματα ή διαφορετικές πλατφόρμες ενδέχεται να έχουν ειδικές πληκτρολογήσεις για τη δημιουργία διακριτικών, συμπεριλαμβανομένων σημείων tilde. Δείτε το εγχειρίδιο εφαρμογής ή αναζητήστε τον οδηγό βοήθειας εάν οι παρακάτω πληκτρολογήσεις δεν λειτουργούν για τη δημιουργία σημείων tilde για εσάς.

Mac Computers

Σε Mac, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option ενώ πληκτρολογείτε το γράμμα N και αφήστε και τα δύο πλήκτρα. Αμέσως πληκτρολογήστε το γράμμα που θα τονιστεί, όπως το "A", το "N" ή το "O", για να δημιουργήσετε πεζούς χαρακτήρες με σήματα έμφασης tilde.

Για την κεφαλαία έκδοση του χαρακτήρα, πατήστε το πλήκτρο Shift προτού πληκτρολογήσετε το γράμμα που θα τονιστεί.

Υπολογιστές Windows

Ενεργοποίηση Num Lock . Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT κατά την πληκτρολόγηση του κατάλληλου αριθμητικού κώδικα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε χαρακτήρες με σήματα έμφασης tilde. Εάν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, αυτοί οι αριθμητικοί κωδικοί δεν θα λειτουργήσουν.

Για τα Windows, οι αριθμοί για τα κεφαλαία γράμματα είναι:

Για τα Windows, οι αριθμοί για τα πεζό γράμματα είναι:

Αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τους χαρακτήρες με ακεραίους χαρακτήρες από το χάρτη χαρακτήρων. Για Windows, εντοπίστε το χάρτη χαρακτήρων κάνοντας κλικ στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Αξεσουάρ > Εργαλεία συστήματος > Χάρτης χαρακτήρων . Ή κάντε κλικ στα Windows και πληκτρολογήστε "χάρτη χαρακτήρων" στο πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε το γράμμα που χρειάζεστε και επικολλήστε το στο έγγραφο στο οποίο εργάζεστε.

Λάβετε υπόψη ότι οι αριθμοί που βρίσκονται στην κορυφή του πληκτρολογίου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αριθμητικούς κωδικούς. Χρησιμοποιήστε μόνο το αριθμητικό πληκτρολόγιο, αν έχετε, και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το "Num Lock".

HTML

Στην HTML, γράψτε τους χαρακτήρες με τα γράμματα tilde πληκτρολογώντας το σύμβολο & (σύμβολο ampersand), τότε το γράμμα (A, N ή O), τότε η λέξη tilde , στη συνέχεια " ; " (ένα ερωτηματικό) χωρίς κενά μεταξύ τους, όπως:

Σε HTML , οι χαρακτήρες με σήματα tilde μπορεί να εμφανίζονται μικρότεροι από το περιβάλλον κείμενο. Ίσως θελήσετε να μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά μόνο για αυτούς τους χαρακτήρες υπό ορισμένες συνθήκες.

Στις συσκευές iOS και Android Mobile Devices

Χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο στην κινητή συσκευή σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ειδικούς χαρακτήρες με σήματα προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του tilda. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο A, N ή O στο εικονικό πληκτρολόγιο για να ανοίξετε ένα παράθυρο με διάφορες επιλογές με έμφαση. Σύρετε το δάκτυλό σας στο χαρακτήρα με ένα tilde και σηκώστε το δάκτυλό σας για να το επιλέξετε.