Τι είναι ένα αρχείο ATOMSVC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ATOMSVC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ATOMSVC είναι ένα αρχείο εγγράφου Atom Service. Μερικές φορές ονομάζεται αρχείο εγγράφου υπηρεσίας δεδομένων ή αρχείο ATOM Feed Data .

Ένα αρχείο ATOMSVC είναι ένα κανονικό αρχείο κειμένου , διαμορφωμένο σαν ένα αρχείο XML , το οποίο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο ένα έγγραφο πρέπει να προσεγγίσει μια πηγή δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα σε ένα αρχείο ATOMSVC, αλλά απλά διευθύνσεις κειμένου ή αναφορές στους πραγματικούς πόρους.

Σημείωση: Τα αρχεία ATOMSVC είναι παρόμοια με τα αρχεία ATOM , καθώς είναι και τα δύο αρχεία κειμένου που βασίζονται σε XML που αναφέρονται σε απομακρυσμένα δεδομένα. Ωστόσο, τα αρχεία ATOM (όπως αρχεία .RSS) χρησιμοποιούνται συνήθως από ειδήσεις και αναγνώστες RSS ως τρόπος να παραμένουν ενημερωμένοι με ειδήσεις και άλλο περιεχόμενο από ιστότοπους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ATOMSVC

Το Microsoft Excel είναι σε θέση να ανοίξει αρχεία ATOMSVC χρησιμοποιώντας το PowerPivot, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο και να περιμένετε να ανοίξει όπως και τα περισσότερα αρχεία.

Αντ 'αυτού, με το άνοιγμα του Excel, μεταβείτε στο μενού Εισαγωγή> Συγκεντρωτικού Πίνακα και έπειτα επιλέξτε την επιλογή Χρήση εξωτερικής πηγής δεδομένων . Κάντε κλικ ή επιλέξτε το κουμπί Επιλογή σύνδεσης ... και , στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση Περισσότερα ... για να εντοπίσετε το αρχείο ATOMSVC και στη συνέχεια να αποφασίσετε αν θα τοποθετήσετε τον πίνακα σε ένα νέο φύλλο εργασίας ή στο υπάρχον.

Σημείωση: Οι νεώτερες εκδόσεις του Excel έχουν το PowerPivot ενσωματωμένο στο πρόγραμμα από προεπιλογή, αλλά το πρόσθετο PowerPivot για Excel πρέπει να εγκατασταθεί για να ανοίξει ένα αρχείο ATOMSVC στο MS Excel 2010. Στη σελίδα λήψης, επιλέξτε τον σύνδεσμο amd64.msi ή x86.msi για να λάβετε την έκδοση 64-bit ή 32-bit , αντίστοιχα. Διαβάστε αυτό αν δεν είστε σίγουροι ποιος θα επιλέξει.

Δεδομένου ότι είναι απλά αρχεία απλού κειμένου, ένα αρχείο ATOMSVC μπορεί να ανοίξει με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, όπως το Windows Notepad. Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες του Free Text Editor για λήψη συνδέσμων σε μερικούς πιο εξελιγμένους επεξεργαστές κειμένου που λειτουργούν με Windows και macOS.

Ο Microsoft SQL Server θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ανοίγει αρχεία ATOMSVC, όπως και άλλα προγράμματα που ασχολούνται με μεγάλα σύνολα δεδομένων.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ATOMSVC, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ATOMSVC, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ATOMSVC

Δεν γνωρίζω κανένα ειδικό εργαλείο ή μετατροπέα που να μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο ATOMSVC σε άλλη μορφή. Ωστόσο, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν πληροφορίες από κάποια άλλη πηγή δεδομένων, αν ανοίξετε ένα στο Excel για να εισαγάγετε αυτά τα δεδομένα, είναι πιθανό ότι στη συνέχεια μπορείτε να αποθηκεύσετε το έγγραφο Excel σε άλλο υπολογιστικό φύλλο ή σε μορφή κειμένου. Το Excel μπορεί να αποθηκευτεί σε μορφές όπως το CSV και το XLSX .

Δεν έχω δοκιμάσει τον εαυτό μου για να επιβεβαιώσω αυτό, αλλά με τη χρήση αυτής της μεθόδου δεν θα μπορούσε πραγματικά να μετατρέψει το αρχείο ATOMSVC το ίδιο σε μια άλλη μορφή, ακριβώς τα δεδομένα που έβγαλε κάτω στο Excel. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να μετατρέψετε το αρχείο ATOMSVC σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο όπως HTML ή TXT, αφού το ίδιο το αρχείο ATOMSVC περιέχει μόνο κείμενο.

Σημείωση: Οι περισσότερες μορφές αρχείων που χρησιμοποιούνται ευρύτερα, όπως MP3 και PNG , μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Από τη δική μου γνώση, δεν υπάρχουν όσοι υποστηρίζουν αυτή τη μορφή.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα παραπάνω προγράμματα, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε λάθος. Μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε τις μορφές αρχείων μεταξύ τους, καθώς κάποιες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν.

Για παράδειγμα, τα αρχεία SVC μπορεί να φαίνονται σχετιζόμενα με τα αρχεία ATOMSVC, επειδή μοιράζονται τα ίδια τρία τελευταία γράμματα επέκτασης αρχείων, αλλά αυτά είναι στην πραγματικότητα αρχεία WCF Web Service που ανοίγουν με το Visual Studio. Η ίδια ιδέα ισχύει και για άλλες επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν με αυτές που μοιάζουν με τη μορφή του εγγράφου υπηρεσίας Atom, όπως το SCV .

Αν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο ATOMSVC, ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να μετατρέψουν αυτό το συγκεκριμένο αρχείο.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα αρχείο ATOMSVC αλλά δεν ανοίγει σωστά με το λογισμικό που αναφέρεται εδώ, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ATOMSVC και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.