Αλλάξτε ένα αρχείο παρουσίασης PowerPoint σε ένα αρχείο εργασίας

Πώς να επεξεργαστείτε ένα αρχείο παρουσίασης του PowerPoint

Όταν λαμβάνετε ένα αρχείο PowerPoint, είτε μέσω του δικτύου της εταιρείας είτε ως συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να πείτε από την επέκταση αρχείου αν πρόκειται για ένα αρχείο εμφάνισης που προορίζεται για προβολή μόνο ή για ένα αρχείο εργασίας παρουσίασης. Το αρχείο εμφάνισης έχει την επέκταση αρχείου .ppsx στις εκδόσεις 2016, 2010 και 2007 του PowerPoint και στο PowerPoint για Mac 2016, 2011 και 2008, ενώ το αρχείο εργασίας παρουσίασης χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .pptx στο τέλος του ονόματος αρχείου .

01 από 02

PPTX έναντι PPSX

Αλλαγή επέκτασης αρχείου PowerPoint. © Wendy Russell

Μια εκπομπή PowerPoint είναι η πραγματική παρουσίαση που βλέπετε όταν είστε μέλος του κοινού. Ένα αρχείο παρουσίασης του PowerPoint είναι το αρχείο εργασίας στο στάδιο της δημιουργίας. Διαφέρουν μόνο στην επέκτασή τους και στη μορφή PowerPoint που ανοίγουν.

Το PPTX είναι η επέκταση για μια παρουσίαση του PowerPoint. Πρόκειται για την προεπιλεγμένη επέκταση αποθήκευσης που αρχίζει με το PowerPoint 2007. Οι παλαιότερες εκδόσεις του PowerPoint χρησιμοποιούσαν την επέκταση PPT για αυτήν τη μορφή.

Το PPSX είναι η επέκταση για μια εκπομπή PowerPoint. Αυτή η μορφή αποθηκεύει τις παρουσιάσεις ως παρουσίαση διαφανειών. Είναι το ίδιο με το αρχείο PPTX αλλά όταν το κάνετε διπλό κλικ, ανοίγει στην προβολή διαφανειών και όχι στην κανονική προβολή. Οι εκδόσεις του Powerpoint παλαιότερες του 2007 χρησιμοποίησαν την επέκταση PPS για αυτήν τη μορφή.

02 του 02

Επεξεργασία ενός αρχείου προβολής του PowerPoint

Μερικές φορές, θέλετε να κάνετε μερικές αλλαγές στο τελικό προϊόν, αλλά το μόνο που λάβατε από τον συνάδελφό σας είναι το αρχείο εμφάνισης με την επέκταση .ppsx. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να κάνετε αλλαγές σε ένα αρχείο .psps.

Ανοίξτε το αρχείο στο PowerPoint

  1. Ανοίξτε το PowerPoint.
  2. Επιλέξτε Αρχείο > Άνοιγμα και εντοπίστε το αρχείο εμφάνισης με την επέκταση .ppsx στον υπολογιστή σας.
  3. Επεξεργαστείτε την παρουσίαση ως συνήθως στο PowerPoint.
  4. Για να συνεχίσετε την επεξεργασία αργότερα, επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ως για να αποθηκεύσετε το αρχείο ως κανονικό αρχείο παρουσίασης εργασίας με επέκταση .pptx ή επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση για να το αποθηκεύσετε ξανά ως παρουσίαση του PowerPoint.

Αλλάξτε την επέκταση αρχείου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να αλλάξετε την επέκταση πριν ανοίξετε το αρχείο στο PowerPoint.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα αρχείου και επιλέξτε Μετονομασία από το μενού συντόμευσης.
  2. Αλλάξτε την επέκταση αρχείου από .ppsx σε .pptx .
  3. Κάντε διπλό κλικ στο νέο όνομα αρχείου για να το ανοίξετε στο PowerPoint ως ένα αρχείο εργασίας παρουσίασης.