Έγχρωμος εκτυπωτής Epson Expression Home XP-430

Η τρίτη σε μια σειρά εξαιρετικά μικρών εκτυπωτών Όλα σε Ένα

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συμπέρασμα:

Εκτυπώνει, αντιγράφει και σαρώνει καλά, αλλά η CPP είναι πολύ υψηλή για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ελαφριά χρήση.

Ο εκτυπωτής Epson Expression XP-410 Small-in-One που έβλεπα πίσω στα μέσα του 2013 ήταν ένας από τους πρώτους εκτυπωτές "Small-in-One" all-in-one (AIO) που είχα δει. Η πρώτη μου εμφάνιση (και μόνιμη, για λίγο καιρό) ήταν αυτό που η Epson δημιούργησε μια εξαιρετικά μικρή και ελαφριά συσκευή εκτύπωσης / σάρωσης / αντιγραφής γραφείου.

Το δέος μου έμεινε λίγο μετά τα επόμενα XP-420 μερικά χρόνια αργότερα, αλλά όχι μόνο είχε πολλή καινοτομία, αλλά μέχρι στιγμής άλλοι κατασκευαστές, όπως η Canon και οι εκτυπωτές AIO της σειράς MG5000 , δημιούργησαν μικρά, κάτω από $ 100 all-in-ones, επίσης. Μέχρι τη στιγμή που αυτό το τελευταίο μοντέλο (και η μονάδα ελέγχου σήμερα), ο εκτυπωτής Epson Expression XP-430 Small-in-One Epson 99,99 δολάρια ήρθε ... καλά, ας πούμε ότι θα πάρει πολλά για να με εντυπωσιάσετε.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Στα 15,4 ίντσες απέναντι, 20,8 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, 11 ίντσες ψηλά και με βάρος 9 κιλά, για όλα όσα συμβαίνει, το XP-430 είναι εξαιρετικά ελαφρύ και συμπαγές. Διαθέτει σαρωτή για την παραγωγή αντιγράφων και τη σάρωση εγγράφων και εικόνων στον υπολογιστή σας ή σε μια κάρτα SD από τη φωτογραφική μηχανή σας, αν και δεν είναι διαθέσιμα τα USB και το PictBridge για απευθείας εκτύπωση από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Ωστόσο, μπορείτε να σαρώσετε ή να εκτυπώσετε από το σύννεφο, μια μονάδα δίσκου δικτύου, μια κάρτα SD, καθώς και το smartphone ή το tablet σας Android ή iOS.

Δεν υπάρχει, ωστόσο, ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) για την τροφοδοσία εγγράφων πολλαπλών σελίδων στον σαρωτή - θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κάθε έγγραφο ή εικόνα με το χέρι. Για παράδειγμα, η δημιουργία αντιγράφων εγγράφων διπλής όψης προϋποθέτει την τοποθέτηση του πρωτοτύπου στην πλάκα, τη σάρωση, την αφαίρεση του πρωτοτύπου, την ανατροπή και στη συνέχεια τη σάρωση της άλλης πλευράς και την αποθήκευση της σάρωσης, μόνο για να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία επόμενη σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε πολύ σκανάρισμα, μην αγοράζετε αυτό το AIO. Υπάρχουν μερικοί εκεί έξω, όπως το WorkForce WF-2660 All-in-One της Epson και αρκετοί άλλοι που έρχονται με τους ADF. Η πραγματοποίηση αντιγράφων και άλλων λειτουργιών χωρίς περιστροφή ή χωρίς υπολογιστή γίνεται από μια έγχρωμη οθόνη αφής 2,7 ιντσών και μπορείτε να συνδέσετε το XP-430 μέσω Wi-Fi, μέσω Wi-Fi Direct από συσκευή Android ή ενιαίο υπολογιστή με USB.

Λάβετε υπόψη ότι η τελευταία επιλογή σύνδεσης, που συνδέεται με υπολογιστή με καλώδιο USB, αποκλείει τη σύνδεση του εκτυπωτή στο Internet, εμποδίζοντας έτσι τη σύνδεση σε ιστότοπους σύννεφων και άλλες επιλογές για κινητά.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Η Epson υπολογίζει τον εκτυπωτή σε 9 σελίδες ανά λεπτό (ppm) για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και 4,5ppm για το χρώμα. Εντούτοις, τα έντυπα έγγραφα που έχουν μορφοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό εκτυπώνονται πιο κοντά σε 2,5ppm. Αλλά hey, αν τίποτα άλλο δεν είναι ένας εκτυπωτής χαμηλού όγκου? η ταχύτητα δεν είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό.

Ας το παραδεχτούμε, οι εκτυπωτές inkjet Epson γενικά εκτυπώνονται καλά και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Το κείμενο φαίνεται καθαρό και οριοθετημένο και τα γραφικά και οι φωτογραφίες έρχονται με ακρίβεια χρωματισμένα και αρκετά λεπτομερή - περισσότερο από επαρκή για ένα AIO entry-level όπως αυτό. Εκτυπώνει καλά.

Για το χειρισμό χαρτιού, έχει ένα δίσκο εισόδου 100 φύλλων και οι εκτυπωμένες σελίδες προσγειώνονται στην επιφάνεια εργασίας. Μπορεί να είναι αργή, αλλά είναι πολύ ήσυχη και σίγουρα ένας καλός γείτονας αν επιλέξετε να το τοποθετήσετε δίπλα σας στο γραφείο σας.

Κόστος ανά σελίδα

Η πιο απογοητευτική πτυχή αυτού του εκτυπωτή είναι το κόστος ανά σελίδα . Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τις δεξαμενές υψηλότερης απόδοσης, τα CPP σας εξέρχονται σε περίπου 6 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και 17,4 σεντ για το χρώμα, καταργώντας έτσι το XP-430 σε εκτυπωτή χαμηλού όγκου, περιστασιακής χρήσης. Εάν χρειάζεστε να εκτυπώσετε περισσότερες από μερικές σελίδες μηνιαίως, για παράδειγμα περίπου 50 έως 100, το XP-430 πρέπει να είναι μια καλή εφαρμογή. Εάν εκτυπώνετε περισσότερα από αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε κάτι εξοπλισμένο για να χειριστείτε υψηλότερη ένταση.

Συνολική αξιολόγηση

Το XP-430 είναι πραγματικά ένας πολύ μικρός εκτυπωτής, αλλά έχει σχεδιαστεί περισσότερο για το πρόσωπο που χρειάζεται να εκτυπώνει μόνο τώρα και στη συνέχεια. αν αυτό είναι εσύ, θα θέλατε αυτό το Small-in-One.