Τι είναι ένα αρχείο PCD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PCD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PCD είναι ένα αρχείο εικόνας Kodak Photo CD. Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης σε CD, καθώς και από υλικό σάρωσης Kodak.

Αυτοί οι τύποι αρχείων PCD αποθηκεύουν συμπιεσμένες εικόνες και μπορούν να διατηρούν πέντε διαφορετικές αναλύσεις της ίδιας φωτογραφίας σε ένα μόνο αρχείο, συμπεριλαμβανομένων των 192x128, 384x256, 768x512, 1536x1024 και 3072x2048.

Εάν ένα αρχείο PCD δεν είναι αρχείο εικόνας Kodak, μπορεί να είναι αρχείο Pure Component Data, αρχείο κάρτας Pokemon Wonder Card ή αρχείο Point Cloud Data. Εάν γνωρίζετε ότι το αρχείο σας δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις μορφές αρχείων, ενδέχεται να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου (υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας).

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PCD

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο PCD που είναι ένα αρχείο εικόνας Kodak Photo CD με Adobe Photoshop, Corel PaintShop Pro, IrfanView (μπορεί να χρειαστεί ένα plugin), XnView, Zoner Photo Studio και πιθανώς μερικά άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Σημείωση: Και η έκδοση των Windows και Mac του Photoshop μπορεί να ανοίξει αρχεία PCD, αλλά μόνο εάν έχει εγκατασταθεί η πρόσθετη εφαρμογή Kodak Photo CD.

Τα αρχεία PCD στη μορφή δεδομένων Pure Component είναι αρχεία χημικών δεδομένων που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα ChemSep.

PCD αρχεία που είναι αρχεία Pokemon Wonder Card ξεκλειδώνουν νέα γεγονότα και άλλα πράγματα στο παιχνίδι Pokemon Nintendo DS. Το Pokemon Mystery Gift Editor μπορεί να επεξεργαστεί αυτούς τους τύπους αρχείων PCD ενώ το πρόγραμμα PokeGen θα πρέπει να μπορεί να ανοίγει αρχεία PCD έτσι ώστε να μπορούν να εισαχθούν σε αποθηκευμένα παιχνίδια Pokemon (αρχεία με επέκταση .SAV).

Η Point Cloud Library μπορεί να ανοίξει Αρχεία δεδομένων Cloud Point. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή στην ιστοσελίδα του Point Cloud Library.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PCD, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο σε ανοιχτά αρχεία PCD, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PCD

Το pcdtojpeg μετατρέπει την υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση του αρχείου εικόνας Kodak Photo File σε αρχείο JPG σε Windows και MacOS. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται μέσω της γραμμής εντολών , γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ενότητα Χρήση της ιστοσελίδας τους για να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Μια άλλη επιλογή για τη μετατροπή ενός αρχείου εικόνας PCD είναι να χρησιμοποιήσετε το CoolUtils.com. Μεταφορτώστε το αρχείο PCD σε αυτόν τον ιστότοπο και θα έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε το PCD σε JPG, BMP , TIFF , GIF , ICO, PNG ή PDF .

Αν έχετε ένα αρχείο PCD που είναι ένα αρχείο δεδομένων Cloud Data, ανατρέξτε στη σελίδα τεκμηρίωσης για βοήθεια σχετικά με τη μετατροπή του PCD σε PLY (αρχείο μοντέλου πολυγώνου) χρησιμοποιώντας την εντολή pcd2ply . Το PointClouds.org έχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την αποθήκευση ενός αντικειμένου PolygonMesh σε ένα αρχείο STL, αν σας ενδιαφέρει να το κάνετε αυτό.

Δεν γνωρίζω κανένα πρόγραμμα ή μετατροπέα που να μπορεί να αποθηκεύσει τις άλλες μορφές PCD που εξηγούνται παραπάνω σε μια νέα μορφή αρχείου. Αν χρειάζεται να μετατρέψετε ένα από αυτά τα αρχεία PCD, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα που ανοίγει το αρχείο. ενδέχεται να υπάρχει μια επιλογή Εξαγωγή ή Αποθήκευση ως που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο PCD σε μια νέα μορφή αρχείου.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση που μοιάζει με "PCD", αλλά στην πραγματικότητα γράφονται διαφορετικά και χρησιμοποιούνται με κάποιο άλλο πρόγραμμα για κάποιο άλλο σκοπό. Είναι παρόμοιο με το γεγονός ότι δύο αρχεία PCD μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά είδη αρχείων (π.χ. ένα είναι ένα αρχείο Point Cloud Data και το άλλο ένα αρχείο εικόνας Kodak Photo CD).

Ένα παράδειγμα είναι το PSD , το οποίο είναι ένας τύπος μορφής εικόνας που προγράμματα όπως το Photoshop μπορούν να ανοίξουν αλλά άλλα όπως το ChemSep δεν μπορούν. Αν και τα αρχεία PSD μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα με την επέκταση αρχείου στα αρχεία PCD, δεν είναι τα ίδια ή ακόμα και αναγκαστικά συσχετισμένα (π.χ., δεν είναι και τα δύο αρχεία εικόνας μόνο επειδή οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες).

Ορισμένα άλλα παραδείγματα επεκτάσεων αρχείων που είναι γραμμένα όπως PCD περιλαμβάνουν PCB (PCM), PCM (Pulse Code Modulation), BCD (Windows Configuration Data Boot ή RealView Debugger Chip Definition Chip), PDC (Lizard Safeguard Secure PDF), PCK (Πακέτο διαχειριστή διαμόρφωσης του συστήματος Center ή Perfect World Data), PCX και PCL (Έγγραφο γλωσσικής εντολής εκτυπωτή).