Ορισμός περιθωρίων, στηλών και οδηγών στο Adobe InDesign CC

01 από 04

Ρύθμιση των περιθωρίων και των στηλών σε ένα νέο έγγραφο

Όταν δημιουργείτε ένα νέο αρχείο στο Adobe InDesign, αναφέρετε τα περιθώρια στο παράθυρο Νέο έγγραφο, το οποίο ανοίγετε με έναν από τους τρεις τρόπους:

Στο παράθυρο Νέο έγγραφο υπάρχει μια ενότητα με τίτλο Περιθώρια . Καταχωρίστε μια τιμή στα πεδία για τα περιθώρια Κορυφή, Κάτω, Εσωτερικά και Εξωτερικά (ή Αριστερά και Δεξιά). Εάν όλα τα περιθώρια είναι τα ίδια, επιλέξτε το εικονίδιο της αλυσιδωτής σύνδεσης για να επαναλάβετε την πρώτη τιμή που εισάγετε σε κάθε πεδίο. Εάν τα περιθώρια διαφέρουν, αποεπιλέξτε το εικονίδιο της αλυσίδας και εισαγάγετε τις τιμές σε κάθε πεδίο.

Στην ενότητα " Στήλες " του παραθύρου "Νέο έγγραφο", εισάγετε τον αριθμό των στηλών που θέλετε στη σελίδα και την τιμή υδρορροής, που είναι το μέγεθος του διαστήματος μεταξύ κάθε στήλης.

Κάντε κλικ στην επιλογή Προεπισκόπηση για να δείτε μια προεπισκόπηση του νέου εγγράφου που εμφανίζει τα περιθώρια και τους οδηγούς στήλης. Με το παράθυρο προεπισκόπησης ανοιχτό, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα περιθώρια, τις στήλες και τα υδρορροές και να δείτε τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη προεπισκόπησης.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις τιμές, κάντε κλικ στο OK για να δημιουργήσετε το νέο έγγραφο.

02 από 04

Αλλαγή περιθωρίων και στηλών σε υπάρχον έγγραφο

Ένα παράδειγμα τέλειων περιθωρίων κέρδους.

Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις περιθωρίων ή στηλών για όλες τις σελίδες ενός υπάρχοντος εγγράφου, μπορείτε να το κάνετε στη κύρια σελίδα ή τις σελίδες του εγγράφου. Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις περιθωρίου και στήλης μόνο σε ορισμένες σελίδες ενός εγγράφου πραγματοποιούνται στον πίνακα Σελίδες. Δείτε πώς:

  1. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις μόνο σε μία σελίδα ή να εξαπλωθεί, μεταβείτε στη σελίδα ή διαδώστε ή επιλέξτε τη διαφορά ή τη σελίδα στον πίνακα Σελίδες . Για να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις περιθωρίου ή στήλης πολλών σελίδων, επιλέξτε την κύρια σελίδα για αυτές τις σελίδες ή επιλέξτε τις σελίδες στον πίνακα Σελίδες .
  2. Επιλέξτε Διάταξη > Περιθώρια και στήλες .
  3. Αλλάξτε τα περιθώρια εισάγοντας νέες τιμές στα παρεχόμενα πεδία.
  4. Αλλάξτε τον αριθμό των στηλών και επιλέξτε τον οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό.
  5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

03 του 04

Ρύθμιση πλάτους μη ομοιόμορφης στήλης

Περιθώριο, στήλη και οδηγούς χάρακα.

Κάθε φορά που έχετε περισσότερες από μία στήλες σε μια σελίδα, οι οδηγοί στήλης που βρίσκονται στη μέση των στηλών για να υποδείξουν την υδρορροή έχουν αντιστοιχιστεί. Εάν σύρετε έναν οδηγό, το ζευγάρι κινείται. Το μέγεθος της υδρορροής παραμένει το ίδιο, αλλά το πλάτος των στηλών σε κάθε πλευρά του ζεύγους οδηγών αυξάνει ή μειώνεται καθώς σύρετε τους οδηγούς υδρορροής. Για να κάνετε αυτήν την αλλαγή:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα διάδοσης ή κύριας σελίδας που θέλετε να αλλάξετε.
  2. Ξεκλειδώστε τους οδηγούς στηλών εάν είναι κλειδωμένοι στην προβολή > Πλέγματα & οδηγοί > Οδηγοί οδηγών στήλης.
  3. Σύρετε έναν οδηγό στήλης με το εργαλείο επιλογής για να δημιουργήσετε στήλες ανόμοιων πλάτους.

04 του 04

Ρύθμιση οδηγών χάρακα

Οριζόντιοι και κατακόρυφοι οδηγοί χάρακα μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε σε μια σελίδα, απλωμένα ή χαρτόνι. Για να προσθέσετε οδηγούς χάρακα, δείτε το έγγραφό σας στην Κανονική προβολή και βεβαιωθείτε ότι οι χάρακες και οι οδηγοί είναι ορατοί. Συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε οδηγούς χάρακα περιλαμβάνουν: