Τι είναι ένα αρχείο LDIF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία LDIF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου LDIF είναι ένα αρχείο μορφοτύπου ανταλλαγής δεδομένων LDAP που χρησιμοποιείται από τους καταλόγους LDAP Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Ένα παράδειγμα χρήσης για έναν κατάλογο μπορεί να είναι η αποθήκευση πληροφοριών για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών, όπως οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις τράπεζες, τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους ISP κ.λπ.

Τα αρχεία LDIF είναι απλά αρχεία απλού κειμένου που αντιπροσωπεύουν δεδομένα και εντολές LDAP. Παρέχουν έναν απλό τρόπο επικοινωνίας με έναν κατάλογο έτσι ώστε να διαβάζουν, να γράφουν, να μετονομάζουν και να διαγράφουν καταχωρήσεις, παρόμοια με το πώς τα αρχεία REG μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό του Μητρώου των Windows .

Μέσα σε ένα αρχείο LDIF υπάρχουν ξεχωριστές εγγραφές ή γραμμές κειμένου που αντιστοιχούν σε έναν κατάλογο LDAP και τα στοιχεία μέσα σε αυτόν. Δημιουργούνται είτε εξάγοντας δεδομένα από έναν διακομιστή LDAP είτε δημιουργώντας το αρχείο από την αρχή και συνήθως περιλαμβάνουν ένα όνομα, αναγνωριστικό, κατηγορία αντικειμένων και διάφορα χαρακτηριστικά (δείτε το παρακάτω παράδειγμα).

Ορισμένα αρχεία LDIF χρησιμοποιούνται απλά για την αποθήκευση πληροφοριών βιβλίου διευθύνσεων για πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογές καταγραφής αρχείων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο LDIF

Τα αρχεία LDIF μπορούν να ανοίξουν δωρεάν με το Active Directory Explorer και το JXplorer της Microsoft. Αν και δεν είναι δωρεάν, άλλο πρόγραμμα που θα υποστηρίζει τα αρχεία LDIF είναι ο διαχειριστής LDAP της Softerra.

Τα Windows 2000 Server και Windows Server 2003 έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για την εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων LDIF στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory μέσω ενός εργαλείου γραμμής εντολών που ονομάζεται ldifde.

Δεδομένου ότι τα αρχεία LDIF είναι απλά αρχεία απλού κειμένου, μπορείτε επίσης να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε ένα με την ενσωματωμένη εφαρμογή Notepad στα Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Mac ή επιθυμείτε διαφορετική επιλογή για τα Windows, ανατρέξτε στη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες του Free Text Editor για ορισμένες εναλλακτικές λύσεις.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα του τι φαίνεται ένα αρχείο LDIF όταν ανοίγεται σε έναν επεξεργαστή κειμένου. Ο σκοπός για αυτό το συγκεκριμένο αρχείο LDIF είναι να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στην καταχώρηση που αντιστοιχεί σε αυτόν τον χρήστη.

dn: cn = John Doe, ou = καλλιτέχνες, l = Σαν Φρανσίσκο, c = ΗΠΑ changetype: modify add: αριθμός τηλεφώνου αριθμός τηλεφώνου: +1 415 555 0002

Συμβουλή: Το ZyTrax είναι ένας καλός πόρος που εξηγεί τι σημαίνουν αυτές και άλλες συντομογραφίες LDAP.

Η επέκταση αρχείου LDIF χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση δεδομένων βιβλίου διευθύνσεων. Αν αυτό περιέχει το αρχείο LDIF, τότε μπορείτε να το ανοίξετε με αυτούς τους τύπους εφαρμογών, όπως το Mozilla Thunderbird ή το Βιβλίο διευθύνσεων της Apple.

Σημείωση: Ενώ αμφιβάλλω ότι αυτό θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση, είναι πιθανό ότι περισσότερα από ένα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει υποστηρίζουν αρχεία LDIF, αλλά αυτό που έχει οριστεί ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν διαπιστώσετε ότι αυτό συμβαίνει, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βήματα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο LDIF

Το NexForm Lite θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατρέπει το LDIF σε CSV , XML , TXT και άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο, καθώς και να μετατρέπει άλλες μορφές σε μορφή LDIF.

Ένα άλλο εργαλείο, το ldiftocsv, μπορεί επίσης να μετατρέπει τα αρχεία LDIF σε CSV.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα όπως το Mozilla Thunderbird, μπορείτε να εξάγετε το βιβλίο διευθύνσεών σας στη μορφή CSV χωρίς να χρειάζεται να μετατρέψετε το αρχείο LDIF, χρησιμοποιώντας την επιλογή CSV στο μενού Εργαλεία> Εξαγωγή (αντί για LDIF).

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας ακόμα και αφού δοκιμάσετε τους ανοίγοντες LDIF παραπάνω και επιχειρήσετε να μετατρέψετε το αρχείο, το πρόβλημα μπορεί να είναι απλό: ίσως εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου και σύγχυση με ένα αρχείο που χρησιμοποιεί παρόμοιο κατάληξη, t σε σχέση με τη μορφή LDAP.

Ένα παράδειγμα είναι η επέκταση αρχείου LDB που χρησιμοποιείται για αρχεία κλειδώματος της Microsoft Access και αρχεία Max Payne Level. Και πάλι, καμία από αυτές τις μορφές δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία LDIF, επομένως τα προγράμματα από πάνω δεν μπορούν να ανοίξουν κανένα αρχείο.

Η ίδια ιδέα είναι αληθινή πίσω από τα αρχεία DIFF , LIF και LDM. Το τελευταίο μπορεί να φαίνεται απαίσια παρόμοιο με την ορθογραφία στην επέκταση αρχείου LDIF, αλλά το επίθημα χρησιμοποιείται για τα αρχεία Volume Volume Multi-Resolution Volume.

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την κατάληξη και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε έρευνα για οποιαδήποτε επέκταση αρχείου επισυνάπτεται στο τέλος του αρχείου. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε σε ποιο μορφότυπο υπάρχει και ποιο πρόγραμμα μπορεί να το ανοίξει ή να το μετατρέψει.